Produktové novinky

Nikon uvádí fotoaparát pro video Z30 a nový teleobjektiv

Nikon uvádí fotoaparát pro video Z30 a nový teleobjektiv
29. 6. 2022 | 5 minut čtení

Nikon si pro nás připravil dvě novinky - první z nich je fotoaparát Z 30, bezzrcadlovka, která potěší zvláště tvůrce video obsahu, jedná se totiž o ideální nástroj pro vloggery a YouTubery. Z jiného soudku poté firma představila teleobjektiv Nikkor Z 400 mm f/4,5 VR S. Ten nabídne velkou ohniskovou vzdálenost, nízkou hmotnost a komfortní manipulaci.

Vytvořte perfektní vlog s novinkou od Nikonu

Pokud jste dosud natáčeli na telefon a hledáte kompaktního pomocníka pro svou domácí či studiovou videoprodukci, zbystřete - tato 20megapixelová APS-C (DX) bezzrcadlovka Nikon Z 30 by mohla být právě pro vás.

Foto Nikon Z 30

Foto: Nikon

Nikon Z 30 

Kromě kvalitního záznamu nabízí novinka od Nikonu také kreativní kontrolu nad vašimi výstupy. Ať už streamujete, natáčíte videa nebo fotíte na cestách, Z 30 se vám přizpůsobí. Fotoaparát slibuje videotvůrcům možnost dlouhého záznamu: až 125 minut Full HD videa nebo 35 minut 4K UHD 30p videa. Součástí je také čistý zvuk díky citlivým vestavěným stereofonním mikrofonům, případně můžete připojit externí mikrofon. V menu zvuku si můžete navolit záznam hlasu nebo okolních zvuků, jako je hudba nebo pouliční ruch. Využít lze i funkci redukce hluku větru.

Foto Nikon Z 30

Foto: Nikon

Kromě toho je systém vybaven funkcí Picture Control Auto, která automaticky upraví nastavení videa podle scény. To zahrnuje 20 různých typů „kreativních ovládacích prvků obrazu“, které dodávají videonahrávkám kreativní nádech a pomáhají eliminovat potřebu dodatečného color gradingu v postprodukci.

Fotoaparát samozřejmě nezaostává ani u statických snímků, můžete snadno přepínat mezi uloženým nastavením pro video a pro fotografie. Snímky využijí například cestovatelé nebo food bloggeři, kteří potřebují jak video, tak fotky. Práci vám usnadní výklopná a otočná obrazovka, se kterou lze pořídit snímky nebo video v selfie módu, fotoaparát v tom případě automaticky přepne do režimu autoportrétu. Výklopná obrazovka se bude hodit také při práci na stativu.

Foto Nikon Z 30

Foto: Nikon

Pokud naopak zachycujete pohybující se objekty nebo natáčíte sami sebe, fotoaparát umí automaticky nepřetržitě zaostřovat. Využít můžete i režim zaostřování na oči. Brzdit vás nebude ani výdrž baterie, s kabelem USB-C můžete zároveň natáčet a nabíjet baterii. S pomocí aplikace Nikon SnapBridge propojíte Nikon Z 30 s telefonem a získáte tak možnost fotoaparát dálkově ovládat nebo bezdrátově přenášet videa a snímky rovnou do telefonu. 

Hlavní vlastnosti

  • 20 Mpx
  • Bajonet Nikon Z
  • Snímač CMOS formátu DX (23,5 mm × 15,7 mm)
  • Záznam NEF (RAW) a JPEG
  • 1 slot pro SD kartu
  • ISO 100 až 51 200
  • Vysoký dynamický rozsah HDR
  • 209 zaostřovacích polí

Chci vědět víc o Nikon Z 30

Nikkor Z 400 mm f/4,5 VR S

Nový objektiv pro systém Nikon Z Mirrorless váží pouhých 1 245 gramů a na délku měří 234,5 milimetrů, což z něj dělá dostatečně lehký a kompaktní objektiv na fotografování z ruky. Můžete se tak bez únavy delší dobu věnovat fotografování divoké zvěře, ptáků nebo sportu. Objektiv navíc nabízí vyvážení s pomocí posunutí těžiště blíže k fotoaparátu, což vylepšuje stabilitu při fotografování z ruky. Nikkor Z 400 mm je kompatibilní s lehkými telekonvertory řady Z 1,4× a 2×, takže lze prodloužit ohniskovou vzdálenost až na 560 mm nebo 800 mm.

Nikkor Z 400 mm

Foto: Nikon

Nikkor Z 400 mm f/4.5 VR S se skládá z 19 členů ve 13 skupinách včetně 1 optického členu ze skla ED, 2 optických členů ze skla Super ED, 1 optického členu ze skla SR, optických členů s antireflexními vrstvami Nano Crystal Coat a předního optického členu s fluorovou vrstvou. Toto uspořádání přispívá ke kompaktní velikosti a nízké hmotnosti, přičemž stále poskytuje vynikající optický výkon s potlačenou chromatickou aberací.

Světelnost f/4,5 umožňuje uživatelům kreativní práci s hloubkou ostrosti. Objektiv se pyšní ostrostí i při plně otevřené cloně, proto můžete zmrazit rychle pohybující se objekty a izolovat je od pozadí. Nikkor 400 mm nabízí také výkonnou optickou redukci vibrací. Ještě lepší stabilizaci získáte při použití objektivu s fotoaparátem Z 9 v režimu synchronní redukce vibrací.

Nikkor 400 mm

Foto: Nikon

Hlavní vlastnosti

  • Ohnisková vzdálenost 400 mm
  • Clona f/4.5 až f/32
  • Vnitřní zaostřování
  • Nejkratší zaostřitelná vzdálenost 2,5 m
  • 19 čoček ve 13 členech
  • Optická redukce vibrací

Chci vědět víc o Nikkor Z 400 mm f/4,5 VR S

 

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-
NIKON Z6 II
NIKON Z6 II

Rozlišení 24,5 Mpx snímač BSI CMOS formátu FX, 2× obrazový procesor EXPEED 6, Video UHD 4K/30 N-Log a 10-bit HDMI výstup

56 990,-
Nikon Z5
NIKON Z5

24,3Mpx snímač CMOS formátu FX, Obrazový procesor EXPEED 6, Záznam UHD 4K a Full HD videa

36 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...