Aktuality z fotosvěta

TOP články roku 2022: Co vás na blogu nejvíc zaujalo?

TOP články roku 2022: Co vás na blogu nejvíc zaujalo?
28. 12. 2022 | 4 minuty čtení

I my v Centru FotoŠkoda se přidáváme k tradičnímu bilancování na konci roku, na blogu se toho totiž mnoho událo - pravidelně jsme reportovali o nových fotografických přírůstcích, které jsme následně otestovali, a přinášeli jsme zajímavosti ze světa digitálu i analogu. A hlavně jsme se s vámi podělili o rady a tipy, jak lépe fotit a natáčet.

To nejzajímavější z blogu 

Recenze, rozhovory, fototipy, videoškola, produktové novinky nebo pozvánky na výstavy - takové články téměř každý den plní náš blog a my máme radost, že vás baví je číst. Kromě oblíbených stálic jsme na blogu přivítali nové autory i nová témata. Která z nich vás ale zaujala nejvíce? Pojďme si připomenout naše nejpopulárnější články, a pokud vám některý z nich unikl, nyní máte ideální příležitost si ho přečíst!  

Recenze

Tento rok jsme pro vás otestovali desítky produktů a největší zájem vzbudily dvě novinky od Canonu: Canon EOS R7 a Canon EOS R10. Tyto kousky se rázem staly první volbou mnoha hobby fotografů. Podívejte se, co si o těchto fotoaparátech myslí náš recenzent Luděk Bouška.

recenze: canon EOS R7 a R10

Další TOP recenze

Produktové novinky

V kategorii čerstvě uvedených produktů zabodoval analogový fotoaparát Leica M6 - a není divu, nově vyráběný analog je v dnešní době jakýmsi zjevením. Novinku doprovázel také objektiv Leica Summilux-M 35 f/1.4 a nová verze Leica SL2-S fotoaparátu, Leica SL2-S Reporter.

Leica M6

Foto: Leica

Další TOP produkty

Fototipy

Mnoho z vás si chtělo pořídit nový stativ a s výběrem jim pomohl právě článek Jak vybrat stativ od Anny Jiráskové. My doporučujeme si tuto kategorii prohlédnout celou, dozvíte se zde nejdůležitější a nejpodrobnější praktické informace, které byste mohli potřebovat při výběru všech typů fotografické nebo video techniky!

Jak vybrat ...

Jak vybrat stativ

Foto: Anna Jirásková

Další TOP články

Rozhovory

Téma budoucnosti zrcadlovek a bezzrcadlovek se rozebíralo letos i v rozhovorech. Zaujal vás například nedávný článek Martina Hájka, který si povídal s Pavlem Šerým ze společnosti Canon. Připomenout (nebo poprvé přečíst, pokud vám unikl) si můžete také rozhovor s dokumentárním fotografem Jindřichem Štreitem.

Jindřich Štreit

Foto: Jindřich Štreit

Další TOP rozhovory

Videa

U videí u vás zvítězil Michal Hurník, se kterým Luděk Bouška probíral především focení psů. Video je součástí populární série "Jak fotí ...", ve které najdete i další fotografy a fotografky, jako jsou například Míša Rusaňuková, Lenka Stehnová nebo Honza Martinec.

Další TOP videa

Fotoškola na YouTube

Videoškola na YouTube

Archiv LIVE vysílání

Živá vysílání pro vás Luděk Bouška s Michalem Houdkem připravují pravidelně a dobrou zprávou je, že si všechny živé streamy můžete připomenout v archivu na našem YouTube kanálu. Můžete tu najít videa ze série Zaostřeno na novinky z fotosvěta, nebo třeba Zaostřeno na velikost snímače a Zaostřeno na nákup techniky v bazaru. Těšíme se na vás v příštím roce!

Hurá na blog

Úvodní foto: Vojta Kubec

 

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Diskuze

TOP články roku 2022: Co vás na blogu nejvíc zaujalo?

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...