Produktové novinky

Nové vychytávky od Vanguard pro video nadšence

Nové vychytávky od Vanguard pro video nadšence
25. 4. 2022 | 3 minuty čtení

Značka Vanguard představila několik novinek, které vám usnadní práci s příslušenstvím a umožní používání více kusů vybavení na jednom stativu. Kromě podpůrných ramen magic arm můžete využít také patky nebo chytré kolejnice s úchyty, které připojíte přímo k sáňkám fotoaparátu.

Praktické připevnění příslušenství

Potřebujete při focení používat zároveň fotoaparát, světlo, mikrofon či telefon? S patkami a podpěrnými rameny Vanguard to bude hračka - příslušenství můžete díky nim připevnit na jeden stativ či rovnou na fotoaparát.

Pojďme si nejdříve představit patky a adaptéry Vanguard:

 

Mezi jeden z nových produktů patří adaptér s trojicí standardních sáněk pro montáž do sáněk fotoaparátu. Tento praktický kousek vám umožní namontovat až 3 kusy libovolného foto nebo video příslušenství. Rameno je navíc vybaveno otočnými klouby pro náklon o 90°.

 

Vanguard CSMM3

 

Vanguard VEO CSMM3 adaptér

 

Do výbavy se vám možná bude hodit i náklopná patka do sáněk, která je vybavena také magnetickým držákem. Umožní vám připevnit vybavení se závitem do sáněk fotoaparátu či výše zmiňovaného adaptéru. Tuto patku můžete nahradit také klasickou neohybnou redukcí.

 

Náklopná patka Vanguard

 

Vanguard náklopná patka do sáněk

 

Dalším způsobem připevnění příslušenství mohou být nastavitelné kolejnice, na které lze nasadit až dva kusy vybavení - například mikrofon a světlo, což vytváří ideální sestavu pro video tvůrce. Kolejnici připevníte přímo do sáněk fotoaparátu. 

Nastavitelné kolejnice

 

Vanguard VEO CSMM2 kolejnice

 

Ještě více flexibility získáte s magic arms neboli podpůrnými rameny. Značka Vanguard je představila ve velikostech small (maximální délka ramena 115 mm), medium (zde si můžete vybrat mezi maximální délkou ramena 152 mm a 180 mm) a large (maximální délka ramena 290 mm). Ramena připevníte na jakýkoliv stativ s otvorem pro 1/4" nebo 3/8" závit. Nasadit na ně můžete například světla - ramena vám dovolí nasvítit scénu přesně podle vašich potřeb, a to bez nutnosti mít další stativ. 

Vanguard magic arm

 

Podívejte se, jak podpůrná ramena fungují:

 

Chci si pořídit Vanguard magic arms

 

VANGUARD VEO CSM patka do sáňek blesku s vnějším závitem 1/4"

Spodní otočný kroužek zajistí pevné uchopení, Malý a efektivní držákem do sáněk (hot-shoe patice) fotoaparátu, Šířka 25 mm a výška 30 mm

260,-
VANGUARD VEO CSMM3 nastavitelná patka do sáněk pro příslušenství

VEO CSMM3 trojitý hot-shoe držák příslušenství, Montuje se na horní desku sáněk blesku, Hodí se k jakémukoli držáku fotoaparátu

890,-
VANGUARD VEO CSMM2 nastavitelné kolejnice do sáněk pro příslušenství

VEO CSMM2 dvojitý hot-shoe držák příslušenství, Montuje se na horní desku sáněk blesku, Hodí se k jakémukoli držáku fotoaparátu

1 490,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...