Produktové novinkyLeica

Světlo, stín a hudba: Leica uvádí limitovanou edici modelu Q2

Světlo, stín a hudba: Leica uvádí limitovanou edici modelu Q2
21. 9. 2022 | 3 minuty čtení

Společnost Leica se spojila s hudebníkem a fotografem jménem Seal a vytvořila limitovaných 500 kusů modelu Leica Q2. Edice inspirovaná jeho texty zosobňuje vizuální poezii světla a oslavuje roli umělce stojícího za hledáčkem fotoaparátu. Každý z fotoaparátů je pokrytý luxusní japonskou tkaninou - pokochejte se sami!

Speciální edice Leica Q2 "Dawn" by Seal

Hudebník, držitel ceny Grammy a také fotograf - to je Seal, umělec, který začal svou kariéru v Londýně na začátku devadesátých let a za tu dobu vytvořil několik kultovních hitů. Zároveň se považuje za nadšence pro fotoaparáty Leica, zahájení této edice je tak ve znamení Sealovy výstavy fotografií v Leica Gallery Los Angeles probíhající od 21. září do 31. října 2022.

Leica Q2 Dawn

Zlatá záře fotoaparátu Leica

Japonský výraz „komorebi“ popisující hru světla, které prochází korunou stromů, inspiroval design této edice. Tkanina japonské značky Hosoo využívá inovativní postup kombinující černou nit a japonský papír zlaté barvy. Každý z 500 kusů limitované edice Leica Q2 "Dawn" je unikát, tento prémiový design má uživatelům evokovat zlatou září východu slunce a vztah světla a stínu. 

Součástí spolupráce je také černý šátek s textem hudebníka Seal, který navrhla multimediální umělkyně Annina Roescheisen. Šátek byl vyvinutý newyorskou módní značkou rag & bone a vyrobený v Itálii. Bílá varianta šátku se prodává samostatně od fotoaparátu a bude k dispozici ve vybraných obchodech Leica. Set dále doplňuje popruh zdobený ručně psaným textem. 

 

Leica Q2 "Dawn" by Seal

 

Leica Q2 Dawn

Foto: Leica

Výjimečný design a technické provedení

Technické vlastnosti Q2 „Dawn“ jsou shodné se sériovým modelem Leica Q2 s 47,3 megapixelovým, full-frame snímačem a rychlým objektivem Leica Summilux 28 f/1.7 ASPH. Leica Q2 umožňuje až 14 EV dynamický rozsah a umí natáčet 4K videa s 30 snímky za sekundu, Cinema 4K videa s 24 fps a Full HD záznamy s až 120 fps. Digitální zoom umožňuje rozšířit ohniskovou vzdálenost 28 mm (47 Mpx) na 35 mm (30 Mpx), 50 mm (15 Mpx) a 75 mm (7 Mpx).

Leica jako záruka kvality

Leica je mezinárodní prémiový výrobce fotoaparátů a optiky. Legendární pověst značky je založena na dlouhé tradici vynikající kvality, německé řemeslné zručnosti a německého průmyslového designu v kombinaci s inovativními technologiemi. Nedílnou součástí kultury společnosti Leica je rozmanitost aktivit, které podniká pro rozvoj fotografie. Kromě Leica galerií a Leica akademií rozšířených po celém světě provozuje také prestižní ocenění pro fotografy jako Leica Hall of Fame Award nebo Leica Oskara Barnack Award (LOBA).

 

Leica Q2 Dawn

Foto: Leica

LEICA Q3

BSI-CMOS senzor s rozlišením až 60 Mpx, Objektiv Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH, ISO 50 - 100 000 a procesor Maestro s technologií L2

146 990,-
LEICA SOFORT 2 černý

CMOS sensor 1/5“ 4,9 Mpx / 2560 x 1920 bodů, Designation Leica Summar 1:2/2.4 – 28 mm (eqv. 35 mm), Barevný prostor RGB, JPG (DCF 2.0, Exif 2.31)

9 490,-
LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Diskuze

Světlo, stín a hudba: Leica uvádí limitovanou edici modelu Q2

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...