Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
FotoŠkoda Fest

FotoŠkoda FEST plný hvězd aneb Nasajte inspiraci od těch nejlepších!

Termín: 1. 11. - 7. 11. 2021
FotoŠkoda FEST plný hvězd aneb Nasajte inspiraci od těch nejlepších!
19. 10. 2021 | 9 minut čtení

FotoŠkoda FEST je takřka za dveřmi a my vám nyní představíme některé z fotografických hvězd, které s vámi budou sdílet své zkušenosti a know-how. Tyto talentované osobnosti dosáhly řady úspěchů ve svém žánru a rozhodně vám mají co předat. A bude to stát za to, takže se můžete začít těšit stejně jako my!

Fotografie s láskou, vášní a umem

Letošní podzimní FotoŠkoda FEST bude jak online, tak po delší pauze opět ze značné části offline, a proto se s mnoha inspirativními osobnostmi z fotografického světa můžete setkat i tváří v tvář! Patří mezi ně vycházející i silně zářící hvězdy světového formátu, a my vám teď několik z nich představíme blíže.

Martin Stranka

Jméno tohoto umělce vám jistě nemusíme dlouze představovat, dokonce jste se s ním už jednou mohli na našem festivalu potkat. Jeho dechberoucí fineartové snímky plné emocí a symboliky založené na autobiografickém základě sbírají takřka jednu cenu za druhou a budete si je moci prohlédnout rovněž na výstavě v pražské galerii Mánes, kde si s Martinem každý den budete moci osobně popovídat. Do jeho světa můžete nahlédnout i v našem třídílném rozhovoru na blogu.

Během streamované přednášky během tohoto streamu se dozvíte, kde Martin ke svým fotografiím hledá inspiraci, na jakých projektech pracuje a jak realizace takového projektu vypadá nebo jak se připravuje výstava.

Boyhood © Martin StrankaBoyhood © Martin Stranka

chci slyšet Martinovo povídání

Jan Šmíd

Honza Šmíd je jméno jistě známé každému fanouškovi krajinářské fotografie. Specializuje se na panoramatickou fotografii a své precizní a do detailu vymazlené snímky skládá z desítek fotografií. Získal celou řadu ocenění, mezi nimiž vyniká titul Master QEP, jímž se může pyšnit jen několik desítek fotografů na světě. Jeho nádherné fotografie můžete zhlédnout i v naší minigalerii, a to až do konce listopadu. Můžete si s ním také přečíst rozhovor na našem blogu.

Při svých cestách za fotografií navštívil nejedno fotogenické místo a během svého streamu vám je jistě přiblíží. Bude řeč také o tom, co je nezbytné pro krajináře a krajinářský snímek a dozvíte se i spoustu dalších zajímavých tipů pro začínající i pokročilé fotografy krajiny.

© Jan Šmíd© Jan Šmíd

chci si honzu poslechnout

Alžběta Jungrová

Alžběta Jungrová začala fotit už na základní škole a svou kariéru odstartovala v redakcích MF Dnes, Hospodářských a Lidových novin. Gró její tvorby leží v dokumentu a reportáži, za kterou získala i různé ceny, v současnosti se věnuje i komerční fotografii. Během svých dokumentárních cest navštívila Kambodžu a její největší skládku odpadu, Bangladéš, kde se brodila ropným bahnem na vrakovišti tankerů, nebo Kolumbii, kde žila s indiány kmene Nukak.

© Alžběta Jungrová© Alžběta Jungrová

Karel Cudlín

Karel Cudlín vystudoval FAMU, jeho snímky byly k vidění na více než stovce výstav po celém světě a získal řadu ocenění. Byl také jedním z oficiálních fotografů prezidenta Václava Havla. Stejně jako Alžběta Jungrová se věnuje především dokumentu a jejich fotografie jsou jedinečnou výpovědí doby. Oba jsou také členy spolku 400ASA.

© Karel Cudlín© Karel Cudlín

Během tzv. battlu, streamované přednášky, v níž se střetnou dva různé pohledy na stejný žánr, vám Alžběta Jungrová spolu s Karlem Cudlínem prozradí, jak focení dokumentu či reportáže (často na hraně) probíhá, co je na něm nejobtížnější či na co nikdy nezapomenou.

chci vidět alžbětu jungrovou a karla cudlína

Martin Rak

Krajináři budou mít jistě radost nejen z přednášky Honzy Šmída, ale rovněž Martina Raka, kterému učarovalo především prostředí Českosaského Švýcarska. Jeho snové fotky jsou často metou, k níž začínající krajináři směřují.

Během streamu vám poodhalí roušku svého krajinářského světa a prozradí vám, co si s sebou na focení vždy bere, jak se na focení připravuje a jak k přírodě i fotografii přistupuje.

© Martin Rak© Martin Rak

chci slyšet martinovu přednášku

Barbora Reichová

Bára už dlouhá léta působí na poli profesionální sportovní fotky. V současnosti je oficiální fotografkou Českého olympijského výboru a byla svědkem (českých) sportovních úspěchů již na pěti olympiádách. V jejích fotografiích můžeme vidět nejenom samotný záznam sportovního klání, ale i hravost a uměleckou notu, díky nimž jsou její snímky snadno rozeznatelné mezi jinými.

Ve streamované přednášce vám Bára prozradí, jak se člověk může připravit na focení něčeho tak dynamického a často nepředvídatelného, jako je sport, jak si hledat originální záběry nebo jak se fotí velké akce, mezi něž můžeme zařadit třeba olympiádu.

© Barbora Reichová© Barbora Reichová

chci vidět Bářin stream

Lukáš Dvořák

Nafotit ženu krásně a smyslně je umění a Lukáš Dvořák v této oblasti dosáhl mistrovství. Jeho snímky jsou nejen smyslné, ale také osobité, nápadité a hravé. A také velmi často černobílé. O jeho cestě k fotografii, inspiraci a ženské kráse si můžete přečíst hned ve dvou rozhovorech na našem blogu - jednom loňském a jednom letošním.

A nejen to - do svého světa vás pozve i během streamu, kde vám prozradí, jak vzniká jedinečná fotka, kde brát inspiraci na dobré a neotřelé nápady a proč je důležitý tým lidí i casting. A třeba jednou také uvidíme vaše fotky ve světoznámých magazínech, stejně jako ty Lukášovy.

© Lukáš Dvořák© Lukáš Dvořák

chci na lukášovu přednášku

Václav Šilha

Václav Šilha je známý především svými snímky zachycujícími lidská společenství v jihoamerické džungli, Africe nebo i v Asii. Letos se ale pustil do zajímavého projektu Tradice v obrazech mapujícího české tradice a kroje, jeho výsledkem bude interaktivní kniha.

A právě o tomto projektu, jeho vzniku i realizaci vám poví během své přednášky, v níž vás pozve i do zákulisí.

© Václav Šilha© Václav Šilha

zajímá mě projekt vaška šilhy

Stanislav Petera

Atmosférické fotografie Stanislava Petery vyprávějí příběhy. Ať už je to klášter mnichů, studená válka, nebo postapokalyptický svět, vždy vás dokážou dokonale vtáhnout. Je to zásluhou nejen skvělé produkce, ale i precizní postprodukce a práce se světlem i lidmi.

A právě světlo bude hlavním tématem přednášek Standy Petery na tomto FESTu - přiblíží vám na něm jak filmové svícení, tak práci s barevným tónováním i retušemi. I vaše fotky tak mohou dostat filmový nádech plný napětí.

© Stanislav Petera© Stanislav Petera

chci se naučit filmově svítit

chci umět pracovat s barvami

Jiří Šebek

Architektura vyžaduje přesné oko, jistou ruku i kreativitu. Své o tom ví Jiří Šebek, který ve své tvorbě kombinuje architekturu s minimalistickou krajinou. Libuje si ve strohosti kompozice, čistotě linií a má rád jednoduchost. Za své umění získal Grant Prahy v soutěži Czech Press Photo a pravidelně vám ho také předává na workshopech. O svých fotografiích i lecčems jiném mnohé prozradil i v rozhovoru na našem blogu.

© Jiří Šebek© Jiří Šebek

Jiří Lízler

Jiří Lízler se věnuje komerční fotografii, úplně nejraději focení luxusních hotelů nebo rezidenčních interiérů. Jeho věhlas dosáhl daleko za hranice - jeho fotografie byly k vidění v celé řadě prestižních magazínů a pracoval pro mnoho nadnárodních společností. Stále hledá nové, nevyzkoušené a originální postupy, aby dosáhl co nejlepších výsledků.

© Jiří Lízler© Jiří Lízler

S Jiřím Šebkem ve streamu porovnají své přístupy k fotografii, prozradí vám, jak lépe nafotit interiéry i exteriéry, jak se vyhnout častým chybám i jak úspěšně jít za svým cílem.

chci sledovat přednášku jirky šebka a jirky lízlera

Všechny streamy můžete sledovat na Facebooku a YouTube Centra FotoŠkoda, kde si je můžete pustit i zpětně. Akce konané přímo v centru dění, paláci Langhans, mají pouze omezený počet míst, tak neváhejte a ulovte si to svoje!

kompletní program s přednáškami a workshopy

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Diskuze

FotoŠkoda FEST plný hvězd aneb Nasajte inspiraci od těch nejlepších!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...