Produktové novinky

Přichází nálož novinek od Canonu!

Přichází nálož novinek od Canonu!
8. 2. 2023 | 7 minut čtení

Tak co si pro vás u Canonu připravili? Hned dva fotoaparáty a dva objektivy! Plnoformátovou bezzrcadlovku EOS R8, která přebírá některé z osvědčených technologií špičkového fotoaparátu EOS R6 Mark II, dále fotoaparát EOS R50 určený zejména tvůrcům obsahu, malý standardní objektiv RF 24–50 mm f/4,5-6,3 IS STM a všestranný zoomový objektiv RF-S 55-210 mm f/5-7,1 IS STM.

Výkonná bezzrcadlovka Canon EOS R8

Fotoaparát Canon EOS R8 je vybavený 24,2Mpx plnoformátovým snímačem typu CMOS s vysokou citlivostí ISO a širokým dynamickým rozsahem. Jedná se o špičkový snímač ve své třídě, který nabízí vysokou rychlost čtení a umožňuje tak řadu pokročilých funkcí včetně omezení zkreslení vlivem pohybu závěrky, průběžné snímání rychlostí 40 sn./s a citlivost ISO až 102 400 s nízkou úrovní šumu.

Canon EOS R8 disponuje technologií automatického ostření se zdvojenými body Dual Pixel CMOS AF II a ostří již za 0,03 sekundy i při snímání rychlostí 40 sn./s s elektronickou závěrkou. Tento inteligentní systém dokáže detekovat a sledovat řadu různých objektů včetně zvířat, vozidel a lidí a umožňuje zvolit detekci hlavy, obličeje nebo očí pro přesné zaostření.

Canon EOS R8

S hmotností přibližně 461 g (s kartou a baterií) je Canon EOS R8 dosud nejlehčím fullframe fotoaparátem systému EOS R. Fotoaparát o rozměrech 132,5 × 86,1 × 70 mm je velikostí srovnatelný s modelem EOS RP, avšak nabízí řadu dalších funkcí profesionální úrovně – je vybavený elektronickým hledáčkem (EVF) s vysokým rozlišením 2,36 milionu bodů se snímkovou frekvencí až 120 sn./s a podporuje paměťové karty typu SD UHS-II.

Videozáznam ostrý jako blesk

Fotoaparát Canon EOS R8 pořizuje ostrý a detailně prokreslený videozáznam v rozlišení 4K 60p v plné šířce převzorkovaný z 6K, a také v rozlišení Full HD 180 sn./s pro zpomalená videa. Fotoaparát podporuje interní záznam Canon Log 3 v 10bitovém formátu YCbCr 4:2:2 H.265, který nabízí větší dynamický rozsah a větší flexibilitu při postprodukci. Alternativně lze zvolit režimy HDR PQ nebo HDR Movie, které vyhovují pracovním postupům HDR a poskytují čistý výstup přes HDMI do kompatibilních zařízení.

Klíčové vlastnosti

  • 24,2Mpx plnoformátový CMOS snímač
  • citlivost ISO 100–102 400 (50–204 800)
  • procesor DIGIC X
  • zaostřování Dual Pixel CMOS AF II
  • video 4K 60p v plné šíři převzorkované z 6K a záznam v rozlišení Full HD 180 sn./s
  • elektronický hledáček (EVF) s vysokým rozlišením 2,36 milionu bodů s maximální obnovovací frekvencí až 120 sn./s
  • inteligentní detekce objektů včetně zvířat, vozidel a osob
  • Wi-Fi a Bluetooth pro trvalé připojení

Ukažte mi Canon EOS R8!

Canon EOS R8 + Canon EOS R50

Objektiv RF 24–50 mm f/4,5–6,3 IS STM

Malý a lehký objektiv s 2× zoomem a ohniskovou vzdáleností 24-50 mm je skvělou volbou pro portrétní, interiérové nebo cestovní fotografie. Nabízí pokročilou stabilizaci obrazu až o 4,5 EV, která se ve spojení s funkcí IBIS v těle fotoaparátu EOS R zvyšuje na 7 EV. Fotografové a filmaři tak mohou pracovat i za špatných světelných podmínek bez potřeby stativu. Motor automatického ostření STM je rychlý a tichý, s dodatečnou možností ovládání pomocí přizpůsobitelného prstence na objektivu. Objektiv RF 24–50 mm f/4,5–6,3 IS STM spolupracuje s fotoaparáty řady EOS R a podporuje širokou škálu funkcí pro vylepšení obrazu ve fotoaparátu.

Klíčové vlastnosti

  • standardní objektiv se 2× zoomem s ohniskovou vzdáleností 24–50 mm
  • optická stabilizace obrazu (OIS) až o 4,5 EV (až 7 EV při koordinované činnosti OIS a IBIS)
  • motor automatického ostření STM –rychlý a tichý; plynulé automatické ostření při filmování
  • kompaktní a lehké provedení se snadným ovládáním

Zajímá mě objektiv RF 24-50 mm f/4,5-6,3

Malý, ale plný funkcí – Canon EOS R50

Fotoaparát EOS R50 disponuje snímačem formátu APS-C s vysokým rozlišením 24,2 milionu bodů, který nabízí skutečnou kontrolu nad hloubkou ostrosti a pořizuje ostré, detailně prokreslené snímky s příjemně rozostřeným pozadím a zaznamenává video v rozlišení UHD 4K 30p převzorkované z rozlišení 6K. Automatické slučování snímků ve fotoaparátu zaručuje ostrost při fotografování detailů zblízka. Fotoaparát se může také pochlubit sníženým digitálním šumem, omezením světlých přepalů při nočním fotografování a vyšším kontrastem při širokém dynamickém rozsahu.

Canon EOS R50

Dává uživatelům větší možnosti uplatnit kreativitu mimo jiné díky funkci automatického ostření se zdvojenými body Dual Pixel CMOS Auto Focus II, která detekuje / zaostří osoby, zvířata a vozidla. K tomu nabízí sekvenční snímání rychlostí 12 sn./s s elektronickou první lamelou nebo 15 sn./s s tichou elektronickou závěrkou. Už nikdy vám neunikne žádný vzácný okamžik!

Snadný přenos snímků odkudkoliv

Fotoaparát Canon EOS R50 dává všem tvůrcům obsahu možnost plně vyjádřit svou kreativitu. Bezproblémové připojení přes Wi-Fi a Bluetooth umožňuje pomocí aplikace Camera Connect přenášet snímky a videa z fotoaparátu a okamžitě je sdílet nebo ovládat přístroj na dálku. Připojení přes Bluetooth je také ideálním řešením pro vlogování, protože umožňuje jednoduché ovládání pomocí dálkového ovladače BR-E1 nebo smartphonu včetně pořizování snímků nebo spuštění / zastavení nahrávání.

Vysoká kompatibilita

Fotoaparát je kompatibilní s objektivy RF, s adaptérem lze použít i objektivy řady EF. Canon EOS R50 zaručuje konzistentní výsledky snímků – ať použijete ultraširokoúhlý objektiv, univerzální zoom, dlouhý teleobjektiv nebo pevné sklo. Díky multifunkčním sáňkám mohou vloggeři k fotoaparátu snadno připojit externí příslušenství např. mikrofon (vyšší odolnost vůči okolnímu hluku než při připojení kabelem). Sáňky mohou sloužit také k napájení příslušenství z baterie fotoaparátu, uživatelé tak nemusí řešit nedostatek energie při práci mimo ateliér.

Canon EOS R50

Klíčové vlastnosti

  • snímač formátu APS-C o rozlišení 24,2 milionu bodů
  • nové pokročilé automatické režimy
  • automatické ostření pomocí technologie Dual Pixel CMOS Auto Focus II
  • otočný a výklopný dotykový displej s úhlopříčkou 3 palce
  • video UHD 4K 30p převzorkované z 6K

Chci se podívat na nový EOS R50!

Mrknu se na zajímavé sety

Zoomový objektiv RF-S 55–210 mm f/5-7,1 IS STM

Všestranný objektiv s kompaktními rozměry a proměnnou ohniskovou vzdáleností (cca 3,8×) a bajonetem RF je ideální pro zachycení vzdálenějších objektů nebo k dosažení výjimečných portrétů s objektem vystupujícím z měkkém pozadí. Díky výkonné stabilizaci obrazu můžete pořizovat ostré fotografie i bez stativu. Systém automatického ostření STM má tichý a hladký chod, takže je ideální pro natáčení videa. Objektiv RF-S 55–210 mm f/5-7,1 IS STM je vhodný pro uživatele, kteří chtějí experimentovat s různým nastavením a prodloužit si dosah.

Klíčové vlastnosti

  • teleobjektiv typu RF-S s proměnnou ohniskovou vzdáleností 55–210 mm (ekv. 35 mm 88–336 mm)
  • nová optika využívající asférické čočky PMo
  • fotografování zblízka při maximálním zvětšení 0,28×
  • optická stabilizace obrazu až o 4,5 EV (standard CIPA) a 7 EV při použití společně se stabilizací v těle přístroje (IBIS)

Zajímá nový telezoom Canon

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...