Karel Cudlín - "Fotografie 2018"

Karel Cudlín - "Fotografie 2018"

Karel Cudlín, legenda mezi dokumentárními fotografy. A přesně z jeho snímků se můžete těšit od 21. května do 16. června v prostorách naší Minigalerie. Budou věnované sedmdesátiletému výročí založení státu Izrael. Kromě toho se na něj můžete těšit i na FotoŠkoda Festu, kde si pro vás připravil hned dvě akce.

O autorovi

Fotograf a pedagog Karel Cudlín se narodil v roce 1960 a v roce 1987 ukončil studium na FAMU. V letech 1996–2003 byl jedním z oficiálních fotografů prezidenta Václava Havla. Za svou fotografickou kariéru obdržel řadu cen, včetně 18 různých ocenění na Czech Press Photo a ceny Revolver Revue, a jeho snímky mohli spatřit lidé po celém světě v rámci více než stovky společných a několika desítek samostatných výstav.

Soustředí se především na dokumentární fotografie a přesně do tohoto žánru spadají i fotografie, které můžete na výstavě vidět. Snímky vznikly v Izraeli a Palestině v roce 70. výročí vyhlášení samostatnosti státu Izrael. Jsou i malou pozvánkou na velkou soubornou výstavu, která se bude konat na podzim letošního roku v Czech Photo Centre v Nových Butovicích. Můžete se na něj těšit také na FotoŠkoda Festu, kde vás provede svou tvorbou od 80. let do současnosti a deseti z vás zhodnotí vaši tvorbu na Portfolio review.

chci na portfolio review   chci na besedu

Čekejte prosím...