David Turecký: Tvář

David Turecký: Tvář

David Turecký je portrétní fotograf, před jehož fotoaparátem se vystřídala celá plejáda českých i zahraničních známých osobností. Na výstavě s názvem Tvář, kterou budete v Minigalerii moci zhlédnout od 28. října do 23. listopadu, se prostřednictvím Davidových snímků s řadou z nich seznámíte.

O autorovi

David Turecký se portrétní fotografii věnuje již řadu let. Jeho tvorbu lze zařadit pod lifestyle a v tomto duchu k fotografii i přistupuje: při fotografování je kreativní a nebojí se improvizovat, jeho snímky se vyznačují přirozeností fotografovaných a syrovostí zpracování.

Před jeho objektivem stála řada světoznámých osobností z mnoha společenských oblastí - namátkou můžeme jmenovat např. módní ikonu Nino Cerrutiho, fotbalového trenéra José Mourinha, spisovatele Salmana Rushdieho, režiséra Václava Marhoula, horolezce Reinholda Messnera, modelku Taťánu Gregor Brzobohatou, knížete Hanse-Adama II. Liechtensteina, bývalou americkou ministryni zahraničí Madeleine Albright či fotografa Jürgena Tellera.

Spolupracuje s řadou médií, např. s magazíny Forbes, Maxim, Esquire, Wallpaper, Newsweek, Reflex nebo Hospodářskými novinami.

Jeho sbírka portrétů je co do rozsahu i rozmanitosti v Česku unikátní a jeho práce je oceněná např. zařazením do programu světového ambasadorství Canon.

Výstava je neprodejní a vernisáž se nekoná. Davida a jeho nesčetné veselé backstagové historky si však můžete přijít poslechnout na přednášku, která se koná na FotoŠkoda Festu. Seznámit se s Davidem můžete také v rozhovoru na našem blogu.

chci na davidovu přednášku

Čekejte prosím...