FotoŠkoda FEST: Spousta inspirace pod jednou střechou

FotoŠkoda FEST: Spousta inspirace pod jednou střechou

Blíží se podzimní FotoŠkoda FEST! Od 1. do 7. listopadu budete moci nasát fotografickou atmosféru v online prostoru i přímo v krásném paláci Langhans v centru Prahy. Těšit se můžete na přednášky a workshopy s různými inspirativními osobnostmi fotografického světa, prezentace značek a výstavy. Registrace startují 18. října, tak si toto datum nezapomeňte poznamenat do kalendáře!

7 dní plných nadšení do fotografie i videa

Od 1. do 7. listopadu vypukne podzimní FotoŠkoda FEST, kde se sejdou všichni fanoušci fotografie. V poslední době jste si mohli program vychutnat takřka výhradně přes monitory počítačů, letos na podzim se – jak pevně věříme – uvidíme i osobně. Protože si ale online program, na který je možné podívat i za nějaký čas, diváci velmi oblíbili, proběhne část festivalu online a část offline.

V týdnu se můžete těšit na streamované besedy s osobnostmi, fototipy nebo produktové prezentace, stejně jako na panelové diskuse zajímavých osobností debatujících o tématu, které je spojuje. Povedou je Luděk Bouška a Václav Křížek a o své zkušenosti se s vámi podělí hlavní osobnost festivalu Martin Stranka i další zajímavé osobnosti fotografického světa - Alžběta Jungrová, Martin Rak, Lukáš Dvořák, Jiří Šebek, Jan Šmíd, Barbora Reichová, Václav Šilha, Stanislav Petera, Jiří Lízler, Kateřina Janišová, David Gaberle, Lukáš "Kenji" Vrábel, Petr Klempa, Kamil Rodinger, Kajenzi, Pavol Bigoš nebo Karel Cudlín.

Všechny online akce proběhnou souběžně na Facebooku a YouTube Centra FotoŠkoda. Nebudou chybět ani workshopy a v pátek a o víkendu ani přednášky v paláci Langhans – přesně tak, jak to máte rádi.

Během produktových prezentací a dalších akcí se dozvíte všechno o špičkových modelech na produktovém poli značek Canon, Nikon, Leica, Sony, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Fomei, Zeiss, Sigma, DJI, Peak Design, Wacom nebo Manfrotto, a to přímo od produktových specialistů či ambasadorů. Zodpoví vám jakékoli dotazy a představí vám předvánoční novinky i osvědčené stálice.

Registrace startují 18. října!

Nemůžete se dočkat? Nejste sami. :-) Předem si vytipujte akce, na které máte zálusk, a úderem půlnoci z neděle na pondělí 18. října můžete plnit košík! Počet míst je u offline akcí omezený, tak se nezapomeňte registrovat včas. Paleta fotografických žánrů je jako vždy velmi široká, takže si můžete rozšiřovat obzory ve svém oblíbeném, nebo objevit svou novou vášeň. Program najdete na stránkách www.fotoskoda.cz/fest.

chci omrknout program

Inspirativní výstava Jana Šmída a Martina Stranky

Pokud vám mezi workshopy vyjde čas nebo zkrátka jen tak zamíříte do centra dění, abyste si vychutnali festivalovou atmosféru, můžete si užít třeba výstavu v minigalerii Centra FotoŠkoda, kde v malém i velkém uvidíte dechberoucí snímky držitele titulu Master QEP Jana Šmída.

Během festivalu i po něm můžete také v galerii Mánes navštívit odloženou výstavu Dechem, na níž průřez celým svým dílem vystavuje Martin Stranka. Můžete si tak znovu vychutnat Martinovo mistrovství a dokonce i zbrusu nový projekt Boyhood.

Čím dřívější registrace, tím bohatší program

Základní vstupné na celý FotoŠkoda FEST je 490 Kč. V rámci něj získáte možnost zúčastnit se všech besed a workshopů, které jsou zdarma, a program si sestavíte podle svých časových možností. Živá vysílání jsou zdarma pro všechny a můžete si je vychutnat na Facebooku a YouTube. Prémiové přednášky a workshopy se platí zvlášť a snadno je pak v programu rozeznáte.

A protože fotografie je především o praxi, můžete se na workshopech těšit na půvabné modelky, zajímavé exteriéry i techniku, kterou si budete moci vyzkoušet. Zkušení lektoři vám předají své know-how, které následně můžete snadno přenést i do své tvorby. Aby se vám však mohli plně věnovat, je kapacita především u workshopů omezená, proto si svoje místo ulovte co nejdříve. Platí zde heslo: kdo dřív rezervuje, ten víc fotí.

chci si vytvořit program na míru

Soutěžte a výhodně nakupujte

Během festivalu budete moci na Instagramu Centra FotoŠkoda soutěžit o zajímavé ceny a těšit se můžete i na obchodní nabídky na nákup fototechniky či na fotografické služby připravené speciálně pro vás, návštěvníky festivalu.

Sdílejte a bavte se na sociálních sítích

Kromě samotného dějiště bude rušno i na Instagramu a Facebooku Centra FotoŠkoda, kde se budete moci alespoň na dálku zapojit do festivalového dění. Můžete si tam vychutnávat festivalovou atmosféru, a protože festival je především o sdílení zkušeností mezi lidmi, neváhejte se také zapojit! Stačí povedený snímek nebo video označit hashtagem #fotoskodafest.

Tak společně odškrtávejme dny do 1. listopadu, kdy to všechno vypukne!

chci o festivalu zjistit všechno

Čekejte prosím...