Týden plný fotky a videa: Jak jste prožili jarní FotoŠkoda FEST?

Týden plný fotky a videa: Jak jste prožili jarní FotoŠkoda FEST?

První červnový týden se nesl ve znamení dalšího úspěšného ročníku FotoŠkoda FESTu! Sešlo se vás ještě o něco více než loni a my doufáme, že jste si odnesli mnoho nových vědomostí, zážitků a především inspirace pro svou fotografickou nebo video tvorbu a mohli se tak o kousek přiblížit naší multifunkční legendě - Švýcarákovi. Pojďte si s námi stručně připomenout, co vše jarní festival přinesl.

Jarní dávka focení a natáčení

FotoŠkoda FEST byl opět plný různorodých fotografických a video žánrů, osobností, teoretických přednášek i zkoušení v praxi na workshopech. V prostorách prodejny jste mohli potkat také pestrou přehlídku produktových prezentací Canon, DJI, Eizo, Fomei, Fujifilm, Leica, Manfrotto, Nikon, OM-System, Panasonic, Peak Design, Sony, Sigma, Tamron a dalších, kde jste se dozvěděli o novinkách ze světa fototechniky a probrali své otázky přímo se zástupci značek.

Nejdůležitějším aspektem festivalu jste ale byli vy, jeho návštěvníci - FotoŠkoda FEST by se neobešel bez vašich kreativních nápadů a energie. Jsme moc rádi, že jste nám pomohli vytvořit skvělou tvůrčí atmosféru a prožili tento nabitý týden s námi. A pokud byste se rádi dál vzdělávali, v Centru FotoŠkoda probíhají kurzy a workshopy během celého roku! Ideální pro ty, co se chtějí naučit něčemu novému v klidnějším tempu a se štědrou časovou dotací.

Chci prozkoumat další workshopy

Staňte se Švýcarákem!

Toto heslo provázelo celý jarní FotoŠkoda FEST. Naším cílem bylo nabídnout vám průřez všemi aktivitami, které dnešní doba od fotografů vyžaduje, usnadnit vám vaši cestu a nabrat novou inspiraci. Společně s kluky ze ZERO Limits  jsme stvořili postavu Švýcaráka a protože jsme měli z letošního spotu obrovskou radost, připomeňme si ho ještě jednou. :-)

 

Nejen Langhans: FotoŠkoda FEST sahá ještě dál

Přestože palác Langhans představuje samotné srdce FotoŠkoda FESTu, rozrostli jsme se mnohem dál - tentokrát poprvé až do Butovic, kde sídlí galerie Czech Photo Centre. Mimo to jste mohli na přednášky a workshopy zajít také do Leica Gallery, studia Zero Limits a smíchovské galerie 400 ASA. V rámci festivalu navíc dostali návštěvníci možnost zdarma navštívit probíhající výstavy.

FotoŠkoda Fest

Foto: Vojta Kubec

Najdete se ve fotoreportu? 

Celý festival dokumentoval náš skvělý kolega a fotograf Vojta Kubec. Můžete se tak na Instagramu nebo Facebooku přenést zpátky do atmosféry festivalu a třeba se na některých fotografiích i poznáte. Instastories se věnoval Václav Křížek a my jsme rádi, že se s námi mnozí z vás o momenty z festivalu podělili. A pokud ještě fotografie či videa z festivalu zpracováváte, neváhejte nás nadále označovat - stačí, když při zveřejnění na Facebook nebo Instagram použijete hashtag #fotoskodafest.

FotoŠkoda FEST

Foto: Vojta Kubec

Soutěžte na Instagramu s #fotoskodafest

S pomocí hashtagu se můžete zapojit do soutěže na oblíbené téma Krajina – výherce na 1. místě čeká 5 000 Kč na nákup techniky v Centru FotoŠkoda, roční předplatné časopisu FotoVideo a kniha Jana Šibíka s názvem Deset let. Výherce 2. a 3. místa také neminou lákavé ceny. Soutěž probíhá až do 30. 6. 2023, takže hurá do focení!

Chci soutěžit s #fotoskodafest

FotoŠkoda FEST ve streamech

Streamy se staly nedílnou součástí FotoŠkoda FESTu - dobrá zpráva je, že pokud jste se nestihli dívat během festivalu, všechny můžete zkouknout na Youtube Centra FotoŠkodaTentokrát jsme přivítali několik vzácných hostů. Mezi nimi byli například fotografka Libuše Jarcovjáková nebo Honza Sakař, se kterými si povídal milovník analogu a experimentů Kryštof Korč. Nemohl chybět ani festivalový speciál s Luďkem Bouškou a Michalem Houdkem. Wildlife fotografii představil ve streamu David Zeman a Petra Klačková se věnovala tématu zachycení intuitivního portrétu. To ale zdaleka není všechno a další streamy na vás čekají na YouTube.

FotoŠkoda FEST

Foto: Vojta Kubec

Uvidíme se na podzim!

Moc vám děkujeme za pozitivní ohlasy, které jsme od vás slyšeli v průběhu festivalu, a doufáme, že se s vámi setkáme i na podzimním ročníku. V paláci Langhans se uvidíme zase v listopadu, konkrétně od 6. do 12. 11. 2023. 

 

Čekejte prosím...