Produktové novinky

Sony představuje tři nové objektivy pro bajonet E

Sony představuje tři nové objektivy pro bajonet E
2. 6. 2022 | 4 minuty čtení

Společnost Sony představila hned tři nové přírůstky do rodiny objektivů pro APS-C přístroje. Jsou jimi zoom 10-20 mm f/4 a dva pevné objektivy s ohniskovou vzdáleností - 11 mm f/1,8 a 15 mm f/1,4 G. Díky lehké a kompaktní konstrukci se hodí na práci na cestách a ocení je jak fotografové, tak videotvůrci.

SONY 10-20 mm f/4 pro bajonet E (powerzoom)

Sony přidává do svého portfolia objektivů pro APS-C přístroje nový zoom - 10-20 mm (v přepočtu na plnoformátový snímač 15-30 mm), který nabízí skvělé vlastnosti jak fotografům, tak videotvůrcům. Jedná se o vůbec nejkompaktnější objektiv ve své třídě, který váží pouhých 178 g, díky čemuž ho oceníte nejen na cestách.

Disponuje konstantní světelností f/4, minimální zaostřovací vzdáleností 20 cm a kvalitním rozlišením až do rohů. K perfektnímu obrazu napomáhá optická konstrukce zabraňující zakřivení obrazového pole, astigmatismu i chromatické aberaci.

Využívá vnitřní mechanismy zoomu a ostření, díky čemuž nedochází ke změně těžiště a je i eliminován tzv. focus breathing, díky čemuž je objektiv výbornou volbou i pro vlogování či jiné natáčení. Během něj oceníte i vlastnost power zoom, která zajišťuje přímé a citlivé ovládání zoomování a jeho nastavitelnou rychlost. To zaručuje plynulost a stabilitu záběrů. Ostření je rychlé a tiché díky dvěma lineárním motorům.

Zoomový objektiv SONY 10-20 mm f/4 pro bajonet E (powerzoom)

chci o objektivu sony 10-20 mm f/4 vědět vše

SONY 15 mm f/1,4 G pro bajonet E

Další novinkou je pevný širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 15 mm (v přepočtu na full frame 22,5 mm) s parádní světelností f/1,4. Díky kruhové cloně se můžete těšit na krásný, až snový bokeh. Samozřejmostí u objektivu řady G je perfektní rozlišení v lehkém a kompaktním balení.

Ve své výbavě ho ocení fotografové i videotvůrci a své využití najde např. v astrofotografii, focení krajiny, architektury nebo interiérů. Mezi jeho obrazové kvality patří eliminace sférické i chromatické aberace nebo zkreslení, navíc můžete fotit předměty vzdálené pouhých 17 cm. Spolehnout se můžete na rychlé, přesné a tiché ostření zajišťované dvěma lineárními motory, které vám umožní výborně sledovat i pohybující se objekty.

Filmaři ocení eliminaci tzv. focus breathingu, díky kterému je video plynulé. Pohodlné ovládání zaručí clonový kroužek s přepínačem clony, možnost uzamčení clony nebo přepínač režimu ostření. Abyste ho mohli používat úplně všude, je utěsněný vůči prachu a vlhkosti.

Objektiv SONY 15 mm f/1,4 G pro bajonet E

chci o objektivu sony 15 mm f/1,4 G vědět vše

SONY 11 mm f/1,8 pro bajonet E

Ekvivalent 16,5mm ohniska vyniká světelností f/1,8 a díky kruhové cloně se dočkáte krásného bokehu. Objektiv je velmi lehký a kompaktní a stejně jako jeho o něco méně širokoúhlý pevný sourozenec utěsněný proti prachu a vlhkosti.

Pyšní se vynikajícím rozlišením po celé ploše snímku a rychlým a spolehlivým ostřením. Díky své hmotnosti se hodí pro všechny fotografy a videotvůrce, kteří zaznamenávají život na cestách, ovšem využijí ho i fotografové interiérů. Optická konstrukce totiž účinně potlačuje zkreslení, a to i při nízkých clonových číslech, i chromatickou aberaci a barevné závoje.

Minimální zaostřovací vzdálenost činí 12 cm, takže můžete pořizovat skvělé detailní záběry s neobvyklou perspektivou. Díky rychlému, přesnému a tichému ostření vám nic neunikne a funkci sledování objektu můžete využívat jak při focení, tak při natáčení. Kdo natáčí videa, jistě ocení eliminaci focus breathingu.

Objektiv SONY 11 mm f/1,8 pro bajonet E

chci o objektivu sony 11 mm f/1,8 vědět vše

SONY FE 70-200 mm f/2,8 G Master OSS II

Objektiv s bajonetem E / Full-Frame, Ohnisko 70-200 mm / 32° - 12° úhel, Rozsah clony: f/2,8 až f/22

69 990,-
SONY FE 16-35 mm f/2,8 GM II

Bajonet Sony E / full frame senzory, Rozsah clon f/2,8 až f/22, Širokoúhlý se zoomem

59 990,-
SONY FE 50 mm f/1,8

bajonet: Sony E-mount pro full-frame i APS-C, ohnisková vzdálenost: 50 mm, min. zaostřovací vzdálenost: 45 cm

6 290,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Diskuze

Sony představuje tři nové objektivy pro bajonet E

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...