15. 11. 2022 | 4 minuty čtení

FotoŠkoda FEST nám utekl jako voda. Vždycky si to s vámi hodně užíváme a zároveň doufáme, že zalíbení je oboustranné a že se k nám budete rádi vracet na další ročníky! Naplnili jste přes 150 přednášek, workshopů, produktových prezentací a streamů, což je úctyhodné číslo! Jste skvělí! Tolik nadšených fotografů na jednom místě se jen tak nevidí. Proto bychom vás tímto chtěli rovnou pozvat na jarní FotoŠkoda FEST, který se bude konat od 29. 5. do 4. 6. 2023!

Akce pro všechny milovníky fotografie

Jako vždycky na vás čekal bohatý a různorodý program a snad žádný fotografický žánr nezůstal bez zastoupení. Dokumentární, krajinná, módní, sportovní, portrétní, svatební fotografie... Akt, zvířata, architektura, svícení, trocha historie. Spousta praxe, ale také spousta tolik potřebné teorie od těch nejpovolanějších

Čekala vás pestrá přehlídka workshopů, přednášek a produktových prezentací značek Canon, DJI, Eizo, Fomei, Fujifilm, Hasselblad, Leica, Manfrotto, Nikon, OM-System, Panasonic, Peak Design, Sony, Sigma, Tamron a dalších, na kterých jste se mohli učit o focení a fototechnice.

Ale kde bychom byli bez vás? Je to právě vaše neuvěřitelná energie, která nás pohání vytvářet atraktivnější a naplněnější program. Zkrátka dělat FotoŠkoda FEST co nejlepší a nejzábavnější.
 

FotoŠkoda FEST 2022 podzimFoto: Vojta Kubec
 

Rozrůstáme se!

Jak je naším zvykem, nedrželi jsme se s programem vůbec zkrátka. Expanze do dalších prostorů byla nutná. Mimo Palác Langhans jste mohli na přednášky a workshopy zajít na zcela nová stanoviště do Leica Gallery, Zero Limits Studio a galerie 400 ASA. Příjemná změna, že ano?

Fotilo se. Hodně. Najdete se v reportu?

Na FotoŠkoda FEStu vznikla velká spousta fotek, o tom určitě nikdo nepochybuje. Většina vznikla ve vašich fotoaparátech, ale "něco málo" se nefotilo i u nás. Tradičně skvělý Vojta Kubec připravil důkladný a vydatný fotoreport, který naleznete na našem Facebooku – pro milovníky analogové fotografie máme i klasickou verzi. O naše Instastories se postaral Václav Křížek. Zároveň chceme poděkovat všem z vás, kteří jste se podělili o své zážitky z FESTu a že těch zmínek bylo! Pokud ještě fotografie či videa z festivalu zpracováváte, neváhejte nás nadále označovat – stačí, když při zveřejnění na Facebook nebo Instagram použijete hashtag #fotoskodafest.
 

FotoŠkoda FEST 2022Foto: Vojta Kubec

Soutěžte na Instagramu s #fotoskodafest

S pomocí hashtagu se můžete zapojit do soutěže na oblíbené téma Krajina – výherce na 1. místě čeká 5000 Kč na nákup techniky v Centru FotoŠkoda, roční předplatné časopisu FotoVideo a rukavice Vallerret. Soutěž probíhá do 30. 11. 2022, kdy oznámíme repostem vítěze.

FotoŠkoda FEST ve streamech

Streamy se pomalu ale jistě staly nedílnou součástí festivalu. Natočili jsme jich přesně 21 a jak už je takovým milým zvykem – všechny můžete zkouknout na Youtube Centra FotoŠkoda! Hosty ve streamech byli například módní fotografky Eliška Kyselková a Bára Prášilová, legenda mezi krajináři Ladislav Kamarád, reklamní Zero Limits Studio, historik Pavel Scheufler, fotograf extrémních sportů Jan Kasl a v neposlední řadě Jan Krejčí se svými svatebními videy.

Také jsme trochu slavili...

Centrum FotoŠkoda letos oslavilo významné výročí a to celých 20 let v Paláci Langhans! Jubilejní výstavu s názvem 20 let Centra FotoŠkoda v paláci Langhans si můžete prohlédnout od 7. do 26. 11. 2022. Dalším významným výročím, i když o dekádu kratším, bylo 10 let od otevření pražského Leica Boutique. Slavilo se přímo v Leica Gallery, ve které se před oslavou konala FESTová přednáška Leica fotografa Manfreda Baumanna. Jak to na naší oslavě vypadalo, se můžete podívat ZDE.

Co dodat na závěr? Bylo to skvělé a nezapomenutelné. Doufáme, že jste si to užili stejně jako my a těšíme se na vás na jarním vydání FotoŠkoda FEST od 29. 5. do 4. 6. 2023!

 

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...