9. 1. 2023 | 8 minut čtení

Pojďme se společně podívat, co nám na přinesl loňský rok! Přišel po několika turbulentních letech toužebně očekávaný klid, nebo se toho pořád děje více než dost? U nás v Centru FotoŠkoda jsme se rozhodně nenudili – uspořádali jsme dva FotoŠkoda FESTy, oslavili dvě významná jubilea, otevřeli spoustu skvělých kurzů... Pohodlně se usaďte, jdeme vám představit všechny novinky roku 2022!

Jaký byl rok 2022?

Před rokem jsme psali, že rok 2021 byl turbulentní a v mnoha ohledech bude takový i ten příští. Inu, vůbec jsme tenkrát netušili, jak moc se se svou předpovědí trefíme – i když určitě nikdo nečekal, v jakém směru se ony turbulence vyvinou... Každopádně ve fotografickém světě Centra FotoŠkoda se udála spousta událostí a byla by škoda vám o nich nepovědět. Děkujeme, že jste se na nich podíleli svou přítomností i vřelou přízní a vrátili se za námi do off-line světa kamenné prodejny!

FotoŠkoda FEST 2022

Produktové novinky

Rok 2022 přinesl velké množství produktových novinek, o každé z nich jste si mohli přečíst na našem blogu, řadu z nich jsme pro vás i otestovali a napsali na ně recenzi. Za rok 2022 jsme důkladně vyzkoušeli přes 40 fotoproduktů všeho druhu! O ty nejdůkladnější videorecenze a testy produktových novinek se stará kolega Luděk Bouška spolu s Michalem Houdkem z webu F22.cz. I v roce 2023 můžete o všem vědět jako první, stačí sledovat náš blog, který každodenně plníme čerstvým a kvalitním obsahem!

Změny na webu

Hlavní ne-produktovou novinkou je změna hlavičky a vyhledávání na našem webu – provedli jsme úpravy pro maximální přehlednost, rychlost a efektivitu. Naším cílem bylo zjednodušit vám cestu ke hledané službě či produktu a myslíme, že se nám to povedlo!

Vítězství v soutěži ShopRoku

Opět jsme obhájili prvenství v kategorii Foto soutěže ShopRoku portálu Heureka. Za toto vítězství patří obrovský dík hlavně vám, našim zákazníkům, kteří nám zachováváte přízeň! Doufáme, že jste byli s našimi službami spokojeni i v loňském roce a budete pro nás hlasovat za ročník 2022!

Palác LanghansÚpravy a inovace na prodejně

Prostředí prodejny Centra FotoŠkoda se neustále vyvíjí. Celé roky pracujeme na tom, aby se vám u nás líbilo, tak snad se nám vše daří upravovat podle vašich představ. V loňském roce jsme se pustili do renovace prodejny v 1. patře. První změnou jsou nové výstavní prostory značky SONY, ta největší proměna bude realizována už začátkem letošního roku. Vaše nákupy tak budou ještě pohodlnější!

20 let v Paláci Langhans a 10 let Leica Boutique

V roce 2022 oslavilo Centrum FotoŠkoda hned dvě významná jubilea! Prvním důvodem k oslavě bylo dlouhých 20 let od stěhování naší prodejny do prostorů paláce Langhans. V rámci podzimního FotoŠkoda FESTu byla představena tematická výstava 20 let Centra FotoŠkoda v paláci Langhans, kterou jste si mohli prohlédnout od 7. do 26. listopadu. Zájemci si užili komentovanou prohlídkou s Milanem a Martinem Škodovými, kteří fotografie doplnili zajímavými historkami a zážitky!

Dne 11. listopadu proběhla během FotoŠkoda FESTu i druhá oslava a to 10 let od otevření pražského Leica Boutique! Díky tomu, že jsme spojili síly s Leica Gallery Prague, mohli jsme tuto oslavu realizovat právě v těchto legendárních prostorách. Akce byla spojena s přednáškou portrétisty a fotografa Hollywoodských celebrit Manfreda Baumanna. Na událost zavítali obdivovatelé tvorby tohoto významného rakouského fotografa, zástupci přímo z Leica a především spousta příznivců značky Leica.

Inspirujte se na FotoŠkoda FESTu

Bylo pro nás velkým potěšením, že už se oba FotoŠkoda FESTy loňského roku konaly ve standardním režimu aneb už žádná covidová omezení! Populární on-line aktivity zůstaly zachovány jako příjemný doplněk prezenčních přednášek, workshopů a produktových prezentací. Na jarním FESTu jste mohli navštívit kolem 120 akcí, na podzimním vydání dokonce více než 150 událostí pro fotografy a tvůrce videa – to už je opravdu něco! S podzimem přišla i nutná expanze do dalších prostorů mimo Palác Langhans. Nově jste mohli zajít na přednášky a workshopy do Leica Gallery, Zero Limits Studio a galerie 400 ASA.

Nezvládli jste na FotoŠkoda FEST dorazit? Máme pro vás archiv našich živých vysílání!

Rozšiřujeme nabídku fotokurzů

Covidové období posledních let bylo z hlediska pořádání kurzů náročné. Proto bylo naším hlavním cílem pro rok 2022 vrátit se do běžného režimu, rozšířit nabídku fotokurzů a připravit co nejlákavější vzdělávací program, ze kterého si může vybrat každý fotograf dychtící po nových informacích.

Digitální fotografové tělem a duší se mají rozhodně na co těšit – vypsali jsme celou řadu extra zajímavých kurzů! Lektor Marek Holoubek vám ukáže, jak na jednoduše perfektní portrét v ateliéru, lektor Michal Hurník vám odhalí řadu tipů a triků při focení psů. Pro milovníky působivých snímků krajiny si lektor Martin Dolinský připravil na dvou krásných lokalitách vydatný externí kurz. Na on-line kurzu lektora Petra Horálka se dozvíte všechna tajemství krajinářské astrofotografie. Pro cestovatele a vyznavače dobrodružných zážitků máme nachystanou hromadu nových Fotoexpedic s Jaroslavem Horovu! Máte rozhodně z čeho vybírat. Kam byste se chtěli podívat? :)

Zbrusu nová temná komora

Největším a nejkrásnějším projektem loňského roku bylo otevření vlastní temné komory. Konečně jsme vás mohli začít zasvěcovat do tajů analogových postupů, které v posledních letech zažívají díky zjevnému přesycení digitální fotkou příjemný comeback! Na jaké analogové kurzy se můžete těšit? S lektorem Oliverem Tichým můžete nahlédnout do naší temné komory a následně se naučit postup od exponování po vyvolávání černobílého filmu. Pokud už máte něco nafoceno, ale vyvolávat zatím neumíte, ukáže vám, jak si vyvolat černobílé filmy z pohodlí domova. S lektorem Petrem Machanem se pak naučíte, jak na vyvolání černobílých fotografií.

Temná komora CFŠ

Pravidelné streamy

Pokud jste si v posledních letech oblíbili pravidelné úterní streamy s Luďkem a Michalem, mohli jste je sledovat i po celý loňský rok. Nejdříve na YouTube i Facebooku, ke konci roku už pouze na platformě YouTube. Také jste se mohli každý týden něčemu přiučit v naší FotoŠkole s Luďkem a Michalem nebo ve Videoškole s Vaškem a Honzou. Pořady se po týdnu střídaly.

Slovo závěrem...

Rok 2023 se nám pomalu rozjíždí a my už se nemůžeme dočkat, co nám přinese. Určitě to bude zase jízda! V první řadě se těšíme na všechny společné zážitky, setkání a události – sdílení všeho dobrého je přesně to, co nás nabíjí a motivuje. Vám přejeme, abyste si po celý rok udrželi pevné zdraví, užili si spoustu skvělých zážitků a výbojů krativity. V neposlední řadě nesmí chybět přání toho nejlepšího světla!

Pokud se chcete udržet v obraze a vědět, co se (nejen) u nás děje, doporučujeme sledovat profily Centra FotoŠkoda na sociálních sítích Facebook a Instagram; nový obsah a živá vysílání sdílíme pravidelně i na našem kanále YouTube. Pokud si rádi počtete a zajímají vás čerstvé zprávy ze světa fotografie, věnujte pozornost i našemu blogu.

Budeme se těšit na všechna osobní i on-line setkání roku 2023!

tým Centra FotoŠkoda

 

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

39 490,-
NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

102 990,-
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...