Jiří Všetečka - PRAŽSKÝ CHODEC

Kód produktu: 1120284

Kniha fotografií Prahy Jiřího Všetečky je inspirována Nezvalovou stejnojmennou prózou i jeho verši. Autor usiluje o neustálé rytmické prolínání města a lidí, dne a noci, minulosti a přítomnosti, lyriky a monumentality, poezie a poznání, a zachycuje jedinečné okamžiky, neopakovatelnou atmosféru tohoto střetu. Objevuje pro nás současný "nový cit" v nezvalovském slova smyslu.
Více o produktu »

222 929 032 V případě dotazů se můžete obrátit na naše specialisty

Základní popis

Parametry

Popis produktu Jiří Všetečka - PRAŽSKÝ CHODEC

Jiří Všetečka (* 1937)

Proslavil se zejména svými snímky z Prahy, dokumentárními snímky a ilustracemi inspirovanými podle knih. Nejznámější je Nezvalův Pražský chodec. Jeho druhým stěžejním dílem je Komenského Obecná porada o nápravě věcí lidských, ke které uspořádal výstavu a vydal knihu.

Na katedře fotografie FAMU vyučoval dokumentární fotografii a audiovizuální prostředky ve výuce. S oblibou fotografuje na čtvercový formát, využívá dlouhých teleobjektivů, které ještě s pomocí telekonvektorů prodlužuje. Do roku 1992 fotografoval pouze černobíle, potom začal experimentovat i na barevný film. Stále fotografuje na klasický film.

Spolupracoval nebo spolupracuje s časopisy jako jsou například Československá fotografie, Film a doba, Svět v obrazech, MY 68, Literární měsíčník, Prostor, Reflex, Kulturní rozvoj. Jeho aktivity zasahují také do divadla a filmu, což dokládá jeho spolupráce s institucemi jako byly a jsou Vinohradské divadlo, Československý státní film, Hudební divadlo Karlín, Československá televize, Český rozhlas, Česká filharmonie, Panton. Je autorem 18 černobílých knižních publikací.

(Zdroj: wikipedia.org)

Poradna k produktu

Jiří Všetečka - PRAŽSKÝ CHODEC

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Kam dále

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...