Produktové novinkyRecenze

Nové příslušenství na GoPro

Nové příslušenství na GoPro
3. 4. 2014 | 7 minut čtení

V nedávné době nám přišlo nové příslušenství na akční/outdoorové kamery GoPro a my jsme nelenili a toto příslušenství pro vás otestovali.

Konkrétně se jedná o tři držáky, které se od sebe ovšem dost odlišují a jsou vhodné pro použití při různých příležitostech. První dva držáky, tudíž GOPRO Epic Orbit 100 ALU a Capture Camera systém, mají však společné, že díky nimž je možné pořídit záběry, které dosud nebyly možné zaznamenat. Tím třetím držákem, či v tomto případě lépe řečeno klecí, je WALIMEXpro, která je spíše zaměřena na možnost pohodlného používání GoPro kamery s dalším příslušenstvím. 

GOPRO Epic Orbit 100 ALU

Revoluční způsob jak vytvářet videa, která by bez použití tohoto systému nikdy nemohla vzniknout. Rotující kamera simuluje záběry pořízené další osobou nebo vrtulníkem. Vznikají tak opravdu unikátní záběry, které uchvátí každého, kdo je uvidí. Tyto záběry jsou vhodné k doplnění vašich stávajících záběrů (z helmy, řidítek, sedlové trubky, cheasty mountu apod.), který tímto výrazně oživí a dodají jim profesionální vzhled, který většinou strnulé záběry postrádají.

Aktuálně lze tento systém přidělat prakticky pouze na různé druhy helem (cyklistické, motorkářské, helmy pro vodní sporty, seskoky z letadel apod.), ale v nejbližší době se v naší nabídce objeví i speciální kšiltovka, na kterou můžete Epic Orbit taktéž připevnit a tím velmi rozšířit situace, kdy může být rotační držák využít.

Uživatelské zkušenosti

Způsob montáže je velice jednoduchý, stačí pouze nalepit nalepovačí držák na helmu, či v případě použití na helmě s větším odvětráváním (např. cyklistická XC helma) použitím pásek, který je standardně dodáván společně s GoPro kamerami. K tomu, aby bylo možné použití pouze jedné kamery, slouží volitelné příslušenství Epic Dead Body, které slouží k vyrovnání hmotnosti na obou koncích držáku. Poté je pouze nutné nastavení správného úhlu kamery, aby zabírala přesně to, co chcete. K tomu nám může pomoct přídavný LCD dotykový displej či u kamer Hero 3, 3+ integrovaná technologie WiFi a kompatibilní WiFi zařízení, s trochou šikovnosti a cviku je možné odhadnout ten správný úhel pouhým okem. Toť je z hlediska nastavení vše, celé zařízení díky promyšlené konstrukci a fyzikálním zákonů funguje samočinně a není potřeba do jeho chodu nijak zasahovat či cokoliv upravovat. 

Záběry pořízené za pomocí tohoto speciálního držáku jsou velmi stabilní, protože kupříkladu při sjezdové cyklistice je odpružen hned několika prvky, kterými jsou odpružení kola, rukou a nohou jezdce, jeho krkem a zároveň i držákem, který takzvaně nechá plout kameru nad povrchem, nad kterým se zrovna pohybujete. Přiložené video pořízené kamerou GoPro Hero 3 Black Edition bez jakýkoliv úprav je toho důkazem.

Capture Camera systém

Tento systém držáků se skládá ze dvou částí, první částí je Capture Camera Clip, který znají příznivci zrcadlovek či bezzrcadlových fotoaparátů. Tento základní díl umožňuje připnutí k pásku u kalhot či popruhu u batohu, brašny atd. Patentovaný systém je doplněn rychloupínací destičkou, která se montuje do stativového závitu fotoaparátu či videokamery. Pro to, aby mohl držák využit i pro GoPro videokamery, bylo nutné vyrobit speciální rychloupínací destičku, která je zároveň nutným volitelným příslušenstvím pro uživatele GoPro kamer.

Uživatelské zkušenosti

Set výše uvedených částí je možné využít k velké části sportovních aktivit, mezi kterými jsou turistika, cyklistika, horolezectví, vodní sporty či pouze při procházce zajímavou krajinou či městem. Při našem testu, který probíhal na českých horách, byl tento set otestován v podmínkách horské turistiky a cyklistiky. V obou podmínkách obstál na výbornou, záběry byly mnohem stabilnější než při upevnění kamery na řidítkách, sedlové trubce či jiných částech rámu. Upevnění je taktéž velmi jednoduché a díky rychloupínacím destičkám velice rychlé. K nastavení úhlu, je jako u předchozího držáku, vhodným pomocníkem přídavný LCD displej, spárovaný telefon či tablet s kamerou.

Při strmém klesání je vhodné držák poměrně hodně vyklopit, abyste nátáčeli spíše povrch, po kterém jdete či jedete než prázný prostor před sebou, který se při prudkém klesání objevuje a není tak divácky atraktivní.

Mezi výhodami, které tento systém upevnění nabízí, je mimo jiné i jeho velká univerzálnost, která je daná standardní velikostí stativového závitu a díky němuž je možné k tomuto držáku připevnit jak akční kameru, tak i zrcadlovku, bezzrcadlovku, kompaktní fotoaprát, kameru apod.

WALIMEXpro klec na GoPro

Klec je vyrobená z prvotřídního hliníku s velkým množstvím standardních stativových závitů 1/4" a dvěma závity o průměru 3/8 palce. Díky tomu je možné přímo ke kameře připevnit velké množství příslušenství (teleskopické držáky, videosvětla, externí mikrofony apod.), které je zvláště pro některé záběry naprostou nutností. 

Uživatelské zkušenosti

Díky této kleci bude tvoření těchto záběru opravdu velmi pohodlné, protože již nebudete muset držet např. přídavné video světlo v jedné ruce a kameru v druhé, což bylo zvláště v těžkých podmínkách, na které jsou tyto kamery stavěné, velmi nepohodlné a někdy i nebezpečné. Vhodný doplněk k této kleci je přídavná ergonimicky tvarovaná ručka (brzy se objeví na našich stránkách), která zajistí pohodlné držení této kleci s kamerou a všemi připojenými příslušenstvími. Ke kleci lze samozřejmě připojit vybraný teleskopický držák a prodložit tím akční rádius natáčení či fotografování. Doplňkovou vlastností tohoto držáku je i zvýšená mechanická ochrana uvnitř připojené kamery, která je nyní skryta za mohutnou hliníkovou klecí.

Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
NIKON Z 28-400 mm f/4-8 VR

Pro full frame senzor / 28-400 mm / clona f/4,0 – 8,0, Širokorozsahový s 14,2× optickým zoomem, Krokový motor automatického ostření STM

39 990,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Další Recenze

Recenze: Nikon Z6 II
Hodnocení 98%

Recenze: Nikon Z6 II

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II
Hodnocení 98%

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF
Hodnocení 92%

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...