Produktové novinky

Canon RF 800 mm a 1200 mm: nové profesionální superteleobjektivy

Canon RF 800 mm a 1200 mm: nové profesionální superteleobjektivy
24. 2. 2022 | 5 minut čtení

Canon představuje dva nové superteleobjektivy, RF 800 mm a RF 1200 mm, které jsou určené především pro profesionální fotografy sportu, wildlife nebo reportréry. Vynikají kompaktností, vysokou světelností, skvělým optickým výkonem i odolností vůči povětrnostním vlivům, takže se na ně můžete spolehnout v každé situaci. Objektiv RF 1200 mm je navíc vůbec nejmenším objektivem s touto ohniskovou vzdáleností na trhu a objektivem s nejdelší ohniskovou vzdáleností pro bezzrcadlovky.

Canon představuje nové teleobjektivy

Canon dnes představil dva teleobjektivy, kterými potěší zejména profesionální sportovní fotografy, wildlife fotografy nebo reportéry. Nabízejí ohniskovou vzdálenost 800 a 1200 mm, přičemž druhý jmenovaný je vůbec nejdelším dostupným objektivem s automatickým ostřením určený pro bezzrcadlovky. Pořídíte s ním snímky na vzdálenost více než 400 metrů. K rozšíření ohniskové vzdálenosti navíc můžete využít telekonvertory RF 1,4x a RF 2x.

Těchto vzdáleností si mohou uživatelé užít díky nově vyvinutému inteligentnímu optickému systému, který zaručuje i menší hmotnost a větší kompaktnost.

Oba superteleobjektivy se mohou pochlubit vynikajícím optickým výkonem, který profesionálové vyžadují. Oba disponují rovněž efektivním stabilizátorem obrazu a vysokou světelností.

Canon RF 800 mm f/5,6 L IS USM

Při focení s touto novinkou se můžete spolehnout na stabilizaci obrazu s výkonem až 4,5 EV, díky čemuž si vychutnáte detailní a ostré snímky. Velkou výhodou je rovněž vynikající světelnost a 9lamelová kruhová clona, kterou můžete nastavovat v krocích po 1/8, což zaručuje hladší přechody při filmování.

V konstrukci nalezneme optické členy z fluoritového skla a prvky s velmi nízkým rozptylem (UD a Super UD), díky nimž je kresba dokonalá a chromatická aberace eliminovaná. Díky povlaku ASC a vylepšenému optickému designu se nemusíte bát ani závoje a odlesků.

Při focení se můžete plně spolehnout také na spolupráci objektivu se systémem AF bezzrcadlovek Canon EOS R, které vám umožní fotit rychlostí až 30 snímků za sekundu a stále sledovat objekt. Tiché a rychlé ostření objektivu zajišťuje prstencový motor USM, systém se zdvojeným motorem, vysokorychlostní procesor a optimalizovaný algoritmus AF.

Menší ze dvou sourozenců váží těsně přes 3,1 kg a je nejlehčím a nejkratším teleobjektivem řady Canon L s touto ohniskovou vzdáleností. Jeho minimální zaostřovací vzdálenost je 2,6 metru, tedy poloviční oproti jiným objektivům se stejnou ohniskovou vzdáleností a shodnou světelností.

Objektiv je utěsněný vůči vlivům počasí, a to i na nejcitlivějších místech - bajonetu, přepínači a ostřicím prstenci. Přední čočka navíc disponuje fluoridovým povlakem, díky čemuž je odolná vůči masnotě, vodě nebo prachu. Focení v horku umožňuje bílý povrch eliminující infračervené záření a UV záření.

Canon RF 800 mm f/5,6 L IS USM

  • nastavitelná tlačítka zastavení AF
  • hmotnost 3,14 kg
  • délka objektivu 432 mm
  • stabilizace obrazu o 4,5 EV
  • odolnost vůči povětrnostním vlivům i horku
  • minimální zaostřovací vzdálenost 2,6 m

chci o rf 800 mm f/5,6 vědět vše

Canon RF 1200 mm f/8 L IS USM

Tento jedinečný objektiv nabízí stabilizaci obrazu až 4 EV a detailní a ostré fotografie. 9lamelová clona s možností stejných přechodů jako u modelu 800 mm potěší zejména filmaře. V optické konstrukci se shoduje s modelem RF 800 mm a disponuje fluoritovými optickými členy a UD a Super UD prvky, stejně jako povlakem ASC.

Objektiv plně spolupracuje s automatickým ostřením fotoaparátu a umožní vám tak využívat bezzrcadlovky Canon EOS R naplno. Díky motoru USM a dalším vlastnostem automatického ostření, které tento superteleobjektiv sdílí s modelem RF 800 mm, je ostření tiché a rychlé a ideální pro focení volně žijících živočichů nebo sportu.

Oproti svému předchůdci určenému pro zrcadlovky váží pouhou pětinu - 3,34 kg. Je tak o více než 13 kg lehčí a 30 cm kratší. Je vůbec nejmenším objektivem s touto ohniskovou délkou, který kdy byl vůbec na trhu k vidění. Jeho minimální  zaostřovací vzdálenost je 4,3 metru.

Samozřejmostí je utěsnění vůči prachu a kapající vodě a to na všech exponovaných a citlivých částech - jako u 800 mm. Přední čočka je rovněž potažená fluoridovým povlakem. Focení v horku umožňuje bílý povrch eliminující IR a UV záření.

Canon RF 1200 mm f/8 L IS USM

  • nastavitelná tlačítka zastavení AF
  • hmotnost 3,34 kg
  • délka objektivu 537 mm
  • stabilizace obrazu o 4 EV
  • konstrukce odolná vůči povětrnostním vlivům
  • minimální zaostřovací vzdálenost 4,3 m

chci o rf 1200 mm f/8 vědět vše

CANON EF 50 mm f/1,8 STM
CANON EF 50 mm f/1,8 STM

Ohnisková vzdálenost 50 mm – fantastický objektiv pro portrétní fotografii, Světelnost f/1,8 – skvělý výkon při špatných světelných podmínkách, STM motor – rychlé a téměř neslyšitelné zaostřování

3 390,-
CANON RF 50 mm f/1,8 STM

Objektiv s bajonetem RF, Formát Full-Frame, Motor STM

5 590,-
CANON RF 35 mm f/1,8 MACRO IS STM

detailní a ostrý i při delším čase závěrky, makro zvětšení 1:2, ovládací kroužek pro různé parametry

14 790,-

Související články

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Diskuze

Canon RF 800 mm a 1200 mm: nové profesionální superteleobjektivy

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...