FotoŠkoda Fest

Zažijte FotoŠkoda FEST v Leica Gallery

Termín: 7. 11. - 13. 11. 2022
Zažijte FotoŠkoda FEST v Leica Gallery
19. 10. 2022 | 5 minut čtení

Pražská Leica Gallery je vskutku ikonický prostor, ve kterém prezentují své snímky ti nejlepší mistři oboru fotografie. Jedná se o galerii první volby, pokud chce milovník tohoto výtvarného oboru zažít neopakovatelný a intenzivní zážitek. O to větší radost nám dělá, že se zde koná hned několik akcí v rámci FotoŠkoda FEST! Na co se můžete těšit a které z hvězd vám své práce předvedou osobně?

Sejdeme se v Leica Gallery!

Jsme rádi, že můžeme během letošního FotoŠkoda FEST, který se koná od 7. do 13. 11., spojit síly s legendární Leica Gallery Prague a vytvořit společný program! Dočkáte se podnětných a zajímavých akcí – žádná povrchní povídání, půjdeme pěkně do hloubky, všichni přítomní autoři se celý život věnují tématům, jež rezonují společností. Od humanistické fotografie Kevina V. Tona, přes rozmanitá témata Manfreda Baumanna, po dokumentární fotografie Jaroslava Kučery a v neposlední řadě Jindřicha Štreita.

Kevin V. Ton

Fotograf zaměřený na humanistickou černobílou dokumentární a reportážní fotografii. Po léta spolupracuje jako dokumentární fotograf s organizacemi pomáhajícími hendikepovaným spoluobčanům a zabývajícími se ochranou zvířat či krajiny.

Přijďte si do Leica Gallery poslechnout jeho přednášku Moje ulice, která je celá věnována lidem na okraji společnosti. Pokud se vám Kevinova práce líbí a chtěli byste zažít, jaké to je fotit s ním v terénu, můžete si zajít na populární Photowalk s Leicou – jsou vypsány hned 3 termíny. Součástí procházky je testování fototechniky Leica!
 

Akce Kevina V. Tona na FotoŠkoda FEST

 

Kevin V. Ton Photowalk s Leicou© Kevin V. Ton

Manfred Baumann

Fotograf žijící a pracující v Evropě a USA je zapáleným aktivistou za ochranu zvířat, vegetariánem a vyslancem dobré vůle Jane Goodallové. Již více než 20 let ho přitahují nejvzdálenější místa světa, kde tvoří své úchvatné krajinářské fotografie. Od roku 2013 fotografuje pro National Geographic. Známé jsou i jeho snímky neslavnějších světových celebrit.

V rámci FotoŠkoda FEST se s Manfredem Baumannem můžete setkat v Leica Gallery, kde vám osobně přednese Manfred Baumann: Cesta fotografa (v anglickém jazyce). Zároveň bude na výstavní ploše v kavárně k vidění výběr z jeho cyklu portrétních fotografií bez úprav a cenzury nazvaný LIFE.

Manfred Baumann na FotoŠkoda FEST

 

Manfred Baumann Bizon© Manfred Baumann

Jaroslav Kučera

V roce 1969 byl při fotografování 1. výročí okupace Československa zatčen a několik týdnů vězněn ve věznici na Pankráci. Díky tomu se rozhodl stát se fotografem. Po roce 1989 stál u zrodu české fotografické skupiny Signum a v roce 1996 se stal členem agentury Bilderberg Hamburg. V roce 2000 obdržel hlavní cenu v soutěži Czech Press Photo za snímek z pražských protestů proti globalizaci. Se snímky z téže události získal první cenu v kategorii Aktualita soutěže Fuji Euro Press Photo Awards 2000. 

Jaroslav Kučera vás vezme do Leica Gallery, kde bude v hlavním výstavním prostoru probíhat jeho výstava Klid před bouří. Užijte si prohlídku spojenou s besedou se samotným autorem, jistě se dozvíte spoustu dosud nezveřejněných zajímavostí! 

Návštěvníci FotoŠkoda FEST mají během festivalového týdne po předložení akreditace vstup na výstavu ZDARMA.
 

Jaroslav Kučera na FotoŠkoda FEST 

 

© Jaroslav Kučera

Jindřich Štreit

Dokumentární fotograf a autor několika desítek fotografických knih. Realizoval nesčetně výstav a jeho díla jsou součástí sbírek předních institucí včetně Muzea moderního umění v New Yorku, Národní galerie umění ve Washingtonu nebo Muzea Viktorie a Alberta v Londýně. Věnuje se především dokumentární fotografii, koncepčně zejména zobrazování vesnického života, portrétním fotografiím a tématům života menšin.

V rámci FotoŠkoda FESTu se s autorem setkáte v Leica Gallery na přednášce Zastavit čas: Hudba, fotografie a příběhy. Dostanete jedinečnou příležitost poslechnout si přímo od prof. Štreita příběhy jeho fotografií, jež vznikaly bez přestání po dobu téměř 50 let!
 

Jindřich Štreit na FotoŠkoda FEST

 

Jindřich Štreit foto© Jindřich Štreit

 

chci prozkoumat kompletní program a koupit vstup

LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-

Související články

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Diskuze

Zažijte FotoŠkoda FEST v Leica Gallery

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...