Výstavy

Jiří Tvaroh: Na svatbu tvarohové koláčky

Termín: 27. 6. - 16. 7. 2022| Místo: minigalerie Centra FotoŠkoda
23. 6. 2022 | 2 minuty čtení

Jirku Tvaroha znáte jako sympatického lektora (nejen) svatební fotografie. Na této výstavě v minigalerii Centra FotoŠkoda se můžete přenést na řadu míst po České republice i do zahraničí, kde zachycoval svatební veselí. Těšit se můžete na celou škálu emocí - od zamilovaných pohledů a romantických záběrů po vtipné momenty, které jsou tím nejlepším kořením.

Svatby s nápadem a atmosférou

Jiří Tvaroh je vyhledávaným svatebním fotografem a jedním z lektorů v Centru FotoŠkoda. Žije v Českých Budějovicích. S fotografováním začal v 17 letech – v době, kdy stále silnější slovo na scéně získávala digitální fotografie. Jeho první zakázkou bylo fotografování maturitního plesu, záhy se dostal k místní produkční agentuře, pro kterou fotil eventy či módní přehlídky po Česku i v zahraničí.

Pestrost si ve svém fotografickém portfoliu udržuje do současnosti a kromě svateb fotí reklamní kampaně nebo imagové snímky pro firmy.

O focení svateb říká:

Všude je spousta emocí a vy jste jim velmi blízko. Začnete vše prožívat naplno se svatebčany. Chcete, aby si onen den maximálně užili a vy, abyste jim zaznamenali ony vzpomínky. Jak já říkávám – baví mě vše zachytit ještě lepší, než to ve skutečnosti bylo. Baví mě plnit sny novomanželů.

Je jedním z průkopníků svatebních snímků, které jsou dnes v Čechách zcela běžné a které kreativně zachycují atmosféru místa a dění. Od samotného počátku na svatbách spolupracuje s asistentkami, které mu pomáhají jak se samotným focením, tak s organizací na místě. V současnosti je to jeho žena Alča, která často funguje i jako druhý fotograf. Ta ve většinové míře asistovala i u tvorby snímků na této výstavě, kde můžete zhlédnout fotografie ze svateb z let 2019, 2020 a 2021.

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

102 990,-
Nikon Z5
NIKON Z5

Rozlišení 24,3MP snímač CMOS formátu FX, Obrazový procesor EXPEED 6, Záznam UHD 4K a Full HD videa

29 490,-
NIKON Z f
NIKON Z f + 40 mm SE

Full frame s 24,5 Mpx / procesor Expeed 7, ISO až 64 000 / série až 14 sn/sek RAW nebo 30 sn/sek JPEG, Funkce Pixel Shift / skládané rozlišení až 96 Mpx

59 990,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...