Mistři Instagramu offline na #fotoskodafestu!

Mistři Instagramu offline na #fotoskodafestu!

Na letošním FotoŠkoda Festu potkáte mnoho tváří, které jsou pro většinu z nás ukryté ve virtuální realitě za svým účtem na Instagramu. Za svým veleúspěšným a skutečně inspirativním účtem na Instagramu. Přijďte je poznat osobně a naučit se od nich, jak vytvořit krásné fotky i jak využít Instagram jako portfolio. Určitě si s nimi budete rozumět i naživo! :)

S hvězdami Instagramu tváří v tvář

Podzimní #fotoskodafest vám přichystal setkání s řadou známých osobností, kteří vám poodhalí závoj svého know-how. Společně s nimi ale budete mít možnost se potkat s fotografy, které znáte hlavně jako nick se zavináčem a kteří vás inspirují fotografiemi vlastně výhradně ve virtuálním prostoru. Ano, hádáte správně, jedná se o Instagramery, na jejichž fotografie vždy netrpělivě čekáme a jsme zvědaví, kam nás tentokrát zavedou. Letos jich tady bude skutečně hodně, pojďme si představit alespoň některé z nich!

@tomashavel

Tomáše na Instagramu sleduje přes 100 000 lidí a není vůbec divu. Jeho fotografie vypadají téměř jako z jiného světa. Mocná příroda na nich ukazuje svou vlídnou tvář, a když je do fotografie zakomponovaný i lidský element, její majestátnost vynikne ještě mnohem víc. Svým pojetím Tomáš krajinářské fotografie s jemnou příchutí cest vytváří neodolatelnou kombinaci.

To ale rozhodně není všechno. Věnuje se také reklamní fotografii a navázal spolupráci se značkami Canon, Huawei, New Balance nebo Peak Design. Na své přednášce vás prostřednictvím svých fotek vezme na dobrodružnou výpravu za polární kruh, takže pokud vás láká Norsko, Island nebo Amerika, dlouho se nerozmýšlejte. Kdo zaváhá, zůstává doma!

chci se vydat za polární kruh

© Tomáš Havel

@Matescho

Matěj Šmucr je mladý talentovaný samouk se zálibou v cestování, který je živoucím důkazem toho, že hlavní devizou fotografa je schopnost umět se dívat. Na svém kontě má 41 000 sledujících a spolupráci se světoznámými značkami, jako jsou Audi, Volkswagen, Coca-Cola nebo Red Bull. Byl doslova při zrodu instagramového fenoménu, protože si vytvořil účet hned v počátcích této sociální sítě, která ho také přivedla k fotografii. Na nich předává svým fanouškům svou vášeň pro cestování a přivádí je na místa, která rozhodně stojí za návštěvu (a nafocení). Právě skloubení Instagramu s cestováním ze všech možných úhlů pohledu je hlavním tématem jeho přednášky na FotoŠkoda Festu.

chci cestovat s instagramem

© Matěj Šmucr

@kopernikk

Honza Řeháček brázdí české hory a skály se svým psem, československým vlčákem Sitkou, po boku a jeho účet na Instagramu je založený právě na této kooperaci. Společně bloudí kouzelnými zákoutími české krajiny a dávají nejen zapravdu rčení "všude dobře, doma nejlíp", ale také ukazují, že za nádhernými snímky není třeba objet půlku světa. O jeho cestě k fotografii nebo oblíbených místech si můžete přečíst v rozhovoru na našem blogu.

V současnosti ho sleduje na 191 000 lidí a on vám ve své přednášce prozradí, jak ve světě sociálních sítí funguje, jak (a jestli) se dá postováním fotek na Instagram uživit a představí nejen své stávající projekty pro různé klienty, ale nakousne i projekty, do kterých se teprve chystá pustit!

chci proniknout do světa honzy řeháčka

© Honza Řeháček

@freecoolina

Martina Kaufmannová není jenom Instagramerka, ale také blogerka a fotografka. Své fotky na Instagramu tak doplňuje články na svém blogu a její kreativita se projevuje na více frontách. Na jejím profilu najdete nejen fotky s cestovatelskou tematikou a momentky z jejího života, ale také populární flat lay fotografie. A protože FotoŠkoda Fest je nejen o poslouchání, ale také o praktickém učení novým věcem, na svém workshopu vám ukáže, jak vytvořit skutečně působivé flat lay snímky! Na své přednášce vám zase poví tipy a triky na práci s Instagramem, postprodukci a přípravu v kombinaci s cestováním.

chci umět lépe pracovat s ig

© Martina Kaufmannová

@KUbajszcom

Základem fotky je světlo, kompozice a zaujetí. V případě Jakuba Fišera teď jeho vášeň náleží především cestování a láska k přírodě z jeho fotek přímo čiší. Ani takováto fotka ale nemusí nijak zaujmout, pokud nedbáme na kvalitní postprodukci. Obzvlášť to platí ve světě sociálních sítí, čehož si je Jakub moc dobře vědom. Proto svým fotkám věnuje to nejlepší péči a při následné úpravě jim vždy vtiskne nezaměnitelný rukopis, podle něhož jsou jeho fotky mezi ostatními rozpoznatelné. Na svém workshopu se s vámi podělí ty nejlepší postupy, jak fotku rychle, snadno a s použitím pouhého mobilu upravit, aby byla naprosto podle vašich představ a reprezentovala vaši značku na Instagramu.

fotky na instagramu krásnější a rychleji

© Jakub Fišer

@czech_vibes

Holčičí duo Markéta Polášková a Magdaléna Fukanové je takový multiinstrumentální tým. Společně se věnují videu, fotografii a mají i hudební youtube kanál, na němž se snoubí jejich láska k vizuální a hudební stránce umění. Jejich hashtag #czech_vibes dnes neoznačuje jenom jejich fotky, ale vžil se jako obecně užívané označení pro fotografie napříč Instagramem. Holky jsou zkrátka pojem a naladit se na jejich vlnu můžete v rozhovoru na našem blogu.

Magdaléna měla jakožto ambasadorka značky Nikon tu čest být spolu s Petrem Janem Juračkou u oficiálního představení Nikonu Z v japonském Tokiu. O tom vám bude s Petrem vyprávět na přednášce, s Markétou vás zase naučí natáčet i zpracovávat videa s novým Nikonem Z a završením všeho bude velkolepá párty s holkama, Petrem a týmem Nikon v Nikon Photo Gallery ve čtvrtek večer! Držte si klobouky, tohle bude jízda!

chci se od holek dozvědět víc o nikonu z

© Czech Vibes

Tak se nezapomeňte registrovat, užívat si festivalovou atmosféru a sdílet ji s ostatními! @fotoskodacz a její #fotoskodafest bude plný nezapomenutelných okamžiků, protože #zijemefotografii a vy s námi! :)

chci být součástí #fotoskodafestu

Čekejte prosím...