Produktové novinky

Ideální parťák na cesty – Canon EOS R100

Ideální parťák na cesty – Canon EOS R100
24. 5. 2023 | 4 minuty čtení

Nejnovější bezzrcadlovka systému Canon EOS R je ideálním parťákem na cestách i při rodinných dobrodružstvích. Díky snímači APS-C a Dual Pixel CMOS AF v kompaktním a lehkém těle nabízí EOS R100 ohromující a snadno dosažitelnou kvalitu obrazu. Výjimečné okamžiky tak zachytíte ve výjimečné kvalitě. Canon potvrzuje závazek rozšiřovat řadu dostupných objektivů RF s pevnou ohniskovou vzdáleností a společně s fotoaparátem uvádí na trh objektiv RF 28mm F2,8 STM, tedy nejmenší a nejlehčí objektiv v řadě Canon RF. Zároveň je na trh uveden nový kabel OC-E4A pro připojení příslušenství mimo patici fotoaparátu.

Canon EOS R100 - popusťte uzdu kreativitě

Díky 24,1 Mpx APS-C snímači přináší EOS R100 dokonalé barvy, neuvěřitelné detaily, možnost fotografovat i za špatných světelných podmínek a dosáhnutí autentického bokehu s jemně změkčeným pozadím. Zaostřovací systém Dual Pixel CMOS AF se vyznačuje rychlou a přesnou detekcí objektu, sleduje oči lidí v záběru při použití hledáčku nebo LCD displeje, drží krok s akcí a zaostřuje na to, co je důležité. Oproti smartphonu či digitální zrcadlovce poskytuje Canon EOS R100 videozáznam v kvalitě 4K 25p. Lze s ním natáčet i full HD video při 60 fps a 120 fps v rozlišení 720p – ideál pro kreativní videa.

Parťák na cestách

EOS R100 je menší i lehčí než tradiční zrcadlovka. Váží pouhých 356 gramů a nabízí pohodlný úchop, elektronický hledáček, intuitivní ovládání, asistované uživatelské rozhraní a režim Creativ Assist usnadňující nastavení rozostření pozadí, jasu, kontrastu a vyvážení barev. Kreativní možnosti jsou prakticky neomezené – inovativní RF objektivy, mikrofony a blesky Speedlite ke kreativním experimentům přímo vybízejí. 

Skupinové fotky nikdy nebyly snadnější

WIFI  a trvale zapnuté připojení bluetooth umožňuje bezproblémový přenos snímků a videí do smartphonu a s aplikací Canon Camera Connect můžete zachycené okamžiky ihned sdílet, nebo případně ovládat fotoaparát na dálku. Ovládání dálku je možné i díky Bluetooth a dálkovému ovladači BR-E1.  

Klíčové vlastnosti EOS R100:

  • 24,1MP snímač APS-C
  • Dual Pixel CMOS AF s detekcí objektu 
  • 4K video (oříznutí, 25p)
  • Full HD 60 fps a 120 fps 720p 
  • Elektronický hledáček
  • Kompaktní a lehké tělo 


Chci vědět víc o EOS R100
 

 

Canon RF 28 mm F2.8 STM: nejmenší-nejlehčí-kompaktní

RF 28mm F2.8 STM je extrémně kompaktní a lehký RF objektiv typu pancake s pevnou ohniskovou vzdáleností – ideál při cestování a street fotografii. Díky všestranné ohniskové vzdálenosti 28mm a maximální světelnosti F2,8 umožňuje fotografování i za slabého osvětlení a s malou hloubkou ostrosti, čímž lze dosáhnout rozmazaného pozadí a vyniknutí objektu. STM obsahuje kombinovaný ovládací a zaostřovací kroužek, který uživatelům umožňuje snadno upravit nastavení a v případě potřeby rychle přepnout na ruční zaostřování. 


Klíčové vlastnosti RF 28 mm F2.8 STM:

  • Tenký a lehký
  • Cenově dostupný širokoúhlý objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností
  • Všestranná ohnisková vzdálenost 28 mm
  • Rychlá maximální světelnost F2,8
  • Optická kvalita a chytré korekce

Chci vědět víc o Canon RF 28 mm

Canon OC-E4A. Na výšku, bez stínů a červených očí.

OC-E4A je nový kabel pro multifunkční patici, který je součástí několika fotoaparátů EOS R, a umožňuje použití nové pokročilé řady příslušenství mimo integrovanou patici. Například použití blesků Speedlite mimo fotoaparát pro správné osvětlení při fotografování na výšku, aby se zabránilo vzniku stínů a omezil se efekt červených očí. Kabelem je možné napájet také mikrofony nebo jej použít s objektivem RF 5,2mm T2,8L Dual Fisheye. 

 


 

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...