Připravte si fotoaparáty, je tu FotoŠkoda Fest!

Připravte si fotoaparáty, je tu FotoŠkoda Fest!

Půlrok utekl jako voda a opět se přiblížil svátek všech fotografů, FotoŠkoda Fest! Od 5. do 11. listopadu se opět budete moci v prostorách paláce Langhans setkat s kolegy fotografy, inspirovat se a nabrat zkušenosti od známých tváří na více než 100 workshopech a přednáškách, zahřát se výbornou kávou a posilnit se něčím dobrým k zakousnutí. Registrace jsou v plném proudu, takže neváhejte, ať vám místo na vašich vytipovaných akcích nezabere někdo jiný!

7 dní zasvěcených fotografii

Přijďte s námi vytvořit fantastickou atmosféru nabitou radostí ze získání nových poznatků a zkušeností, nadšení ze setkání se starými přáteli i novými kolegy ve fotografické branži a touhou podnikat s námi dobrodružnou cestu za stále lepšími fotografiemi. 

V programu najdete více než 100 workshopů a přednášek, vy si zatím můžete smazat fotky z karet, nabít baterky do foťáku a důkladně vyčistit objektivy, protože co nevidět už vám bude začínat první akce v programu. Tradičně si budete moci vyzkoušet také žhavé novinky ze světa fototechniky nebo se nechat zanést do zcela nového fotografického žánru, který jste prozatím ještě nevyzkoušeli. A všichni moc dobře víme, že fantazii se meze nekladou.

Registrace v plném proudu

chci si vytvořit svůj program

Pokud vám mezi přednáškami vznikne volno, které budete chtít strávit na vlně fotografie, můžete zajít do Leica Gallery Prague, Czech Photo Centra nebo Nikon Photo Gallery, kde na vás budou čekat výstavy, mezi nimiž si každý najde své téma. Aniž byste ale opustili místo festivalu, můžete potěšit oko výstavou Michala Čížka a Martina Stranky, které budou po dobu festivalu a po něm viset v Mini- a Maxigalerii v našich prostorách.

Pozvánka na párty v Nikon Photo Gallery ve čtvrtek 8. 11. od  21:00 do 24:00 :  Srdečně vás zveme na NIKON Z - Hudebně obrazovou afterpárty s CzechVibes a Petrem Janem Juračkou :)

Festival nabitý inspirativními osobnostmi

Během více než stovky akcí se můžete potkat s řadou osobností napříč všemi fotografickými žánry. Těšit se tak na vás bude např. Tomáš Třeštík, Martin Stranka, Dan Vojtěch, Jiří Růžek, Petr Bambousek, Petr Jan Juračka, Aleš Jungmann, Michal Čížek, Daniel Šperl, Martin Feix (Girls Without Clothes), Lucie Vysloužilová, David Gaberle nebo Dan Přibáň a jeho "žlutý cirkus".

Fanoušci Instagramu zde možná naživo potkají některé své oblíbené tvůrce a přesvědčí se tak, že za digitální přezdívkou je skutečný fotograf! Je mezi vámi někdo, kdo sleduje Tomáše Havla s nickem @tomashavel, Matěje Šmucra alias @Matescho, Jakuba Fišera alias @Kubajsze nebo Martinu Kaufmannovou známou pod nickem @Freecoolina nebo legendární #czech_vibes a s ním spojené holčičí duo Czech Vibes Markétu Poláškovou a Magdalénu Fukanovou? Potom nažhavte aparáty a nenechte si uzmout místa na jejich akcích!

tváře fotoškoda festu

Kdo dřív přijde, ten víc fotí

Základní vstupné činí 490,- Kč a díky němu se dostanete na desítky workshopů, přednášek a třeba také zdarma na výstavy, o kterých byla řeč výše. Program si sestavujete sami - přesně tak, aby zapadl do vašeho časového plánu. Můžete tak do sebe nasát nové informace od velezkušených umělců i mladých nadějí fotografického světa přesně podle svého výběru a možností. A nebojte se, že by skončilo jen u planého řečnění, náš festival je především o praxi! A pamatujte na to, že aby se vám lektoři mohli plně věnovat, je počet účastníků u řady workshopů omezený - jestli se vám některý z nich zamlouvá, skočte po něm! :)

Registrace startují už 15. října, tak si program předtím pořádně prostudujte, ať vám neuteče nic, co by vás mohlo zajímat.

registrovat se

 

 

Na #fotoskodafest to žije

I když jste na svou pravidelnou dávku fotografie na našich sociálních sítích už zvyklí, během festivalu se budou otřásat v základech! Celých 7 dní budeme na náš Facebook i Instagram sypat fotky z aktuálního dění, abyste s námi mohli být, i když budete zrovna na jiném místě. Dotvářejte s námi atmosféru nejen přímo na místě, ale i na sociálních sítích pod hashtagem #fotoskodafest - ať už holdujete spíš Facebooku, nebo Instagramu, rádi se na festival podíváme z vašeho úhlu pohledu!

Co by to bylo za festival pod naší střechou, kdybyste si nemohli vyzkoušet novou techniku během produktových prezentací i v rámci jednotlivých workshopů. Nebudou mezi nimi chybět Canon, Fujifilm, Fomei, Leica, Nikon,  Olympus, Panasonic, Sony, Sigma, Hasselblad, Zeiss, DJI, Peak Design a další. Na specialisty všech těchto značek narazíte v naší prodejně celý týden, kde vám ukážou produkty, které cestou z továrny ještě nestačily vychladnout, i populární evergreeny, které zkrátka nikdy nezastarají. Na workshopech vám zase ukážou tipy a triky, na které jste při ovládání techniky ještě nepřišli.

A nebojte se při sychravém listopadovém počasí zahřát šálkem výtečné horké kávy z kavárny Člověka v tísni!

Těšíme se na vás i na vaše fotky! :)

Čekejte prosím...