Zaostříme na fotografii zase na podzim!

Zaostříme na fotografii zase na podzim!

Uteklo to jako voda a 7 dní jarního FotoFestu nabitých akcí je za námi. Během celého týdne, kdy jsme čerpali inspiraci na více než 130 workshopech a přednáškách a hned několika výstavách, jsme sice neporučili větru a dešti, zato jsme nasáli fotografickou atmosféru se vším všudy. Děkujeme, že jste nám festivalovou pohodu vytvářeli s námi a doufáme, že se uvidíme zase na podzim!

Jaro v tom nejlepším světle

Během 7 dnů se tu s vámi profesionálové fotografického světa podělili o své zkušenosti a rady na 60 přednáškách, vyzkoušeli jste si tu nejlepší techniku a rady profesionálů v praxi na 78 workshopech a inspirovali se na 4 výstavách.

Kdo nestihl nějakou z přednášek, nemusí truchlit. Při 8 streamech na Facebooku jste si totiž mohli vychutnat jedinečnou příležitost poslechnout si z pohodlí domova vyprávění o cestě Afrikou z úst Busen.cz, vydat se do oblak s Petrem Janem Juračkou nebo zjistit, jaké překážky musí Bára Reichová při focení sportu překonat. Nahlédli jste také pod roušku tajemství aktu s Petrem Jedinákem, zavítali do říše zvířat s Patrikem Staňkem, ohlédli se za minulostí skrze tvorbu Karla Cudlína, pronikli do street fotografie se Zdeňkem Bínou a navštívili magický Island s Petrem Hrickem. A všechny tyto zážitky, které pro vás zručnýma rukama připravila F22, můžete prožívat znovu a znovu!

Navíc se na Facebooku můžete ve videích ohlédnout za každým dnem festivalu a připomenout si tak atmosféru, kterou jsme společně vytvořili. A na závěr každého dne se dovědět něco zajímavého o vašich oblíbených značkách!

Kromě toho jste na festivalu mohli techniku do posledního šroubku rozebrat s produktovými specialisty značek Nikon, Canon, Fomei, Sigma, Olympus, Fujifilm, Sony, Peak Design, Vanguard, Novoflex a mnoha dalšími. Navíc jste spolu s námi mohli oslavit stoleté jubileum značky Panasonic.

Dokumentární svět Karla Cudlína

Hlavní hvězdou festivalu byl vynikající dokumentarista Karel Cudlín, který vás v rámci přednášky provedl svou tvorbou od 80. let do současnosti. Pokud jste na ni nestihli zajít, můžete se spolu s ním na cestu minulostí vydat i na Facebooku. Nahlédnout do své tvorby i do jejího zákulisí vás nechá i v rozhovoru na našem blogu. Několik šťastných z vás navíc získalo zpětnou vazbu na svou tvorbu na Portfolio review a jedinečnou příležitost prohlédnout si v naší Minigalerii dosud nepublikované fotografie věnované sedmdesátiletému výročí založení státu Izrael můžete až do 16. června.

Jsme spolu na #fotoskodafest

Festivalovou atmosféru jsme si užívali nejenom na místě, ale také na sociálních sítích. Takřka v přímém přenosu jste proto mohli nejlepší momenty sledovat na Instagramu a Facebooku. Dokumentovali je pro vás náš virtuální mág Václav Křížek, skvělý fotograf Jakub Valdivia a neúnavní profesionální videotvůrci z F22. Pokud jste vy sami zachytili nějaký zajímavý moment, rádi se na něj podíváme! Podělte se o něj s námi hashtagem #fotoskodafest.

A pokud jste nechytili místo na přednášce vašeho oblíbeného fotografa a nenacházíte ho ani ve streamovaných videích, možná jsme ho pro vás před festivalem vyzpovídali a rozhovor s ním najdete na našem blogu

ohlasy z festu

Čekejte prosím...