Festival pro všechny fotografy opět startuje!

Festival pro všechny fotografy opět startuje!

Pokud patříte mezi ty, které teplé počasí v posledních dnech nutí popadnout fotoaparát, experimentovat a vyrazit do terénu, máme pro vás dobrou zprávu! Již 8. května 2018 zahájíme registrace na jarní FotoŠkoda FEST, kde se můžete těšit na více než 100 přednášek a workshopů, na nichž se vaše závěrky nezastaví. Podívejte se, co jsme pro vás připravili tentokrát a nezapomeňte - kdo zaváhá, nefotí! :-)

Pravidelná dávka fotopoznání

Půlrok utekl jako voda. Od vydařeného podzimního FotoŠkoda Festu jsme usilovně pracovali na tom, abychom jarní program vytvořili stejně, ba dokonce ještě lákavěji. A ačkoliv jej už jenom zdobíme posledními třešničkami, chybí nám to nejpodstatnější - váš elán, dobré naladění a chuť zkoušet a dovídat se nové věci.

Jaké akce jsme si pro vás připravili tentokrát? Už teď vám můžeme slíbit, že potkáte nejednu českou i zahraniční hvězdu, od které budete moci čerpat inspiraci a která vám ochotně předá svoje znalosti a zkušenosti. Zároveň vás již tradičně čeká nespočet workshopů, na nichž si budete moci vyzkoušet nejnovější fotografickou techniku a zabrousit do neznámých vod nových fotografických žánrů.

REGISTRUJTE SE


Pokud budete mít mezi přednáškami a workshopy volnou chvíli, můžete se také zaskočit podívat na výstavu do Leica Gallery Prague, Nikon Photo Gallery, Czech Photo Centre nebo do Obecního domu na Českou divadelní fotografii. A pokud se vám nebude chtít opouštět hlavní místo dění, můžete se pokochat i výstavou Karla Cudlína v Minigalerii Centra FotoŠkoda. Uvidíte tady také ochutnávku z cesty Vandráků a ukázku výtečných olympijských snímků Barbory Reichové.

Fotografičtí matadoři i mladé naděje

Hlavní tváří jarního festivalu se protentokrát stal Karel Cudlín, který si už kromě zmíněné výstavy v naší Minigalerii připravil oblíbené Portfolio review, v němž se svým zkušeným okem podívá na fotografickou tvorbu šťastných deseti z vás, a také přednášku, v níž vám přiblíží svou tvorbu od 80. let až do současnosti, za niž mimo jiné obdržel 18 ocenění Czech Press Photo.

Kromě něj se můžete těšit na Petra Jedináka, který vám možná utkvěl v paměti svou nedávnou neobvyklou výstavou Organismických portrétů v Tančícím domě a který vám představí svou tvorbu z autorského pohledu. Těšit se můžete na zahraniční hvězdu italské reklamní a módní fotografie Dario Bologna, mistra levitující fotografie Petra Hricka nebo sportovní fotografku Barboru Reichovou, která vám poví o tom, kterak se fotí na olympiádě. Plejádu zvučných jmen doplní i Patrik Staněk, která vám nejenom poví o focení zvířat, ale také si pod jeho vedením budete moci pár perfektních snímků pořídit sami, nebo krajinář Jiří Stránský ze sestavy BalticTrio. A dobrodružné duše nemůžou vynechat akce s Vandráky Vagamundos - Pavlem Liškou, Janem Révaiem a Hynkem Bernardem, kteří na svých motorkách brázdili Střední Ameriku. Ale nebojte se, tím jsme všechna esa v rukávu rozhodně nevystříleli, stačí se podívat do programu!

Fotoškoda fest

Každý svého (foto)štěstí strůjce

Základní vstupné činí 490,- Kč a v jeho ceně máte zahrnuté desítky workshopů, přednášek a dalších akcí, třeba vstup zdarma na výstavy ve výše zmíněných galeriích. Program je navržený tak, abyste si jej mohli navolit přesně podle svých představ a časových možností. Ať už vás tedy zajímá glamour, příroda nebo malování světlem, můžete si vytvořit přesně takový program, který vám bude vyhovovat. Za svou závěrku vás nechají nahlédnout jak velezkušení profesionálové s mnohaletou praxí, tak mladé fotografické naděje s velkou budoucností. Provedou vás taji a záludnými zákoutími jednotlivých žánrů a vězte, že to nebude žádné suché virtuální průvodcování! Z týdenního festivalu si odnesete tolik skvělých snímků, kolik jich jen sami dokážete vytvořit. A nezapomeňte, registrace startují už 8. května a kdo se první přihlásí, ten fotí!

program a registrace

#fotoskodafest plný akce

Facebook i Instagram během Festu zažijí pořádný nápor! Celých 7 dní na ně totiž budeme sypat fotky z dění na workshopech a přednáškách i momentky zachycující atmosféru na místě činu a na našem Facebooku se můžete připravit i na soutěž o skvělé ceny.

A co by to bylo za festival pod naší střechou, kdybyste si nemohli vyzkoušet novou techniku během produktových prezentací i v rámci jednotlivých workshopů. Nebudou mezi nimi chybět Canon, Fujifilm, Fomei, Leica, Nikon,  Olympus, Panasonic, Sony, Sigma, Zeiss a další. Na specialisty všech těchto značek narazíte v naší prodejně celý týden, kde vám ukážou produkty, které cestou z továrny ještě nestačily vychladnout, i populární evergreeny, které zkrátka nikdy nezastarají. Na workshopech vám zase ukážou tipy a triky, na které jste při ovládání techniky ještě nepřišli.

A protože očekáváme krásné letní teploty, určitě vám přijde vhod doušek osvěžující domácí limonády nebo lahodné kávy po obědové pauze v kavárně Člověka v tísni.

fotoškoda fest

Čekejte prosím...