VýstavyFotoŠkoda Fest

Martin Rak: Krajiny mého srdce

Termín: 30. 5. - 30. 10. 2022
18. 5. 2022 | 3 minuty čtení

Jméno Martina Raka jistě zarezonuje v hlavách všech fanoušků krajinářské fotografie. A právě jeho snímky, konkrétně ty mapující nádherná místa severního pohraničí, můžete od 30. 5. do 25. 6. zhlédnout v minigalerii, několik fotografií ve velkoformátové podobě pak ještě déle. Nechte se zavést do úchvatných koutů Čech na snových snímcích jednoho z předních českých krajinářů.

Snové krajiny Martina Raka

Martin je krajinářský fotograf, jehož práce si získala celosvětový obdiv. Známý je především díky charakteristickým snovým pohledům a lyrickým záběrům krajiny zalité mlhou, často v dramatické kombinaci se slunečními paprsky. Věnuje se také minimalistickým kompozicím a zdánlivě obyčejným místům, které se snaží zachytit netradičním způsobem.

Jeho tvorba je pravidelně publikována v českém i zahraničním tisku a setkat se s ním můžete i v televizních reportážích. Martin se pravidelně umisťuje na předních místech fotografických soutěží (EISA Maestro, Sony World Photography Awards, International Photo Awards IPA, Prix de la Photographie Paris Px3 a další). Od roku 2016 pořádá skupinové a individuální fotografické workshopy u nás i ve světě.

Martinovým oblíbeným krajem jsou severní Čechy, zejména Českosaské Švýcarsko, kde vzniká velká část jeho fotografií. V Evropě fotografuje nejčastěji v Itálii, Německu, Rakousku, Slovinsku či Švýcarsku. Tématem, které prochází celým Martinovým dílem, je nejen krása a síla přírody, ale také nutnost její ochrany.

Tématem výstavy "Krajiny mého srdce" jsou, jak už z názvu vyplývá, pohledy na jeho oblíbené severní pohraničí. V této krajině Martin s krajinářskou fotografií před třinácti lety začínal a stále se tam v různých ročních obdobích rád vrací. Severní Čechy má rád pro jejich rozmanitou a ve středoevropském měřítku ojedinělou geomorfologii.

Jeho oblíbeným motivem jsou lesy a stromy, které prostupují prakticky celou jeho tvorbou ve všech možných podobách, ideálně pak v symbióze s pískovcovými skalami Českého Švýcarska nebo granitovými balvany Jizerských hor. V souboru nechybí ani snímky vulkanických kuželů Lužických hor a Českého středohoří.

Výstavu můžete zhlédnout ve malém i velkém formátu nad schodišti. Výstava je prodejní, cena jedné fotografie (v malém formátu) je 1 200 Kč. V den zahájení výstavy se od 17 hodin můžete zúčastnit komentované prohlídky s autorem.

chci na komentovanou prohlídku

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Další FotoŠkoda Fest

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Diskuze

Martin Rak: Krajiny mého srdce

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...