FotoŠkoda Fest

Seznamte se s hvězdami FotoŠkoda FESTu!

Termín: 7. 11. - 13. 11. 2022
Seznamte se s hvězdami FotoŠkoda FESTu!
20. 10. 2022 | 9 minut čtení

S podzimem přichází další FotoŠkoda FEST plný osobností ze světa fotografie. Najdete mezi nimi zkušené profesionální fotografy a lektory, kteří se s vámi podělí o své vědomosti. Na své si přijde opravdu každý, ať už se věnujete portrétům, dokumentu, lifestylu, produktovkám, svatební fotografii nebo třeba focení architektury. Pojďme si představit hvězdy letošního ročníku.

Učte se od profesionálů

FotoŠkoda FEST začne již 7. listopadu, což znamená příležitost setkat se s talentovanými tvůrci a ostatními účastníky, které zajímá to, co vás: fotografie a video! S kým se během festivalu uvidíte?

Eliška Sky Kyselková

Máme velkou radost, že na festivalu přivítáme fotografku a art directorku Elišku Sky Kyselkovou. Již několik let žije v Londýně a na kontě má několik výstav, domácích i zahraničních. Spolupracuje také s prestižními magazíny jako Vogue Italia, Vogue Czechoslovakia, i-D nebo Dazed & Confused. Nenechte si ujít online besedu, kde bude Eliška sdílet své zkušenosti z fotografického světa. Přednáška je přístupná úplně všem, a to na Facebooku a YouTube Centra FotoŠkoda.
 

ELIŠKA SKY: BARVY, EMOCE A STYLIZACE VE FOTOGRAFII

 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Eliška Sky Kyselková 

Martin Rak

Martin platí za uznávaného a oceňovaného krajináře. Zaměřuje se na fine art krajinářské snímky a v poslední době mu učarovala černobílá fotografie v kombinaci s dlouhou expozicí, která mu umožňuje popustit uzdu kreativitě. Nejčastěji ho to táhne do Českosaského Švýcarska po ránu, kdy se toto úchvatné a fotogenické místo probouzí. Na svém workshopu vás vezme o něco blíž - k břehu Vltavy, kde si vyzkoušíte právě dlouhé časy. Potkat se s ním můžete ale také na přednášce, kde představí svou monografii s názvem Komorebi.
 

DLOUHÉ ČASY U VLTAVY S MARTINEM RAKEM

KOMOREBI: 10 LET MARTINA RAKA S FOTOGRAFIÍ
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Martin Rak

Bára Prášilová

Bára Prášilová je vizuální umělkyně, kterou Hasselblad provází již od počátků její kariéry, a za svou tvorbu si v roce 2014 odnesla i prestižní ocenění Hasselblad Master. Její snímky balancují na hranici mezi fantazí a realitou a jsou výsledkem pečlivého plánování. Bára si pro focení vyrábí také vlastní rekvizity. Nedávno jí vyšla kniha Circles, která shrnuje 15 let Bářiných zkušeností a tvorby - a nejen o ní bude řeč během streamu.
 

stream o Bářině tvorbě
 

Bára Prášilová - nejen o knize Circles na FotoŠkoda FESTu
Foto: Bára Prášilová

Antonín Kratochvíl

Antonína Kratochvíla asi není potřeba sáhodlouze představovat - je legendární postavou českého i mezinárodního dokumentu. V roce 1999 ho časopis American Photo zařadil mezi sto nejvýznamnějších osobností světové fotografie a mimo jiné obdržel tři ocenění World Press Photo. Stal se jedním ze zakládajících členů spolku 400 ASA, a právě ve smíchovské galerii 400 ASA se s ním budete moci potkat. Připravena je pro vás komentovaná prohlídka jeho nově otevřené výstavy David Bowie.
 

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA: DAVID BOWIE
 

FotoŠkoda FEST 2022

Líba Taylor

Líba Taylor pracuje přes dvacet pět let na dokumentaristických projektech pro světové humanitární organizace. Po studiu na univerzitě v Bristolu ji pozval David Hurn, člen agentury Magnum, na svůj čerstvě založený kurz dokumentarní fotografie na Newport College of Art, a tím zpečetil její budoucnost jako fotografky. Fotografickou kariéru věnovala právě humanitárním tématům, zaměřuje se zejména na země Afriky, Asie a Jižní Ameriky a nejčastěji zachycuje ženy a děti, se kterými cítí osobní spojení. Na přednášce Líby Taylor se dozvíte vše o její fotografické cestě.
 

LÍBA TAYLOR: S FOŤÁKEM KOLEM SVĚTA
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Líba Taylor

Ladislav Kamarád

Jak vám zní fotografování se středoformátovým Hasselbladem v nadmořské výšce 8000 m? Ladislav Kamarád o tom něco ví, je totiž fotograf a horolezec, který zdolal dva osmitisícové vrcholy. Kromě toho ale na cestách vytváří precizní, detailní fotografie a působivá panoramata.  Pokud vás láká vyprávění o jeho dobrodružstvích, na konci festivalového týdne si nalaďte stream na Facebooku nebo YouTube Centra FotoŠkoda. 
 

LADISLAV KAMARÁD: OKNA DO ZTRACENÝCH SVĚTŮ
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Ladislav Kamarád

Lenka Stehnová

Komunita je důležitým aspektem fotografického řemesla - a Lenka Stehnová v ní vidí velký smysl. Je autorkou projektu milujifoceni.cz a online kurzů pro fotografy, ale spravuje také facebookovou stránku, kde je cílem vzájemná pomoc, podpora a inspirace. Lenka pomáhá aspirujícím fotografům a fotografkám pochopit techniku, editovat fotky a inspiruje je v rozhovorech a článcích na blogu. Na festivalu se zaměří na marketingovou stránku a účastníkům prozradí, jak si vybudovat vlastní značku. Na workshopu si potom vyzkoušíte, jak obohatit a ozvláštnit svoji portrétní tvorbu.
 

JAK SI VYBUDOVAT ÚSPĚŠNOU ZNAČKU

KREATIVNÍ PORTRÉT S LENKOU STEHNOVOU
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Lenka Stehnová

Zdeněk Lhoták

Jak jinak se kreativně posunout než konzultací s odborníkem? K tomu poslouží portfolio review s fotografem a pedagogem Zdeňkem Lhotákem. Ať už si nevíte rady se současnou sérií, zpracováváte soubor z archivu nebo potřebujete popostrčit novým směrem ve své tvorbě, Zdeněk vám nabídne své zkušené oko. Na žánru nezáleží, protože Zdeněk Lhoták se věnuje mnoha odvětvím, například portrétu, architektuře, produktové a food fotografii, sportu nebo dokumentu. 
 

PORTFOLIO REVIEW SE ZDEŇKEM LHOTÁKEM
 

Fotoškoda fest 2022

Foto: Zdeněk Lhoták

Kateřina Janišová

Fotí černobíle, fotí převážně ženy a nemá ráda kýč. Kateřina Janišová vytváří autentické osobité portréty, a o toto umění se s vámi podělí na svých workshopech a přednáškách. Některé jsou již zaplněné, tak si pospěšte! Katka vás naučí například vnímat ženskou krásu a prozradí své know-how k vytvoření nápaditých snímků.
 

ŽENSKÁ KRÁSA OČIMA KATKY JANIŠOVÉ
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Kateřina Janišová

Jindřich Štreit

Další velké jméno české dokumentární fotografie, tím je Jindřich Štreit, který zasvětil svůj život fotografování lidí na okraji společnosti či těm, kteří nebývají v mainstreamu příliš vidět. Jeho díla jsou součástí sbírek předních institucí včetně Muzea moderního umění v New Yorku, Národní galerie umění ve Washingtonu nebo Muzea Viktorie a Alberta v Londýně. Během festivalu si pro vás připravil besedu, která kombinuje hudbu a mluvené slovo a proběhne v prostorách Leica Gallery Prague.
 

ZASTAVIT ČAS: HUDBA, FOTOGRAFIE A PŘÍBĚHY
 

FotoŠkoda FEST 2022

Studio Zero Limits

Pokud byste se rádi naučili, jak dělat produktovou fotografii originálně, je tu pro vás Studio Zero Limits. Kluci totiž dělají věci trochu jinak - spíše než klasické eshopové fotky na bílém pozadí u nich uvidíte kreativní nasvícení a neokoukané "lifestyle" produktovky. Workshopy si s nimi můžete užít rovnou dva, své zkušenosti předají také v online streamu. A navíc mají na svědomí i upoutávku na náš FotoŠkoda FEST!
 

LIFESTYLE PRODUKTOVKA: FOTKA, KTERÁ PRODÁVÁ

JAK TVOŘÍ ZERO LIMITS
 

Fotoškoda fest 2022

Foto: ZERO Limits

Kevin V. Ton

Kevin V. Ton se zaměřuje na humanistickou černobílou dokumentární a reportážní fotografii. Svůj um a čas propůjčuje coby dokumentární fotograf různým organizacím pomáhajícím postiženým, zabývajícími se ochranou zvířat či krajiny. S Kevinem vyrazíte do ulic a budete mít možnost vyzkoušet také techniku Leica. Na procházce si odpočinete, zafotíte a pobavíte o různých fotografických technikách nebo čemkoliv jiném, co vás bude zajímat. Objevíte dosud neznámá fotogenická zákoutí a procvičíte si fotografické oko.
 

KEVIN V. TON: MOJE ULICE

CHCI JÍT NA PHOTOWALK S LEICOU
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Kevin V. Ton

Stanislav Petera

Svérazný fotograf se silnou vizí, tak by se dal popsat vizuální vypravěč Stanislav Petera. Svým fotkám umí dodat neuvěřitelnou atmosféru i příběh - soustředí se na sebemenší detaily a s pomocí světel vykouzlí filmový look. A k dokonalosti pak fotky ladí v postprodukci. Postprodukce se bude týkat i jeho workshop s názvem Kladivo na presety. O něco akčnější bude druhý workshop reklamního svícení, kde vám Standa ukáže, jak vytvořit filmovou atmosféru i v reklamě.
 

FILMOVÉ SVÍCENÍ V REKLAMNÍ FOTOGRAFII
 

FotoŠkoda FEST 2022

Foto: Stanislav Petera

Hurá na registraci

Fotografických hvězd i videotvůrců však FotoŠkoda FEST nabídne mnohem víc. Prozkoumejte celý program a naplánujte si svůj fotografický týden!
 

chci prozkoumat program a koupit vstup
 

Úvodní foto: Oldřich Drnec

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-

Související články

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Diskuze

Seznamte se s hvězdami FotoŠkoda FESTu!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...