NIKON COOLPIX S5200 modrý

Kód produktu: 4013646 | PN: VNA283E1

Nikon Coolpix S5200 je stylový kompaktní fotoaparát s možností okamžitého sdílení dat. Se širokoúhlým zoomovým objektivem Nikkor můžete v 16Mpx rozlišení fotografovat krajinu, architekturu i vaše přátele. K tomu vám dopomůže detekce úsměvu a mrknutí pro bezchybné portréty či funkce D-Lighting pro projasnění snímků. Výběr z nepřeberného množství scénických režimů usnadňuje jejich automatická volba.
Více o produktu »

  • 16 Mpx CMOS snímač
  • 26mm širokoúhlý objektiv
  • 6x optický zoom
222 929 020 V případě dotazů se můžete obrátit na naše specialisty

Základní popis

  • 16 Mpx CMOS snímač
  • 26mm širokoúhlý objektiv
  • 6x optický zoom
  • 3,0" LCD displej o rozlišení 460K
  • Vysoce propracovaný systém ochrany před pohybovou neostrostí
  • Videosekvence Full-HD 1080/30p
  • Wi-Fi konektivita

Parametry

Zařazení kompaktuRodinný | Stylový
Velikost snímače1/2,3"
Barva fotoaparátumodrá
Počet efektivních pixelů (Mpx)16
Rozšířené ISO (minimum)125
Rozšířené ISO (maximum)1600 | 3200
Stabilizace obrazuoptická (v objektivu)
Optický zoom
Min. ohnisková vzdálenost26
Max. ohnisková vzdálenost156

Popis produktu NIKON COOLPIX S5200 modrý

Vzhled a ergonomie

Tělo fotoaparátu Nikon Coolpix S5200 je zhotoveno z odolného kovu a ve svých útrobách bezpečně skrývá vysoce citlivou elektroniku a další prvky, bez nichž by fotoaparát nebyl fotoaparátem. Po zapnutí fotoaparátu dojde k vysunutí objektivu, který reaguje na sebemenší podnět ze strany fotografovaného objektu. Obraz přitom můžete v reálném čase sledovat na 3,0" LCD displeji (rozlišení 460 tisíc bodů). Pohyb v menu přístroje je vcelku intuitivní a pokud jste již měli možnost fotografovat s kompaktním fotoaparátem značky Nikon, budete se cítit jako "ryba ve vodě".

Snímač a objektiv

Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 6x optickým zoomem (26-156mm ekv. 135, f/3,5-6,5, makro od 5cm) dává snímky s přirozeným podáním barev a minimálním výskytem rušivých vad. Širokoúhlé 26mm ohnisko zabírá zorný úhel, jehož prostřednictvím se ani v stísněných prostorách nebudete cítit omezeni. Na plochu 16Mpx (1/2,3") CMOS snímače dopadají skrze objektiv světelné paprsky, jež jsou nositeli informací (tyto paprsky jsou následně pečlivě zpracovány obrazovým procesorem EXPEED C2 do podoby elektronických dat). Výsledkem jsou fotografie, který zachytí život v mnoha aspektech jeho bytí. Citlivost senzoru je možné navýšit z původní hodnoty 125 až na 3200 ISO. Pořízené fotografie se v obrazovém formátu JPEG ukládají na SD/SDHC/SDXC paměťové karty, případně do interní paměti o kapacitě 25MB.

Expoziční režimy

Při portrétování se o pořízení nejlepšího snímku postará inteligentní portrétní systém, jenž zahrnuje tyto funkce: samospoušť detekující úsměv, varovná indikace mrknutí (upozorní na zavřené oči) a kontrola mrknutí (vybere ze dvou snímků, ten kde jsou otevřené obě oči), funkce změkčení pleti. Přirozeného podání pleťových odstínů je dosaženo, díky technologii automatického vyvážení bílé, jež byla převzata z digitálních zrcadlovek Nikon. Se speciálními efekty bude každý snímek uměleckým dílem. Efekty je možné využít přímo při pořizování statických snímků a videosekvencí nebo je aplikovat jako filtr k vylepšení již pořízených snímků. Při pořizování snímků můžete zvolit například efekt Změkčující filtr nebo Nostalgický sépiový efekt. Účinek vybraného efektu si můžete předem prohlédnout na LCD monitoru. Dále jsou k dispozici filtry Rybí oko, Miniatura a Filtr typu hvězda.

Programové režimy, které jistě potěší
D-Lighting je další výjimečná funkce převzatá z digitálních zrcadlovek. Jedná se o lokální úpravu kontrastu scény, kdy dochází k prokreslení stinných a/nebo jasných partií, které by jinak zůstaly bez informací. Ideálním příkladem může být fotografování portrétu proti otevřenému oknu, kde by docházelo buď k prokreslení obličeje a ztráty kresby v okně anebo naopak. Motivové programy (19) automaticky optimalizuje veškerá nastavení pro nejběžnější motivy, efekty a místa. Expoziční automatika a scénické režimy fungují ve většině případech spolehlivě a pokud nastane situace, se kterou by si fotoaparát nedokázal sám poradit, je zde možnost manuální volby korekce expozice a vyvážení bílé. AF se sledováním objektu pro perfektní zaostření zvoleného objektu i v případě pohybujících se objektů. Vynikající noční snímky fotoaparát automaticky detekuje, jestli držíte fotoaparát v ruce nebo jej máte upevněný na stativu a v souladu se zjištěnou skutečností optimalizuje potřebná nastavení pro získání ostrých snímků za nízké hladiny osvětlení. Redukce červených očí ve fotoaparátu pro korekci nesprávného zbarvení očí vzniklého v důsledku použití blesku při expozici.

Další funkce

Nikon Coolpix S5200 disponuje Full HD rozlišením (1080/30p) záznamu, jenž do nejmenších podrobností zaznamená živý ruch ulice odvíjející se před vámi.

Rozhraní, napájení a výdrž na baterie

Fotoaparát disponuje USB slotu, jehož prostřednictvím je možný přenos pořízených dat do PC i nabíjení akumulátoru. Dle přísných norem CIPA je možné pořídit až 160 snímků na jedno nabití akumulátoru EN-EL19.

Rozměry a hmotnost:
97,7 × 58,4 × 21,3 mm při 146 g (s příslušenstvím)

Obsah balení:
fotoaparát Nikon Coolpix S5200
akumulátor EN-EL19
nabíječka EH-66
kabel USB UC-E6
kabel AV EG-CP16
poutko na zápěstí
disk CD-ROM se software (ViewNX2)

Parametry produktu

Zařazení kompaktuRodinný | Stylový
Velikost snímače1/2,3"
Barva fotoaparátumodrá
Počet efektivních pixelů (Mpx)16
Rozšířené ISO (minimum)125
Rozšířené ISO (maximum)1600 | 3200
Stabilizace obrazuoptická (v objektivu)
Optický zoom
Min. ohnisková vzdálenost26
Max. ohnisková vzdálenost156
Možnost použití předsádek / filtrůne
Velikost LCD displeje3,0"
Rozlišení LCD (px)460000
Hledáčeknemá vestavěný hledáček
Expoziční režimyautomatika
Bezdrátové rozhraníWi-Fi
Druh pamětiSDHC | SDXC
NapájeníLi-Ion

Poradna k produktu

NIKON COOLPIX S5200 modrý

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Kam dále

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...