Fototipy

Novinky pro cestovatele aneb Vychytávky pro jarní cestování

Novinky pro cestovatele aneb Vychytávky pro jarní cestování
21. 3. 2022 | 7 minut čtení

U nás na skladě se urodila spousta novinek! A protože řada z nich vám zaručeně přijde vhod při jarním poznávání přírody i měst, rozhodli jsme se pro vás dát dohromady ty, které by vašemu jarně naladěnému cestovatelskému oku neměly uniknout.

Snazší a lepší focení a natáčení

Každý rok přijdou designéři různých značek s řadou vychytávek a technologických novinek, které posouvají možnosti nás fotografů a videotvůrců a usnadňují nám práci. Nejinak je tomu i tentokrát. A protože počasí venku přímo vybízí k tomu, abychom opustili naši domovní ulitu a šli objevovat svět, připomeneme si v tomto článku produktové novinky, kteří se mohou stát vašimi nerozlučnými parťáky!

Mobil vždy po ruce

Fotíte mobilem? Nebo rádi brázdíte silnice a cesty na kole, motorce či v autě a využíváte navigaci? Pak vaší pozornosti nesmí uniknout stylové příslušenství Peak Design speciálně vyrobené pro mobilní telefony. Najdete mezi nimi pouzdra, držáky, ministativy, stojánky nebo dokonce stojánky a peněženky v jednom.

Všechny fungují na bázi magnetu, takže manipulace je extrémně rychlá, pohodlná a bezpečná. Nemluvě o voděodolnosti a příjemném materiálu, který je radost držet v ruce. Inu, posuďte sami!

Příslušenství pro mobilní telefony Peak Design© Peak Design

chci příslušenství pro svůj mobil

Tak trochu jiná fotografie

Zajímavé novinky z poslední doby se najdou i mezi fotoaparáty. Tentokrát se ale nezaměříme na profesionální modely, nýbrž přístroje, které hravě schováte do kapsy. Že vás mezi takovými nemůže nic překvapit? Nepředbíhejte!

Jedním takovým je třeba Canon PowerShot ZOOM, který v kapesním provedení ukrývá možnost trojkrokového zoomu od 100 do 800 mm a natáčení Full HD videa.

chci canon powershot zoom

Pokud se zaměřujete spíš na bližší objekty, je tu pro vás velmi speciální kousek - Canon PowerShot PX. Díky němu a jeho chytrým funkcím si můžete naplno užívat výletu či dovolené a fotoaparát nechat, aby se fotografování ujal za vás. Můžete ho mít v černé a bílé barvě.

Canon PowerShot PX v bílé a černé barvě© Canon

chci canon powershot px v černé

chci canon powershot px v bílé

A pokud si přece jenom budete chtít vystačit s mobilem, není třeba se umělé inteligence vzdávat! Můžete ho totiž upevnit na ministativ Obsbot, který vás dokáže sledovat.

chci inteligentní ministativ obsbot

Zážitek z první ruky kdykoliv

Tak jako fotografie řekne více než tisíc slov, video leckdy přebije tisíc fotografií. Obzvlášť pokud jste zažili něco opravdu jedinečného. S kamerou Insta360 Go 2 nejenže žádný takový zážitek neunikne zdokumentování, ale navíc si ho budete moci přehrát kdykoliv!

Video ve 3K, ale také 9Mpx fotografie, propojení s telefonem, to jsou jenom první vlaštovky funkcí, které malinká kamera s 6osým gyroskopem přináší.

chci kameru insta360 go 2

Instantní pohled na svět

Učarovala vám instantní fotografie? Nám také! A rovněž na cestách vám letos může dělat radost! Třeba s hybridní novinkou Fujifilm Instax Mini EVO, která slouží jako fotoaparát a tiskárna fotografií z telefonu v jednom a je navíc zabalená ve slušivém retro kabátku. Výsledkem jsou snímky oblíbeného "vizitkového" formátu, který snadno uložíte třeba do peněženky.

Fujifilm Instax Mini EVO© Fujifilm

chci fujifilm instax mini evo

Máte radši čtverce? A plnokrevný instantní analog, kde sice nemáte snímek tak dokonale pod kontrolou, ale zase se těšíte na překvapení, co z fotky vyleze? I pro vás tady máme novinku! Je jí Polaroid GO, se kterým se můžete vyřádit při dvojité expozici, pořídíte s ním dokonalé selfie a fotit můžete neskutečně dlouho - na jedno nabití vyfotíte totiž až 15 balení filmu. To všechno v kapesní variantě, která je na cesty ideální a kterou můžete uložit do odolného pouzdra.

chci polaroid go

Na cestách s dětmi

Mamí, půjč mi ten telefon! Tatí, ukaž mi tu fotku! Znáte důvěrně podobné rozhovory s dětmi? Pak jistě také víte, že děti velmi rády napodobují dospělé - i v tom, že třeba fotí, když to vidí u nás. Proto byste na ně při plánování jarních výletů neměli zapomínat a my vám přinášíme několik tipů, z nichž budou děti nadšené.

Prvním z nich je dětský fotoaparát Agfaphoto vyvedený v růžové a modré barvě. Dětí se s ním vyřádí při focení i natáčení videí.

chci pořídit dětský fotoaparát agfaphoto

Pokud vašeho potomka nebaví až tak focení, ale rád pozoruje vzdálené objekty, bez váhání sáhněte po dětském dalekohledu! Mezi novinkami Fujifilm najdete žlutý dalekohled 6x21Hčervený a modrý dalekohled 8x21H i jiné barvy.

zajímají mě dětské dalekohledy fujifilm

Pohodlí vždy a všude

Chcete si odpočinout, ale v okolí ne a ne najít nějaký padlý kmen či pohodlně vypadající kámen. Není nic snazšího než si takovou pohodlnou židličku nést s sebou, pak už vás únava nebo hlad nikdy nezaskočí na nevhodném místě. Že se vám s ní nechce tahat? A co kdybychom vám řekli, že se dá sbalit do kompaktního disku?

Jupio Seattex 45 Camouflage

chci rozkládací stoličku jupio seattex

Zavazadlo pro pohodlné cestování

Váš starý batoh se vám rozpadá, nebo nestačí vašim nárokům? Uložte svou techniku i osobní věci do nového! V naší nabídce najdete novinky z dílny Peak Design, konkrétně menší verzi populárního, pohodlného a ve všech ohledech praktického batohu Travel Backpack, tentokrát ve verzi 30 l, pro delší cesty autem přibyla velkoobjemová taška Travel Duffel a samozřejmostí je také množství pouzder a organizérů v perfektním provedení a nových designech, díky nimž už nebudete nikdy nic dlouho hledat.

Peak Design Travel Backpack 30 l můžete mít v modré, světle zelené a černé barvě, Travel Duffel 65 l zase v černé a zelenkavé.

Peak Design Travel Backpack 30 l

chci batoh peak design

Vedle Peak Designu novinky představil také Vanguard, a dokonce ve dvou řadách - Adaptor a Active. Vzhledem jsou mnohem "terénnější" a vybírat můžete z velkého množství velikostí a objemů - přesně tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Ať už podnikáte malé výlety do okolí, nebo se vydáváte na větší výpravy, v bohaté nabídce nových batohů Vanguard si jistě vybere každý.

Vanguard VEO Active 46

chci omrknout batohy vanguard veo adaptor

chci omrknout batohy vanguard veo active

Úvodní foto: © Lukas Rodriguez, Pexels

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Diskuze

Novinky pro cestovatele aneb Vychytávky pro jarní cestování

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...