Aktuality z fotosvěta

Circles Báry Prášilové: Zveme vás na křest knihy

Termín: 6. 6. - 14. 6. 2022
Circles Báry Prášilové: Zveme vás na křest knihy
3. 6. 2022 | 4 minuty čtení

Fotografie Báry Prášilové balancující na hranici krásy a podivna či skutečnosti a fantazie se nesmazatelným rukopisem zapsaly do paměti řady lidí na celém světě. 15 let svých zkušeností a tvorby Bára nyní vložila do knihy Circles. 14. 6. 2022 ji můžete spolu s ní a námi pokřtít v kavárně Langhans.

Kniha Circles od Báry Prášilové

Kniha Circles Báry Prášilové v limitovaném boxuLimitované boxy obsahují kromě knihy také signované tisky

Surreálné snímky Báry Prášilové si získaly početné publikum po celém světě. Za svou tvorbu získala několik ocenění, mimo jiné Photographer of the Year 2009, Czech Grand Design 2011 a Hasselblad Master Award 2014. Její fotografie se pohybují na hraně krásy a podivna, mezi reálným a fiktivním světem a jejich ukázku jste mohli vidět například na plakátech Národního divadla.

Při jejich tvorbě Bára pracuje s reálnými, na míru vytvářenými rekvizitami a kostýmy, a objekty a vše si do detailu plánuje nejprve na propracovaných skicách. Jak skici, tak samotné fotografie najdete v knize Circles.

Ta shrnuje tvorbu Báry Prášilové za posledních 15 let na 96 stranách vytištěných na prémiovém papíře, kterou vydalo renomované nakladatelství PositiF zaměřující se na svět současného umění a fotografie.

Kniha bude k dispozici v počtu pouhých 600 výtisků, z toho 15 z nich je umístěno v limitovaných edicích boxů. V každém z nich se nachází 3 fotografie s podpisem, kniha s unikátním číslem a osobním věnováním. Majitel prvního limitovaného boxu se stane hrdým majitelem konkrétního NFT.

Výběr 12 fotografií, z nichž 3 signované budou v limitovaných boxech knihy Circles od Báry Prášilové
Některé tři z těchto tisků naleznete podepsané v limitovaných boxech

Editorem knihy je Thomas Beachdel, docent dějin umění a architektury na City University of New York (CUNY), Hostos. Zaměřuje se hlavně na estetiku krajiny mezi 17. a 19. stoletím. V současné době pracuje na několika knižních projektech, například na knize The Visual Culture of the Sublime in the Long Eighteenth Century. Beachdel je rovněž kurátorem posledních sólových výstav Báry Prášilové v Paříži a Sofii a autorem doprovodných textů v knize.

Zásluhy na výsledné grafické podobě knihy má známý grafický designer Milan Nedvěd. Získal například ocenění Nejkrásnější česká kniha, Art Books Wanted International Award, Brno Biennial International Exhibition, European Design Awards, KALEID Editions nebo Les Rencontres d'Arles The Book Awards.

Další informace o knize najdete na stránkách Báry Prášilové.
 

Fotografická kniha Circles od Báry Prášilové

Křest knihy v kavárně Langhans

Společně s námi a Bárou můžete knihu pokřtít 14. 6. v 19 hodin v kavárně Langhans na adrese Vodičkova 37 v Praze 1. Během večera vám zahraje také DJ Floex.

"Editor knihy, Thomas Beachdel, Bářinu tvorbu charakterizuje jako „obrazy úžasu“ balancující na hraně krásy a divnosti, skutečnosti a fantazie, něhy a násilí, které vychází z autorčina smyslu pro absurditu. Imaginativní fotografie této vizuální umělkyně vznikají jako pečlivě naplánované inscenace na základě skic a s použitím rekvizit, které si sama navrhuje a často také vyrábí. Vyjadřují její touhu přenést svět snů a iluzí do hmatatelné reality. V její tvorbě, za kterou získala řadu mezinárodních ocenění, najdeme řadu motivů, které se obsesivně opakují nejen v jejích fotografiích, ale i videích či objektech."

Křest knihy Circles Báry Prášilové

Těšíme se na viděnou u streamu i na křtu!

HASSELBLAD X2D
HASSELBLAD X2D 100c tělo

Hasselblad X2D 100C – středoformát 43,8 x 32,9 mm, Rozlišení 100 Mpx BSI CMOS senzor, ISO 64 – 25 600, série až 3,3 obr./s

217 490,-
HASSELBLAD 907X Anniversary Edition Kit

Hasselblad kamera kit - pamětní sada k 80. výročí firmy, Fotoaparát 907X s digitální zadní částí CFV II 50C, 50 MPix snímač CMOS s velikostí 43,8×32,9 mm

229 990,-
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...