Aktuality z fotosvěta

Canon vyhlašuje 6. ročník studentského fotožurnalistického programu

Termín: 28. 3. - 29. 4. 2022
Canon vyhlašuje 6. ročník studentského fotožurnalistického programu
29. 3. 2022 | 4 minuty čtení

Máte v sobě fotožurnalistický talent? Pilovat ho můžete pod dohledem zkušených profesionálů, kteří vám v rámci mentoringu předají své dlouholeté zkušenosti! 28. března totiž Canon spustil 6. ročník rozvojového programu pro studenty a stážisty z Evropy, Blízkého východu a Afriky, přihlašovat se do něj můžete do 29. 4. 2022.

Učte se od těch nejlepších v oboru

Šestý ročník studentského rozvojového programu v oboru fotožurnalismu je tady! Jeho cílem je vychovávat novou generaci fotožurnalistů a program trvá 6-12 měsíců v závislosti na pokrocích studentů.

Do programu se mohou od 28. 3. do 29. 4. 2022 přihlašovat studenti a stážisté z Evropy, Blízkého východu a Afriky. Část míst je k dispozici pro uchazeče doporučené profesionálními fotografy. Přihlášené snímky bude posuzovat porota složená z redaktorů agentur AFP, Getty Images a Reuters.

Ti vyberou 100 nejnadějnějších uchazečů, kteří získají možnost učit se od mentora, renomovaného profesionála ze světa fotografie s mnohaletými zkušenostmi. Během června a července absolvují tři virtuální sezení, na nichž budou zdokonalovat své portfolio a způsob, jak posílit své vypravěčské umění a rukopis. Mezi mentory jsou např. fotograf oceněný Nobelovou cenou za mír Finbarr O´Reilly, badatel National Geographic a člen agentury VII Anush Babajanyan, dokumentární fotografka Laura El-Tantawy či fotograf agentury Mangum Jérôme Sessini.

Následně ze stovky finalistů odborná porota vybere 30 postupujících uchazečů, kteří se zúčastní 5denního workshopu společnosti Canon v rámci prestižního festivalu Visa pour l'image. Na něm budou mít účastníci možnost navazovat cenné kontakty a rozvíjet svůj talent. Připravené pro ně budou také přednášky a praktické lekce vedené uznávanými fotografy včetně ambasadora společnosti Canon Paola Verzoneho, který mladé fotografy zasvětí do technik svícení portrétu.

Předposlední den získají studenti cennou zpětnou vazbu v podobě hodnocení portfolia od renomovaných profesionálů, jako jsou Benoit Baume (Fisheye), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia) a Fiona Shields (The Guardian). Budou také moci svou práci prezentovat a komentovat portfolia svých kolegů. Zúčastní se také zahájovacího dne festivalu Visa pour l'image.

Pět finalistů se následně vydá do Hamburku, kde sídlí nejnovější evropská profesní rozvojová platforma Hamburg Portfolio Review. Během tří dnů získají čtyři individuální hodnocení portfolia, jejich fotografie budou k vidění na přehlídce a sejdou se s předními redaktory důležitých médií. Po následujících 6 měsíců se jim bude mentor věnovat a na podporu své práce budou moci využít také grant ve výši 2 000 EUR a špičkové vybavení Canon.

Studentský rozvojový program společnosti Canon umožňuje fotografům na začátku jejich kariéry přímý přístup k nejzkušenějším fotožurnalistům, kteří se mohou podělit o to, co se naučili za desítky let práce v oboru, a o některé tipy a techniky, které používají pro vyprávění příběhů obrazem. Studenti se seznámí s různými fázemi zpracování nápadu, výzkumu, tvorby konceptu, realizace, následných úprav a sdílení své práce s redaktory a širší veřejností. Vedle tvůrčích aspektů se do jisté míry učí i o obchodní stránce – jak se prezentovat a prodávat.

Finbarr O´Reilly, mentor programu a ambasador společnosti Canon

Od roku 2017 se programu zúčastnilo více než 1 000 studentů, mezi nimiž byla např. Ksenia Kuleshova (2017), která nyní spolupracuje s deníky The New York Times a The Wall Street Journal, či Michele Spatari (2018), fotografka agentury AFP. Obě jsou také ambasadorkami Canon. Chcete-li se do letošního ročníku programu přihlásit, bližší informace o vstupních kritériích a dalších podmínkách získáte na stránkách Canon.

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Diskuze

Canon vyhlašuje 6. ročník studentského fotožurnalistického programu

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...