15. 12. 2022 | 8 minut čtení

Hledáte vhodný dárek pro své blízké nebo si prostě jen přejete své fotografie zvěčnit a bezpečně někam uložit? Pak by vaší pozornosti nemělo uniknout oddělení Alb a rámů ve FotoŠkoda, kde si určitě vybere každý. K dispozici je široká nabídka – od klasických alba, přes tematická alba až po luxusní kousky.

Fotoalba představují naprosto klasický a stále velmi oblíbený způsob katalogizace fotografií (myšleno samozřejmě těch fyzických, papírových fotografií a nikoli digitálních snímků v PC). V případě, že se zamýšlíte nad možností, jak uchovat a zároveň bezpečně ochránit své vytištěné fotografie, pěkné fotoalbum by mohlo být přesně tím, co hledáte. U nás v Centru FotoŠkoda si můžete vybrat z velkého množství fotografických alb - klasických, samolepicích i zasouvacích a mnoho dalšího. V nabídce je kromě toho i řada příslušenství, které vám pomůže s vaší kreativitou jako jsou například: fotorůžky, lepidla, popisovače a další. V případě vyvolání fotografií v minilabu FotoŠkoda navíc získáváte slevu na alba 10%. 

Seriál tisk a služby CFŠ

 

Sluzby CFS serial V Alba a rámy 1 img3

Máte doma spoustu vytištěných fotografií (nebo je máte v plánu nechat vyvolat?) a nevíte, kam s nimi. Fotoalbum je odpovědí!

Základní rozdělení fotoalb

Fotoalba se rozdělují do tří základních kategoriíklasická, samolepicí a zasouvací.

Zasouvací alba jsou určená vždy pro jeden formát fotografií. Jednotlivé listy jsou vybaveny průhlednými kapsami, do kterých se fotografie zasouvají, stejně snadno je lze též vyměnit za jiný snímek. Fotografie tak máte zafixované na místě a zároveň chráněné před poškrábáním či prachem.

Samolepicí album obsahuje listy s čirou samolepicí fólií, pod níž následně můžete vkládat fotografie libovolného formátu. Jediné omezení zde představuje pouze celková velikost jednotlivých strany (tedy samotný rozměr alba). Fólie jsou adhezivní, takže se ihned po vložení snímku na list přilepí zpět. Fotografie jsou tak pevně přichycené a chráněné.

Klasická alba jsou určena na fotografie různých formátů. Snímky se upevňují třemi základními způsoby: pomocí lepidla, oboustranně lepicími čtverečky nebo klasickými fotorůžky. Album na fotorůžky může být skvělou volbou, potřebujete-li uchovat fotografie různých rozměrů. Klasická alba jsou v různých velikostech včetně malých, kapesních alb, vhodných například pro instax fotografie.

 

Sluzby CFS serial V Alba a rámy 1 img2

K dispozici je mnoho typů fotoalb, různých formátů a velikostí.

Rozměry, kapacita a provedení alb

K dispozici je široká nabídka též co se týče velikostí. Můžete si vybrat jak malá kapesní alba od rozměrů 9×13 a 10×15 cm, tak i velkoformátová alba (rozměry A3 / například 35×36 cm ale i větší). Také formáty jsou k dispozici jak ve verzích čtvercových, tak i obdélníkových s „fotografickým“ poměrem stran. Kromě fotoalb s pevnou vazbou, jsou k dispozici také fotoalba s vazbou, umožňující přidat další strany, třeba když se časem rozhodnete své album rozšířit o další stránky (fotografie). Stejně jako v případě rozměrů a provedení, tak se liší i počet fotografií, které jednotlivá alba pojmou. Jsou alba pro fotografie od 24 ks až do alb 300-400 fotografií. Velká alba mají až 100 stran a vejde se do nich 400 až 600 fotek.

Specifickou kategorii představují alba na populární formáty Instax a Polaroid:

 

Sluzby CFS serial V Alba a rámy 1 img1

Fotoalba nejsou jen zajímavým způsobem archivace ale současně představují i efektivní ochranu fotografií. 

Tematická alba, od klasických až po luxusní

Co takhle speciální album pro nějakou zvláštní ale konkrétní událost? Jako například svatba, narození, křest, kulatiny a podobně? Opět si vyberete z velkého množství vzorů, velikostí a provedení. Jedná se o velice působivý, vkusný a originální dárek. Tím to však zdaleka nekončí! Kromě tematických nebo běžných – klasických alb s jednoduchým designem a s použitím základních materiálů (zalaminovaný papír, koženka), můžete sáhnout též po exkluzivních, luxusních albech v té nejvyšší kvalitě od značek jako je: Goldbuch, Hama, Walther a Panodia

 

CFS alba a rámy

V nabídce Centra FotoŠkoda jsou jak klasická alba,tak třeba i alba "hravá" s bohatě zušlechtěnými deskami.

Proč právě album?  

Tím jsme si udělali letmý výčet toho, co všechno je možné k archivaci našich fotografií použít, ale co to nejpodstatnější? Proč vlastně jít do fotoalba? Odpověď je jednoduchá: styl, kreativita, vzpomínkyFotoalbum představuje skvělý způsob, jak ze sebe dostat to nejlepší, jak být kreativní a vytvořit nádherné dílo, které přetrvá dlouhé roky až dekády. Jedná se o tvůrčí proces a také značně individuální, kde lze vytvářet doslova hodnotná umělecká díla. Kromě fotografií v různých velikostech i formátech, lze do alb přidávat i vlastní popisky, útržky, různé vzory a další vzpomínky (například pramen vlasů apod.). Kromě skvělého dárku jsou fotoalba vhodná i pro různé společenské akce, party, oslavy. Využít je lze například i pro fotokoutky, v rámci významných společenských událostí. 

 

Sluzby CFS serial V Alba a rámy 1 img5

Nechybí ani tematická a různě specializovaná fotoalba. 

Další příslušenství

Společně k fotoalbům je k dispozici také široká škála různého příslušenství, jako jsou například: fotorůžky (samolepící i obyčejné), lepidla (různé druhy – tekutá i tuhá), různé ozdobné tužky, barevné popisovače a mnoho dalšího. Dle míry vaší kreativity lze ale samozřejmě využít i další „pracovní nástroje“, které najdete v každé domácnosti, jako například: sponky, provázky a podobně. Fantazii se meze nekladou. 

 

Sluzby CFS serial V Alba a rámy 1 img6

Jako příslušenství lze k fotoalbům pořídit i řadu praktického příslušenství.

Závěrem

Fotoalba si objednávají lidé napříč velice širokým spektrem. Je to hlavně o přístupu a samotné filozofii výroby. Fotoalba jsou alternativou k fotoknihám s tím, že obojí má svá specifika, své plusy i mínusy. Zatímco výroba fotoknih se odehrává převážně online a pomocí počítače (notebooku, chytrého telefonu), tak výroba foto alb je ryze fyzickou záležitostí. Fotoknihy mají výhodu „opakovatelnosti“ (data z již vyrobené fotoknihy lze využít pro další „kopii“) ale nevýhodu hotového produktu, do něhož již nelze poté jakkoli zasahovat. Naproti tomu fotoalbum je možné dodatečně doplňovat, editovat. Alba jsou tak do jisté míry více osobní, kreativní a lze je v čase měnit a přizpůsobovat jejich obsah, což je velký benefit. Pro ty, kteří rádi tvoří, jsou určena klasická a samolepicí alba. Fotoalba na fotorůžky nebo podlepovky neumožňují vkládat pouze fotografie rozličných rozměrů, ale také různé památeční předměty. Na konkrétní rozměry fotografií jsou určena alba zasouvací. Alba tak mohou být jak hezkým dárkem tak i krásnou vzpomínkou plnou originálních fotografií z různých životních období. Alba představují doslova otevřenou knihu, kam lze postupem času přidávat další vzpomínky. Navíc, v případě vyvolání fotografií v minilabu Fotoškoda, obdržíte současně slevu na alba i rámy ve výši 10%

 

Sluzby CFS serial V Alba a rámy 1 img8

 

Související články

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak vybrat fotografický papír

Jak vybrat fotografický papír

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

Další Fototipy

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Diskuze

Fotoalba jsou nejen krásným dárkem (služby #05)

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...