Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
VýstavyFotoŠkoda Fest

20 let Centra FotoŠkoda v paláci Langhans

Termín: 7. 11. - 26. 11. 2022
4. 11. 2022 | 2 minuty čtení

Příběh firmy, kterou založil Milan Škoda, se začal psát záhy po sametové revoluci. Velkým krokem ale bylo navázání na tradici, kterou představuje palác Langhans, budova již od 19. století zasvěcená fotografii. Výstava, kterou v následujících týdnech můžete vidět v prostorách minigalerie Centra FotoŠkoda, dává nahlédnout do historie společnosti.

Velký prostor s velkými možnostmi

Firma FOTOTECHNIKA A VIDEO - MILAN ŠKODA od svého založení v roce 1991 sídlila nejprve v Jindřišské ulici a následně v paláci Lucerna. Idea přestěhovat prodejnu do paláce Langhans, který se nachází naproti přes ulici, vznikla už kolem roku 1996, kdy se začaly chystat plány na rekonstrukci. Tehdy současná majitelka, paní Meisnerová-Wismerová, nabídla Milanu Škodovi možnost přesunout se do nově zrekonstruovaných prostor, k čemuž došlo 17. listopadu 2002. Přišla také změna názvu a loga - z firmy se stalo Centrum FotoŠkoda.

Milan Škoda mohl v nových prostorách naplno realizovat svou původní myšlenku, totiž přinášet fotografům a fanouškům fotografie všechno, co mohou potřebovat. Prodejna se rozdělila na analogové a digitální oddělení, došlo k nárůstu sortimentu a postupně se rozšiřovala nabídka služeb. Milníkem bylo také zavedení fotokurzů, které Centrum FotoŠkoda pořádá dodnes. Velkým svátkem se stal FotoŠkoda FEST, týden plný přednášek, workshopů a společného setkávání. V současnosti se prodejna z pouhého prodejního prostoru proměňuje v obrovský showroom, kde zákazníci mohou vidět desítky fotoaparátů, objektivů a dalšího příslušenství k fotografování a rovnou si je vyzkoušet. 

Výstavu s názvem 20 let Centra FotoŠkoda v paláci Langhans si můžete prohlédnout od 7. do 26. 11. a zároveň vás zveme na komentovanou prohlídku s Milanem a Martinem Škodou, kteří fotografie doplní zajímavými historkami a zážitky!

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Další FotoŠkoda Fest

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Diskuze

20 let Centra FotoŠkoda v paláci Langhans

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...