FotoŠkoda FEST prvním víkendem zdaleka nekončí!

FotoŠkoda FEST prvním víkendem zdaleka nekončí!

Víkendem samozřejmě nic neskončilo, našlapaný program FotoŠkoda FESTU pokračuje i přes týden! Jaké přednášky a workshopy můžete navštívit? Kde se ještě najde nějaké to volné místo? Pro milovníky sportu a cestování tady máme historky z cest, dovolenou s Nikonem, sportovní fotku a vysokohorské túry s bezzrcadlovkou. Pokud vás na sport neužije, naučte se tisknout fotky jako profík, nebo si rovnou založte módní blog!

Úterý 31. 5.

Sportovní fotka s bezzrcadlovkou 13–15.30

Extrémní sporty jsou náročným žánrem. Kladou si vysoké požadavky na techniku, zkušenosti fotografa, ale i vědomosti a povědomí o daném sportu. Josef Šulc vám na svém workshopu ukáže, jak se dá sport fotit s lehkostí a na lehko.

Historky z cest s horolezcem Markem Holečkem 14–15.30

Marek Holeček se lezení intenzivně věnuje skoro 20 let. Díky tomu procestoval skoro celý svět a zdolal nejvyšší hory. Nyní si můžete historky z cest přijít poslechnout na vlastní uši a kochat se krásami horských štítů na fotografiích pořízených pomocí techniky Sony.

Tiskneme fotografie aneb fotokomora v 21. století 14–15.30

Nejpovolanější odborník na tisk ze společnosti Fomei vám poví o domácím tisku fotografií. Jak to udělat, aby tisky vypadaly jako z profesionálního studia? Jaké zvolit pracovní postupy a jaké pořídit vybavení? Jak nastavit monitor a jaký zvolit software?

Středa 1. 6.

Dovolená se zrcadlovkou Nikon 14–15.30

Už se nemůžete dočkat, až prozkoumáte nová místa, načerpáte energii a zafotografujete si? Beseda s Michaelem Jurákem pro vás bude malým návodem, abyste se hravě vyvarovali chybám při fotografování na cestách a přivezli si ty nejkrásnější fotografie.

The Czech Chicks – Jak na módní blog? 16–17.30

Chcete se stát fashion blogerkou, ale nevíte, kde začít? Chcete mít blog plný líbivých fotografií? Přesně pro vás je určený workshop s The Czech Chicks, které fotí na fotoaparát Fujifilm X-T10.

S bezzrcadlovkou na vysokohorských túrách 18–19.30

Jaká jsou specifika focení v horách a jak se s tímto mnohdy nehostinným prostředím vyrovnají bezzrcadlovky? Při besedě Vám Jakub Cejpek promítne sérii snímků z Jižní Ameriky, Nepálu i evropských Alp. Dozvíte se, co má a co nemá smysl s sebou vzít za vybavení a jaké jsou klíčové aspekty působivé horské fotografie.

program a registrace

Festivalové aktuality, sledujte naše sociální sítě

Čekejte prosím...