Produktové novinky

Nikon Z 28-75 mm: nový základní objektiv pro bezzrcadlovky Nikon

Nikon Z 28-75 mm: nový základní objektiv pro bezzrcadlovky Nikon
14. 12. 2021 | 3 minuty čtení

Nikon představuje nový základní objektiv pro majitele full frame bezzrcadlovek Nikon Z! Zoom s rozsahem ohniskových vzdáleností 28-75 mm vám umožní fotit jak reportáž či street, tak krajiny, portréty i detailnější záběry. Je lehký, rychlý a přesný a ocení ho jak fotografové, tak videotvůrci. Kromě toho Nikon oznamuje také vývoj nového superteleobjektivu s ohniskovou vzdáleností 800 mm. Více informací najdete v článku!

Nikon Z 28-75 mm f/2,8

Nikon dnes představil další přírůstek do řady zoomových objektivů. Uživatelé ho budou moci využít jako základní výbavu - od širokého reportážního, streetového a krajinářského ohniska 28 mm se totiž se stále stejnou světelností dostanete i na portrétních 75 mm. Díky minimální zaostřovací vzdálenosti 19 cm při širokém ohnisku a 39 cm při dlouhém ohnisku se můžete soustředit i na detailnější záběry.

Objektiv vyniká nízkou hmotností a slibuje ostrý obraz a krásný bokeh. Díky světelnosti se nemusíte bát ani horších světelných podmínek a kratších časů závěrky. Těšit se můžete na rychlé, plynulé, tiché a přesné ostření a potlačený focus breathing, což ocení především filmaři.

Objektiv bude disponovat příkazovým kroužkem, který můžete využít k manuálnímu ostření, nastavení clony, citlivosti ISO nebo korekce expozice. Abyste ho mohli vzít kamkoliv, je objektiv vybavený odolností vůči vniknutí prachu a kapající vody a přední čočka opatřená optickou vrstvou pro snadné čištění.

Objektivy se světelností f/2,8 jsou tradičně vyvíjeny pro profesionály, ale optické výhody bajonetu Nikon Z znamenají, že můžeme nabídnout objektiv NIKKOR Z 28–75 mm f/2,8 i za příznivější cenu. Jsme potěšeni, že vidíme, jak stále více fotografů zlepšuje své schopnosti využíváním pokročilých tvůrčích možností objektivů s vysokou pevnou světelností, jakou může nabídnout i tento model.

Zurab Kiknadze, produktový manažer společnosti Nikon Europe

Nikon Z 28-75 mm f/2,8

Další vlastnosti

  • pro full frame bezzrcadlovky Nikon s bajonetem Z
  • snímky bez šumu i při nízké hladině osvětlení
  • 9lamelová clona pro působivý a přirozený bokeh
  • plynulé ovládání clony

zajímá mě nikon Z 28-75 mm

Vývoj objektivu Nikon Z 800 mm f/6,3 VR S

Kromě představené novinky Nikon ohlašuje také vývoj nového superteleobjektivu, který se bude pyšnit ohniskovou vzdáleností 800 mm a světelností f/6,3. Bude patřit do řady S a je určený pro full frame fotoaparáty Nikon Z.

Výrobce slibuje vynikající kvalitu obrazu s vysokým rozlišením a eliminací barevných vad. V konstrukci nalezneme fázový Fresnelův optický člen (PF) - vůbec poprvé u objektivu Nikon Z -, díky čemuž je objektiv navzdory ohniskové vzdálenosti lehký a kompaktní.

Jakmile budeme vědět více, dozvíte se to u nás na blogu jako první!

Nikon Z 800 mm f/6,3 VR S

NIKON Z 180-600 mm f/5,6-6,3 VR

Bajonet Nikon Z / full frame, Ohnisko 180 – 600 mm (FX), Úhel záběru: 13°40? až 4°10? (full frame)

49 990,-
NIKON Z 24-70 mm f/2,8 S

Prémiový zoomový plnoformátový (full frame/FF) objektiv z nové řady objektivů Nikkor Z, Velký bajonet Nikon Z - konstrukce objektivu není omezena menším bajonetem, Světelnost f/2,8

62 990,-
NIKON Z 24-120 mm f/4 S

Nikon objektiv bajonet Z / full-frame formát, Světelnost f/4, rozsah clon: f/4 až f/22, 3× ED a 3× asférické prvky (ASPH)

31 490,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Diskuze

Nikon Z 28-75 mm: nový základní objektiv pro bezzrcadlovky Nikon

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...