Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
FotoŠkoda Fest

FotoŠkoda FEST: Poznejte influencery i mimo obrazovku!

Termín: 30. 5. - 5. 6. 2022
FotoŠkoda FEST: Poznejte influencery i mimo obrazovku!
9. 5. 2022 | 8 minut čtení

Nedílnou součástí foto a video světa se staly sociální sítě a s nimi i influenceři, kteří to umí nejen s Instagramem. Letos na FotoŠkoda FESTu přivítáme jména jako jsou Teru Menclová, Jan Valečka, Khiria, Petr Klempa a mnoho dalších. Mrkněte, na koho všeho se můžete těšit.

Hvězdy sociálních sítí

Po fotografech a videotvůrcích přichází na řadu hosté, kteří se kromě své umělecké tvorby vyznačují také úspěšnou prezentací na online kanálech a obsahem, který vás baví. Instagramery, TikTokery, YouTubery a další mladé kreativce budete mít možnost potkat od 30. 5. do 5. 6. 2022 v paláci Langhans během FotoŠkoda FESTu.

Fotoškoda fest: registrace jsou otevřené!

@khiria

Eliška Fischerová vystupuje pod pseudonymem Khiria a specializuje se na svatby v netradičních destinacích. Za svými klienty často cestuje i do jiných zemí. Můžete ji najít především na Instagramu, kde sdílí své fotografie a zážitky ze svateb. Khiria má také vlastní podcast a Youtube kanál - věnuje se v nich nejen fotografii, ale také dalším typům umění. Navštívit můžete její přednášku, kde vám ukáže, jak vypadá nezapomenutelný svatební snímek.

 

Chci se dozvědět víc o svatební fotografii

@janvalecka

S Honzou Valečkou jste si mohli nedávno přečíst rozhovor na našem blogu, kde se rozpovídal o influencerství, fotografování i jeho nové vášni pro video a TikTok. Na festivalu vystoupí rovnou dvakrát - připravil si pro nás přednášku o fotografické cestě po Slovinsku a také workshop, kde se naučíte, jak nejlépe fotit telefonem a vytáhnout z něj to nejlepší.

 

chci na přednášku nebo workshop Jana Valečky

@younmehub

Pod touto přezdívkou se skrývá fotografický pár Manina Pascan a Jakub Žďárský. Potkali se na tanečním parketu, ale zjistili, že mají společného mnohem víc než závodní tanec. Nyní společně fotí jak zakázky pro známé značky, tak rodinné fotografie nebo třeba jídlo. Manina a Jakub vás na workshopu naučí vnést do svého focení duši a vytvářet autentické lifestyle snímky.

 

chci na workshop maniny a jakuba

@matousvins

Cestovatel, publicista a digitální nomád - tak popisuje sám sebe Matouš Vinš. Svou energii dává projektům jako je Travel Bible, kde předává lidem cestovatelské tipy nebo motivaci a odvahu vůbec na cesty vyrazit. Na FotoŠkoda FESTu vám ukáže, jak si zabalit na dlouhou foto výpravu a které vychytávky nebo triky se mu nejvíce osvědčily.

 

chci vědět, jak si zabalit na fotovýpravu

@danalka_com

Fotograf jménem Danalka se věnuje především fotografování architektury. Na jeho Instagramu najdete neobyčejné budovy zachycené svým osobním minimalistickým stylem. Založil také platformu Instatrio, díky které podle mapy najdete architektonicky výjimečné lokality. A o čem bude jeho workshop? Samozřejmě, že o architektuře - společně se vydáte fotit do okolí Tančícího domu. 

 

chci jít fotit architekturu s danalkou

@petrklempa

Pokud sledujete Petra Klempu na Instagramu, určitě si vybavíte jeho jedinečné lifestyle portréty, ve kterých využívá jak přirozeného světla a stínu, tak umělého osvětlení. Rád si také hraje s barvami. Ne nadarmo ho lidé v komentářích nazývají mistrem světla - a na Photowalku s Leicou budete mít možnost se od něj přiučit a trénovat své fotografické oko. Vybrat si můžete ze tří termínů a k dispozici bude také technika Leica k vyzkoušení.

S Petrem si mezitím můžete přečíst rozhovor na našem webu.

 

photowalk s Leicou a Petrem Klempou

@terumenclova

Fotografka Teru Menclová není ve světě Instagramu žádným nováčkem, má tu totiž přes 40 tisíc fanoušků - s followery sdílí především lásku k cestování, a to konkrétně ke Skandinávii. Cestování rozebírá s dalšími hosty také v podcastu s názvem Road Wide Open a o svých zkušenostech píše blogDechberoucí snímky severské krajiny pořídila například na Faerských ostrovech nebo v Norsku, které vám zároveň představí během přednášky na FotoŠkoda FESTu. 

 

chci poznat Norsko očima Teru Menclové

@screechcz

Jana Krejčího najdete na Instagramu pod přezdívkou @screechcz. Jeho hlavní specializací je video, ale na svém YouTube kanálu sdílí tipy jak o natáčení, tak focení. Vytváří také denní nebo týdenní vlogy a svatební videa. Chtěli byste také umět zaznamenat svatební příběh v několikaminutovém videu? Pak si nenechte ujít Honzovu festivalovou přednášku. A pokud potřebujete spíše pomoci s video základy, určitě navštivte i workshop, kde si v praxi ukážete, jak natáčet na foťák anebo klidně na telefon. 

 

chci získat video základy a natočit svatební příběh

@kenjisshotbook

Manžel, táta a dřevorubec s duší lesního skřítka: to o sobě říká Lukáš "Kenji" Vrábel, který fotí upřímné a osobité lifestyle, svatební a rodinné fotky. S Lukášem se můžete setkat na workshopu, kde si v terénu vyzkoušíte svatební focení s modelem a navíc budete mít možnost objevit schopnosti objektivů Sigma. Ty budou k dispozici pro systémy Canon, Nikon, Sony, Panasonic a MFT.

 

chci jít fotit s Kenjim do terénu

@vaclav_krizek

Václava Křížka možná znáte z našich streamů a videoškoly. Jedná se o velmi oblíbeného lektora, který se nejraději vydává fotit do přírody a snímky sdílí na svém Instagramu. Na FotoŠkoda FESTu se objeví s dvěma přednáškami, kde se naučíte základy úpravy fotek v programu Adobe Photoshop. Pokud jste v tomto programu začátečníkem, Václav vás provede krok za krokem úpravou fotografií od nahrání až po export.

 

Chci se naučit upravovat fotky v photoshopu

@opocor

Jiří Královec alias @opocor vytváří umělecké portréty a fashion fotky. Na sociálních sítích ale neukazuje jen dokonale upravené snímky. Jiří se pohybuje na hraně dokumentu, reklamní fotografie a portrétu a zajímá ho kombinace různých fotografických žánrů. Zaznamenal také úspěch na prestižní soutěži Czech Press Photo. S tímto mladým a talentovaným fotografem se můžete vydat na portrétní photowalk, kde se dozvíte, jak pracovat s měnícími se podmínkami v exteriéru.  

 

portrétní photowalk s jiřím královcem

Chci prozkoumat program FotoŠkoda FESTu

Úvodní foto: Petr Klempa

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Diskuze

FotoŠkoda FEST: Poznejte influencery i mimo obrazovku!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...