FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi, těšíme se na vás na jaře!

FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi, těšíme se na vás na jaře!

Uteklo to jako voda, podzimní FotoŠkoda FEST skončil. Užili si ho jak diváci u obrazovek, tak přímo v srdci dění, protože jsme si pro vás připravili 21 streamů a spoustu přednášek a workshopů v paláci Langhans. Moc vám děkujeme za atmosféru, kterou jsme tady společně vytvořili a těšíme se na viděnou na jaře!

Radost z fotografie i natáčení videí

Letošní podzimní festival se nesl v duchu online i offline zábavy a připravili jsme si pro vás více než 70 různých akcí. Na své si přišli milovníci portrétu, architektury, krajiny, aktu a glamour, wildlife, fine art fotografie, analogové fotografie, kreativní postprodukce i natáčení videa, kterým své zkušenosti předali talentovaní tvůrci z Čech i zahraničí. Užít jste si mohli jak streamované přednášky a produktové prezentace, mezi nimiž nechyběly ani oblíbené panelové diskuse dvou fotografů s moderátorem, tak workshopy a přednášky naživo tváří v tvář v paláci Langhans.

Mohli jste nasát informace o novinkách, mezi něž patří Nikon Z9, Canon PowerShot PX nebo vůbec první objektiv pyšnící se značkou OM SYSTEM, i produktových stálicích. Mohli jste zhlédnout produktové prezentace značek Canon, Nikon, Olympus / OM SYTEM, Sony, Panasonic, Fujifilm a Fomei a na prodejně jste se mohli setkat i se specialisty značek Manfrotto, Sigma, Leica, Wacom, Zeiss, DJI, Peak Design a dalšími, kteří vám zodpověděli všechny dotazy. Pokud vás napadne cokoliv dalšího, rádi vám poradíme po telefonu, na e-mailu, chatu nebo Facebooku.

Výstavy světoznámých umělců

Během festival jste se v naší minigalerii mohli inspirovat krajinářskou tvorbou Jana Šmída, kterou můžete navštívit až do konce listopadu, stejně jako výstavu fine art fotografií Martina Stranky v Galerii Mánes. Na té bude autor přítomný po celou dobu osobně, takže si s ním můžete o fotografiích popovídat.

Festival plný hvězd

Nebe nad palácem Langhans zazářilo velkým množstvím hvězd – hlavní osobností festivalu byl Martin Stranka, který vám pootevřel dveře do fine art světa, dokument vám představili Alžběta Jungrová a Karel Cudlín, do sportovní fotografie vás zasvětila Barbora Reichová, do tajemného světa aktu a glamour vám ukázali cestu Kateřina Janišová, Kamil Rodinger a Lukáš Dvořák, architekturu vám přiblížili Jiří Šebek s Jiřím Lízlerem.

Jak na lifestyle portrét vám ukázali Petr Klempa a Kajenzi, se street fotografií vás seznámil David Gaberle, na dechberoucí výlet do přírody vás pozvali Martin Rak a Jan Šmíd a do minulosti za českými tradicemi zase Václav Šilha. Blíže k originálnímu portrétu vás posunuli Lenka Stehnová a Lukáš "Kenji" Vrábel, o kus dál k dokonalému filmovému looku fotografií Stanislav Petera a hranice natáčení videí jste si posunuli s Pavolem Bigošem. Řadu z těchto přednášek si můžete pustit i zpětně na našem YouTube a Facebooku, všechny pohromadě najdete i v našem videoarchivu. Rozhory s osobnostmi a specialisty vám zprostředkovali naši skvělí kolegové Luděk Bouška a Václav Křížek.

chci do videoarchivu

Rozhovory na našem blogu

Kromě živých streamů a offline přednášek a workshopů s těmito hvězdami jsme vám přinesli také 7 rozhovorů na blogu, kde můžete vplout do světa Barbory Reichové, Martina Stranky, Jiřího Šebka, Martina Raka, Martina Trabalíka, Radka Plíhala nebo Lukáše Dvořáka.

chci si přečíst rozhovory na blogu

Fotografie v paláci Langhans žije i po #fotoskodafest

Celý festival zaznamenal svým bedlivým zrakem náš kolega a fotograf Vojta Kubec a prostřednictvím jeho snímků jste si mohli festival vychutnat na Facebooku a Instagramu i ve chvíli, kdy jste tu s námi nemohli být.

Poslední přednáškou ovšem festival nekončí! Budeme moc rádi, když se s námi podělíte o své dojmy a zážitky a nasdílíte své fotky z workshopů či zajímavé momentky z festivalového dění na Facebook či Instagram s hashtagem #fotoskodafest, abychom si mohli zavzpomínat spolu s vámi.

Soutěžte o kurz s Honzou Šmídem

do 14. listopadu můžete na našem Instagramu soutěžit se svou nejlepší krajinářskou fotografií. Autor té nejkrásnější získá možnost se zdarma účastnit workshopu s Janem Šmídem, autoři snímků na druhém a třetím místě si odnesou peněžitou odměnu.

chci soutěžit

Uvidíme se zase na jaře!

Moc vám děkujeme za krásné ohlasy, které jsme od vás slyšeli v průběhu festivalu, a doufáme, že si jarní festival spolu s námi užijete stejně - nebo dokonce ještě více - jako ten podzimní. V paláci Langhans se uvidíme opět příští rok v červnu, konkrétně od 30. 5. do 5. 6. 2022.

Do té doby v sobě nechávejte doznít podzimní festival, užívejte si přípravu na Vánoce i samotné svátky a přejeme vám spoustu krásného světla a originálních nápadů!

Protože chceme, aby byl příští festival ještě lepší než ten poslední, budeme rádi za jakékoli podněty. Pokud máte nápad, jak festival vylepšit, nebo co se naopak hodně povedlo, povězte nám o tom na e-mailu kurzy@fotoskoda.cz. Společně se totiž posouváme dál!

Kurzy a fotoexpedice běží dál

Našli jste si na festivalu téma, které byste chtěli nadále rozvíjet? Potřebovali byste prohloubit znalosti v žánru, kterému se už nějakou dobu věnujete? Ocenili byste spíš pomoc s ovládnutím svého fotoaparátu? Nebo vás to táhne objevovat cizí kraje? Prohlédněte si nabídku fotokurzů, v níž si vybere opravdu každý.

chci prozkoumat fotokurzy

Čekejte prosím...