Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!

Kategorie

Vše

Témata

Vše

Značky

Vše


Datum

Recenze Fujifilm

Recenze Fujifilm GFX 100 II
Recenze Hodnocení 99%

Recenze Fujifilm GFX 100 II

23. 11. 2023 | Luděk Bouška | 10 minut čtení

Fujifilm GFX 100 II vypadá na první pohled jako trochu větší fullframe bezzrcadlovka. Jenže uvnitř se skrývá stabilizovaný snímač o rozměrech 44 x 33 mm s rozlišením 102 Mpx, AF body s fázovou detekcí a 16 bitovým zpracováním obrazu. Tohle známe už z předchozích modelů, GFX 100 II ale přináší především znatelné celkové zvýšení rychlosti a neuvěřitelný obří hledáček.

Recenze: FUJIFILM Instax Pal
Recenze Hodnocení 77%

Recenze: FUJIFILM Instax Pal

9. 11. 2023 | Karolína Fialová | 7 minut čtení

Vejde se do dlaně, vydává roztomilé zvuky a některým lidem připomíná hračku Tamagotchi - nedávno představený Instax Pal vlastně tak trochu hračkou je. Tento miniaturní digitální fotoaparát sice nenabídne perfektní obrazovou kvalitu, ale samotné focení bude bavit jak dospělé, tak děti. Navíc díky své velikosti a vzhledu dost možná vzbudí i zájem vašeho okolí.

Recenze: Fuji X-H2 vs X-H2S
Recenze Hodnocení 98%

Recenze: Fuji X-H2 vs X-H2S

27. 10. 2022 | Luděk Bouška | 9 minut čtení

Fujifilm X-H2S i X-H2 jsme napodruhé vyzkoušeli trochu víc. Oba jsme vzali na okruh, kde jsme fotili motorky, oba jsme vzali ven do přírody. A už máme mnohem víc jasno v tom, kde jsou jejich slabiny a v čem který z nich vyniká. Jedno víme ale úplně přesně. Oba jsou vynikající, ale každý se hodí pro někoho jiného.

Recenze FUJIFILM X-S10: malé rozměry, ale vysoký výkon
Recenze Hodnocení 95%

Recenze FUJIFILM X-S10: malé rozměry, ale vysoký výkon

4. 8. 2022 | Luděk Bouška | 7 minut čtení

Model X-S10 je dalším pokračovatelem veleúspěšné řady bezzrcadlovek značky Fujifilm. Na první pohled se od ostatních modelů liší ovládáním, které velice připomíná ovládání klasických zrcadlovek a nebo bezzrcadlovek ostatních výrobců. To ocení právě majitelé jiných systémů, kteří by chtěli začít využívat všech výhod systému Fuji X, ale nechtějí si zvykat na odlišné ovládání.

Recenze Fujifilm GFX 100s: neuvěřitelný výkon za neuvěřitelně dobrou cenu
Recenze Hodnocení 99%

Recenze Fujifilm GFX 100s: neuvěřitelný výkon za neuvěřitelně dobrou cenu

28. 4. 2022 | Luděk Bouška | 11 minut čtení

Fujifilm GFX 100s vypadá na první pohled jako v podstatě běžná fullframe bezzrcadlovka, svými rozměry nijak zvlášť nevyčnívá. Jenže uvnitř se skrývá stabilizovaný snímač o rozměrech 44 x 33 mm s rozlišením 102 Mpx, AF body s fázovou detekcí a 16 bitovým zpracováním obrazu. Už při těchto základních parametrech by měl každý zpozornět, protože při pohledu na cenu tyhle parametry prostě nesedí. Tak výkonný přístroj by přece měl stát daleko víc.

Recenze FUJIFILM GF 30 mm f/3,5 R WR: odolný a lehký širokáč pro Fuji GFX
Recenze Hodnocení 90%

Recenze FUJIFILM GF 30 mm f/3,5 R WR: odolný a lehký širokáč pro Fuji GFX

6. 1. 2022 | Luděk Bouška | 7 minut čtení

Pro bezzrcadlovky Fujifilm GFX a jejich “středoformátové” snímače s crop faktorem 0,79x odpovídá objektiv FUJIFILM GF 30 mm f/3,5 R WR úhlem záběru 24mm objektivu na full frame snímači. A ohnisko 24 mm mám prostě v oblibě, vždycky mi udělá velikou radost, když mám možnost vyzkoušet nějaký takový objektiv. O to víc, když má skvělou kresbu, je perfektní v protisvětle a dá se použít za každého počasí.

Fujifilm Instax Mini 40: Síla jednoduchosti v retro obalu
Recenze Hodnocení 85%

Fujifilm Instax Mini 40: Síla jednoduchosti v retro obalu

3. 5. 2021 | Anna Jirásková | 8 minut čtení

Fujifilm nedávno představil nový přírůstek do rodiny čistě analogových Instaxů, Mini 40. Designově se blíží klasickým analogovým foťákům a ocení ho především milovníci jednoduchých a funkčních řešení.

FUJIFILM X100V
Recenze Hodnocení 90%

FUJIFILM X100V

28. 1. 2021 | Michal Křenek | 8 minut čtení

Stovková řada Fujifilm? Vždy to bude kombinace designového kousku s retro stylem a moderním srdcem uvnitř a parťákem na cesty, když chcete mít fotoaparát stále při sobě. Nechcete upravovat fotky na pc, protože víte, že jsou perfektní již ze samotného přístroje. Ať už je to libovolná generace. Každá následující přinese jen další vylepšení, které potěší. Vyzkoušel jsem již pátou generaci a zapsal jsem si mnoho postřehů na mých cestách.

Fujifilm X-T4
Recenze Hodnocení 97%

Fujifilm X-T4

15. 5. 2020 | Luděk Bouška | 12 minut čtení

Model X-T4 je dalším pokračovatelem veleúspěšné řady bezzrcadlovek značky Fujifilm. Na první pohled se nijak moc neliší od svých předchůdců a to je myslím dobře. Je ale rychlejší a přesnější a jako první model řady X-T přináší velice účinný stabilizátor obrazu.

FUJIFILM X-Pro3
Recenze Hodnocení 93%

FUJIFILM X-Pro3

30. 4. 2020 | Luděk Bouška | 9 minut čtení

Zhruba před rokem a půl jsem recenzoval model X-T3 a byl jsem z něj nadšen. Není divu, je perfektní. Model X-Pro3 je sice na pohled úplně jiný, jedná se o přístroj s průhledovým hledáčkem, ale uvnitř je to v podstatě X-T3, ovšem s několika vylepšeními. Hlavním důvodem, proč si vybrat X-Pro3 je způsob, jakým se s ním pracuje. Doslova vás totiž vybízí k návratu do dob, kdy se nad fotkou přemýšlelo a kdy jste nekontrolovali každý záběr ihned po jeho vyfocení.

Fujifilm Instax Mini LiPlay
Recenze Hodnocení 93%

Fujifilm Instax Mini LiPlay

11. 6. 2019 | Anna Jirásková | 7 minut čtení

Fujifilm představuje novinku! Luxusně vypadající, hybridní Instax mini LiPlay v mnohém navazuje na svého staršího bratra SQ 10, nabízí ale řadu dalších funkcí, které jsme si u analogové fotky a napůl analogového foťáku vůbec nedokázali představit. Jednou z těch funkcí je třeba Bluetooth, další je možnost nahrávání zvuku, který si pak můžete načtením QR kódu (nebo přímo ve foťáku) přehrát. Ideální kousek na letní sezónu hudebních festivalů. :)

Fujifilm X-T3
Recenze Hodnocení 95%

Fujifilm X-T3

11. 10. 2018 | Luděk Bouška | 13 minut čtení

Zhruba před rokem jsem recenzoval model X-T2 a byl jsem z něj nadšen. Není divu, je perfektní. Model X-T3 je sice na pohled stejný, hlavní změna se udála uvnitř. A nejedná se jen o nějaká kosmetická vylepšení, X-T3 je výrazně rychlejší, má úplně nově konstruovaný senzor, výrazně výkonnější procesor, dotykový displej, lepší hledáček, 4K video v 60 sn/s, … A tak dál, a tak dál. Přečtěte si celou recenzi níže.

FUJIFILM Instax Square SQ6
Recenze Hodnocení 90%

FUJIFILM Instax Square SQ6

18. 9. 2018 | Václav Křížek | 4 minuty čtení

Není snad člověka, který by neslyšel o legendárních fotoaparátech Polaroid. Stejným systémem tvorby fotografií jde nyní i společnost FUJIFILM a její série Instax. Skrz jednoduchý hledáček nakomponujete záběr, zmáčknete tlačítko a po chvilce rachtání a dalších mechanických zvuků vyjede ze zařízení snímek. Jak dopadl Instax Square SQ6 v naší recenzi?

Fujifilm X-T100
Recenze Hodnocení 80%

Fujifilm X-T100

17. 8. 2018 | Luděk Bouška | 7 minut čtení

Řada bezzrcadlovek Fujifilm začínající písmeny X-T patří k těm nejoblíbenějším. Model X-T2 je naprostá špička ve své třídě a X-T20 je v podstatě jen o trochu zjednodušený. Pokud se vám líbí retro design připomínající vlastně malou zrcadlovku a ani jeden ze jmenovaných modelů pro vás není tím pravým, protože byste chtělo co nejjednodušší přístroj pro rodinné focení, je tu pro vás právě Fuji X-T100.

Fujifilm X-H1
Recenze Hodnocení 95%

Fujifilm X-H1

22. 2. 2018 | Luděk Bouška | 12 minut čtení

Fujifilm dnes vyrábí jedny z nejlepších bezzrcadlovek vůbec. Dokáže oslovit i profesionály, kteří vyžadují naprosto nejvyšší možnou kvalitu obrazu. Model X-H1 je určen také profesionálům, ovšem těm, kteří preferují především rychlost a pohotovost. Zcela nové tělo s velkým a pohodlným gripem, stavový displej, stabilizovaný snímač, odolnost, nebo třeba lepší výkon autofokusu, to jsou vlastnosti, kterými se X-H1 odlišuje od předchozích modelů, které má Fuji v nabídce.

Fujifilm X-E3
Recenze Hodnocení 85%

Fujifilm X-E3

2. 11. 2017 | Luděk Bouška | 10 minut čtení

Skoro se mi chce říci, že Fuji X-E3 patří do každé fotobrašny, ne-li rovnou do každé rodiny. Fakt. Na cestování, streetfotografii, life-style, reportáž, ale třeba také krajinu, nebo architekturu mi tenhle kapesní foťák přijde prostě bezva. Fotí stejně kvalitně jako vyšší modely, ale při tom je o dost menší a skoro se mi chce říci, že oproti těm vlajkovým lodím mu toho zase tak moc nechybí. Dokonce je v některých ohledech i lepší, ale to je dáno asi tím, že je “mladší”.

Fujifilm X-T2
Recenze Hodnocení 90%

Fujifilm X-T2

29. 8. 2017 | Luděk Bouška | 12 minut čtení

Bezzrcadlovky Fujifilm si našly pevné místo na fotografickém trhu. Typické jsou jednak retro-designem, ale také jedinečným barevným podáním díky režimům simulací oblíbených filmů od Fuji. Model X-T2 je nejvyšší v celé řadě a nabízí toho skutečně hodně. Na pohled připomíná malou zrcadlovku a já znám osobně poměrně dost fotografů, kteří právě zrcadlovku opustili (dokonce i ty s velkým fullframe snímačem) a pořídili si právě X-T2. Docela rozumím tomu, proč to udělali.

Fujifilm GFX 50S
Recenze Hodnocení 95%

Fujifilm GFX 50S

15. 3. 2017 | Luděk Bouška | 15 minut čtení

Fujifilm GFX 50s není zrcadlovka. I když se to podle rozměrů nemusí zdát, jedná se o bezzrcadlovku, která je ale vybavena snímačem 1,7x větším než u fullframe přístrojů. Jedná se tedy o profesionální středoformátový přístroj, který ale svými rozměry velice připomíná běžnou fullframe zrcadlovku. Ovšem jeho obrazový výkon je (troufám si říci) na daleko vyšší úrovni, než u zrcadlovek srovnatelných rozměrů a parametrů. Podle mého názoru je to momentálně nejvýkonnější běžně dostupný fotografický přístroj a to i přes to, že v zahraničních testech vyšly nejlépe Hasselblad X1D a Pentax 645Z. Jsem zvědav, jaké bude pořadí, až testem projde i tento přístroj.

Fujifilm Instax Mini 70
Recenze Hodnocení 95%

Fujifilm Instax Mini 70

1. 10. 2016 | 2 minuty čtení

Fujifilm Instax Mini 70 je fotoaparát jako stvořený pro všechny milovníky instantního Fujifilm Mini formátu, kteří se necítí na focení například s klasickou Mini 8 (která je svými kulatými tvary a divokými barvami přece jen poněkud infantilní) a zároveň se kvůli tomu nechtějí přestat instatním fotkám věnovat. Mini 70 nabízí dobrou optiku, rozličné scénické režimy a kvalitně zpracované lehké tělo střídmých barev.

Fujifilm X30
Recenze Hodnocení 95%

Fujifilm X30

3. 9. 2015 | 3 minuty čtení

Fujifilm X30 je kvalitně zpracovaný kompaktní fotoaparát. Fotoaparát je vybaven kvalitním výklopným LCD displejem, který je jasný i na přímém slunci, ten kdo upřednostňuje hledáček, rozhodně nebude zklamaný. Oproti minulému modelu s průhledným hledáčkem zde najdeme elektronický Real time hledáček, což je největší a nejrychlejší hledáček s nejvyšším rozlišením ve své třídě. O pohodlné ovládání se stará hned několik volitelných tlačítek, přibyl i kroužek na objektivu, kam si můžete nastavit v podstatě cokoliv. Nechybí ani retro přepínač ostření. Mnozí určitě uvítají manuální ovládání zoomu, oproti prstenci u spouště to je rychlejší a pohodlnější. Mimochodem se tak zapíná i celý fotoaparát, tudíž se samovolně nezapne v brašně, nebo kapse. Za špatných světelných podmínek, kdy už nebude stíhat vysoké ISO, určitě užijete vestavěný blesk. Pro hravé fotografy jsou určeny kreativní filtry, monochromatické režimy, panorama a 2 kroky voliče pro různé scény. O tom, jak tento kvalitní fotoaparát fotí, se dozvíte dále.

FUJIFILM X-A2
Recenze Hodnocení 75%

FUJIFILM X-A2

27. 7. 2015 | 2 minuty čtení

Fotoaparát, který zaujme všechny, kteří s fotografií začínají, nebo už mají nějaké zkušenosti. Je nabušený možnostmi, od velkého rozsahu citlivostí ISO až po bezdrátový přenos dat. Jeho rozměry a hmotnost odpovídají nárokům pro přepravu a použití. Nikde nepřekáží, všude se vejde a je nenápadný, proto také spolu s výklopným displejem je vhodný pro street fotografii a jiné fotografické obory, kde se využije těchto předností.

FUJIFILM XC 16-50 mm f/3,5-5,6 OIS
Recenze Hodnocení 80%

FUJIFILM XC 16-50 mm f/3,5-5,6 OIS

27. 7. 2015 | 1 minuta čtení

Univerzální a elegantní objektiv, který se prodává ve 2 barevných provedeních. Tělo je sice plastové, přesto nepůsobí laciným dojmem, ba naopak. Zvlášť při nasazené sluneční cloně. Opticky je vzhledem k ceně dobrý, rozměry kompaktní. Ideální společník na cesty, kdy je vyžadována skladnost a co možná nejlepší výkony ukryté v jednom skle.

FUJIFILM XF 35 mm f/1,4R
Recenze Hodnocení 95%

FUJIFILM XF 35 mm f/1,4R

27. 7. 2015 | 1 minuta čtení

Vhodné světelné základní ohnisko na malý snímač? Ano, přesně to by se dalo říci o tomto objektivu. Zaujme elegantním provedením s krásně zapuštěnou přední čočkou a clonovým kroužkem, který se nachází hned za kroužkem sloužícím k manuálnímu ostření. Optické výkony podává vskutku dobré a vzhledem k optimálním rozměrům to je velice výkonný společník.

Fujifilm XT1
Recenze Hodnocení 85%

Fujifilm XT1

22. 9. 2014 | 4 minuty čtení

Fujifilm již delší dobu těží ze zájmu o retro, které v sobě skloubí strohé line s nekompromisní funkčností. Stejní je to i u X-T1, které v kovovém těle ukrývá snímač X-Trans druhé generace s obrazovým procesorem rovněž s římskou II na konci. Na těle pak najdeme množství otočných či neotočných voličů, pomocí kterých snad nastavíte i příjezd autobusu MHD. Nenechte se ale oklamat retro vzhledem. Výkon fotoaparátu k žádnému oldies rozhodně nepatří. Sériové snímání má hodnotu 8 snímků za vteřinu, ISO jde až do 51 200 a elektronický hledáček má větší rozlišení než váš monitor. A už i nepatrné tlačítko pro Wifi či záznam videa dávají tušit, že retro je jen na povrchu.

Zobrazeno 24 z 27

Nejčtenější recenze

Recenze: Nikon Z6 II
Recenze Hodnocení 98%
Hodnocení 98%

Recenze: Nikon Z6 II

11. 4. 2024 | 8 minut čtení
Recenze: Canon EOS R6 Mark II
Recenze Hodnocení 99%
Hodnocení 99%

Recenze: Canon EOS R6 Mark II

8. 2. 2024 | 13 minut čtení
Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II
Recenze Hodnocení 98%
Hodnocení 98%

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II

4. 4. 2024 | 21 minut čtení

Fototipy

Fotoškola - street fotografie II.
Fototipy Videa Seriály

Fotoškola - street fotografie II.

19. 4. 2024 | 1 minuta čtení
Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem
Fototipy

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

15. 4. 2024 | 6 minut čtení
Fotoškola - street fotografie
Fototipy Videa Seriály

Fotoškola - street fotografie

5. 4. 2024 | 1 minuta čtení

Nejnovější videa

Fotoškola - street fotografie II.

19. 4. 2024

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

11. 4. 2024

Fotoškola - street fotografie

5. 4. 2024
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...