Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Canon RF 5,2 mm DUAL FISHEYE: průkopník ve světě virtuální reality

Canon RF 5,2 mm DUAL FISHEYE: průkopník ve světě virtuální reality
6. 10. 2021 | 3 minuty čtení

Canon představuje průkopnickou novinku! Je jí první výměnný stereoskopický objektiv značky Canon, s nímž bude pořizování 3D VR záznamů snazší než kdy dřív, a to jak při procesu focení či natáčení, tak při postprodukci. Těšit se tak můžete na záběry i v kvalitě 8K a další ulehčení - vše se dozvíte v článku!

Canon RF 5,2 mm f/2,8 L DUAL FISHEYE

Canon přichází s průkopnickou novinkou pro natáčení videí i focení snímků 3D VR - je jí vůbec první výměnný stereoskopický objektiv se dvěma extrémně širokými objektivy z dílny Canon, který umožňuje vytvářet záznam ve formátu 180 °. Vytváření virtuální reality tak nikdy nebylo snazší, nyní ji můžete pořídit s jedním přístrojem a snímačem.

Tato technologie je populární v mnoha oborech včetně vzdělávání, cestovního ruchu, sportu nebo dokumentární tvorby. S tímto objektivem dosáhnete profesionální obrazové kvality i větší realističnosti. Využijí ho tak jak stávající tvůrci virtuální reality (VR), tak profesionální produkční společnosti i další profesionálové.

Dokonalé fotky i video

Úhel záběru činí 190 ° a v konstrukci se ukrývá důmyslná optická sestava, která zajišťuje dokonalé zarovnání a synchronizaci obou obrazů přímo ve fotoaparátu. Celý proces je tak mnohem jednodušší, a to i díky tomu, že nemusíte řešit drobné odchylky v podání barev nebo expozici. Dokonalému podání pomáhají i elektromagnetické jednotky ovládání clony, které jsou řízené synchronizovaně. Optický mechanismus s interaxiální vzdáleností 60 mm zajišťuje přirozený dojem z výsledného obrazu.

Dva členy s velmi nízkým rozptylem zajišťují maximální ostrost v celé ploše snímku a povrchová optická úprava SWC vám umožní filmovat bez starostí i se sluncem v záběru. Do úchytu za zadním prvkem můžete vkládat gelové ND filtry. Funkce MF Peaking vám nabídne jednoduché asistované manuální ostření se zvýrazněním zaostřených oblastí.

Při použití s přístrojem EOS R5 se můžete těšit i na vysoké rozlišení a široký dynamický rozsah s gamma křivkou Canon Log / Log 3. Díky vysoké světelnosti objektivu a vysoké citlivosti fotoaparátu EOS R5 se nemusíte bát ani horších světelných podmínek.

Snadná postprodukce

Dokonalá synchronizace obrazu otevírá dveře snadnému vytvoření standardního formátu 180° VR ze dvou kruhových obrazů rybího oka. Nová aplikace Canon EOS VR Utility a zásuvný model EOS VR pro Adobe Premiere Pro vám umožní snímky jednoduše zpracovávat a exportovat do různých rozlišení a profesionálních kodeků až do formátu 8K.

Canon RF 5,2 mm f/2,8 L DUAL FISHEYE

  • imerzivní obraz
  • profesionální řada L
  • úprava SWC eliminující odlesky a závoj
  • aplikace Camera Connect s Canonem EOS Utility umožňuje ovládání na dálku a živý náhled při nahrávání

chci stereoskopický objektiv canon

CANON EF 50 mm f/1,8 STM
CANON EF 50 mm f/1,8 STM

Ohnisková vzdálenost 50 mm – fantastický objektiv pro portrétní fotografii, Světelnost f/1,8 – skvělý výkon při špatných světelných podmínkách, STM motor – rychlé a téměř neslyšitelné zaostřování

3 390,-
CANON RF 50 mm f/1,8 STM

Objektiv s bajonetem RF, Formát Full-Frame, Motor STM

5 590,-
CANON RF 35 mm f/1,8 MACRO IS STM

detailní a ostrý i při delším čase závěrky, makro zvětšení 1:2, ovládací kroužek pro různé parametry

14 790,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Canon RF 5,2 mm DUAL FISHEYE: průkopník ve světě virtuální reality

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...