Fotosoutěže

Vyhrajte grant Canon pro nejlepší foto- a videožurnalisty

Termín: 24. 3. - 17. 5. 2022
Vyhrajte grant Canon pro nejlepší foto- a videožurnalisty
28. 3. 2022 | 4 minuty čtení

Canon Europe vyhlašuje granty pro nejlepší vypravěče z oblasti fotožurnalistiky! Konkrétně grant pro fotožurnalistky zdůrazňující ženský pohled na svět a grant pro videodokumentaristy, kteří se ve své tvorbě zaměřují na společenské, kulturní a ekonomické problémy. Patříte mezi ně? Až do 17. května můžete přihlašovat své projekty, vítězové budou vyhlášení v září na festivalu Visa pour l’image 2022.

Hledají se nejlepší fotožurnalistky a videodokumentaristé

Canon Europe vyhlašuje každoroční fotožurnalistické granty, které mají pomoci v rozvoji projektu a kariéry výjimečným profesionálním fotografům a filmařům. Prvním z nich je Grant společnosti Canon pro fotožurnalistky, který podporuje tvorbu nadějných fotografek, druhým je Grant společnosti Canon pro videodokumentaristy, který směřuje na podporu videotvůrců, jejichž dokumentární díla upozorňují na společenské, kulturní či ekonomické problémy.

Výherci grantů získají jak finanční prostředky na realizaci svých projektů, tak platformu pro jejich zveřejnění. Oba granty budou vyhlášeny v září v Perpignanu na prestižním mezinárodním fotožurnalistickém festivalu Visa pour l’image 2022, výsledné práce bude možné vidět v následujícím roce.

Grant pro začínající výjimečné videodokumentaristy

Tento grant se uděluje třetím rokem a jeho cílem je objevit nejlepší začínající talenty. Vítěz získá finanční odměnu 8 000 EUR a zápůjčkou také profesionální vybavení značky Canon, s jehož pomocí bude moci vytvořit krátkometrážní dokumentární film.

Vítěze vybere v červnu porota složená z profesionálních fotografů a hlavními kritérii bude prezentace, relevance a originalita předkládaného projektu.

Loňský vítěz Camille Millerand výhru využil na natočení projektu The Invisibles, který dokumentuje nelegální pracovníky tvořící důležitou součást francouzské ekonomiky. Ten bude k vidění na letošním festivalu.

Ženský pohled ve fotožurnalistice

Tento grant společností Canon a Images Evidence má delší historii, letos jej porota udělí již po dvaadvacáté. Vítězka získá rovněž 8 000 EUR jako celoroční podporu pro svůj projekt. Ten bude k vidění také v příštím roce.

Vítězka grantu z loňského roku Acacia Johnson s jeho pomocí realizovala projekt Poznávat Zemi shora, který se zaměřuje na piloty zajišťující spojení a lékařskou péči a zásobování potravinami venkovských oblastí Aljašky. Letecká doprava je pro Aljašku naprosto zásadní, pouze 20 % území je dostupných po zemi. Projekt Acacia Johnson pojala jako portréty pilotů s jejich letadly a letecké snímky letounů v aljašské krajině.

Bylo mi ctí získat fotožurnalistický grant společnosti Canon za rok 2021. Grantové peníze mi umožnily věnovat čas, energii a kreativitu hlubšímu projektu v pomalejším tempu s nadějí, že bude trvalým přínosem pro mou rodnou komunitu. Pokud přemýšlíte, zda se zúčastnit, rozhodně vám to doporučuji zkusit – grant může znamenat zásadní krok ve vaší kariéře. Mně umožnil uskutečnit můj dlouho vysněný projekt.

Acacia Johnson

Do obou grantů se můžete hlásit do 17. května 2022. Další informace o soutěži pro fotožurnalistky i o grantu pro videodokumentaristy naleznete na stránkách festivalu Visa pour l’image 2022.

Úvodní foto: © Acacia Johnson

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Diskuze

Vyhrajte grant Canon pro nejlepší foto- a videožurnalisty

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...