Zažijte FOTOŠKODA FEST v Czech Photo Centre

Zažijte FOTOŠKODA FEST v Czech Photo Centre

Milujete cestování a rádi zachycujete krásy přírody? V rámci FotoŠkoda FESTu jsme si pro vás připravili speciální program věnovaný právě těmto tématům. Proběhne v prostorách galerie Czech Photo Centre a vy budete mít ideální příležitost zde během celého dne zajít na zajímavé přednášky lektorů cestovní agentury Czech Photo Travel a omrknout novou výstavu Czech Nature Photo. Těší se na vás Vojta Herout, Jaroslav Hora, Petr Jan Juračka a Jiří Šebek a bude to rozhodně stát za to!

Výstava: Czech Nature Photo 2023

  • 11. 5. - 13. 9. 2023

Vítězné snímky sedmého ročníku soutěže Czech Nature Photo můžete už nyní vidět v galerii Czech Photo Centre. Registrovaní účastníci navíc získají na tuto výstavu během FotoŠkoda FESTu vstup zdarma! Nominované snímky vybírala odborná porota s účastí španělského fotografa Roberta Garcíi-Roy z více než 2400 fotografií.

Galerie Czech Photo Centre se nachází 100 metrů od stanice metra Nové Butovice na adrese Seydlerova 2835/4, Praha 5.

Výstava Czech Nature Photo

Program přednášek

Vojta Herout: Putování po Madeiře

  • Středa 31. 5. 2023 10:15 - 11:45

Fotografické povídání o ostrově věčného jara s Vojtou Heroutem, krajinářem a držitelem ceny Czech Press Photo. Nejen o tom, co, kdy a kde fotit, ale třeba i o tom, že není jaro jako jaro a proč se vyplatí tu a tam přibalit podvlíkačky. A nebo o tom, kdy vzývat madeirské bohy a proč je dobře, když občas není na krok vidět. 

Chci se dozvědět víc o cestování na Madeiře

Vojta Herout

Foto: Vojta Herout

Jaroslav Hora: Jak na polární záři

  • Středa 31. 5. 2023 12:15 - 13:45

Sám zakladatel cestovní agentury Czech Photo Travel Jaroslav Hora se s vámi podělí o tipy, kde, kdy a jak můžete nejlépe zažít a nafotit polární záři. Asi není třeba zdůrazňovat, že polární záře patří k nejúchvatnějším a nejefektnějším přírodním úkazům. Těšit se můžete také na nespočet nádherných fotek z norských Lofot, Vesterál nebo švédského Laponska.

Chci vědět, jak fotit polární záři

Jiří Šebek: Dlouhá expozice na Baltu a v Benátkách

  • Středa 31. 5. 2023 14:15 - 15:45

Jiří Šebek je profesionální fotograf, který zachycuje krásy architektury, interiérů a krajiny již 13 let. Vyrazte s Jirkou k moři objevit kouzlo fotografování na dlouhý čas skrze jeho přednášku v Czech Photo Centre. Prohlédněte si jedinečná místa na fotografování, ať už se jedná o Balt, Benátky či holandské kanály s větrnými mlýny.

Dlouhé časy s Jiřím Šebkem

Dlouhá expozice

Foto: Jiří Šebek

Petr Jan Juračka: Rok s malým kašpárkem

  • Středa 31. 5. 2023 16:15 - 17:45

Petr Jan Juračka si původně vypůjčil dron DJI Mini 3 Pro jen na týden, ale létání s ním se mu zalíbilo a nakonec ho tento drobek provázel na cestách mnohem déle. "Létal jsem s ním šest kilometrů vysoko během výstupu na osmitisícovku, pronásledoval mě autonomně na Faerských ostrovech mezi útesy a odolával větru na Islandu. Tomu větru, který vytrhl několika autům dveře," popisuje dobrodruh Juračka. Jeho povídání ale nebude jen o dronu, naopak. Bude o touze létat a přinášet na zem obrázky z nebes. 

S dronem až do nebes

Koupit vstupné na Fotoškoda FEST

Foto Petr Jan Juračka

Foto: Petr Jan Juračka

Zachyťte krásy naší planety s Czech Photo Travel

Pokud vás zaujaly výpravy přednášejících a také vás láká vyrazit na foto dobrodružství, s agenturou Czech Photo Travel si můžete tento sen splnit. Zkušení lektoři a fotografové vás vezmou na ty nejfotogeničtější lokace, ať už se jedná o místo "za rohem" anebo vzdálenou exotiku. Nádherné krajiny se totiž dají najít i na jižní Moravě nebo v Polsku, a otrkanější fotografové a fotografky mohou jet objevovat třeba severskou krajinu nebo ostrov Madeira. Kromě dechberoucích scenerií potkáte také další cestovatele a foto nadšence, se kterými můžete sdílet zážitky a navzájem si předat zkušenosti. 

Chci vyrazit na dobrodružství s Czech Photo Travel

 

Úvodní foto: Czech Photo Travel
 
Čekejte prosím...