SONY FE 12-24 mm f/2,8 G Master

*****
(3 recenze) | Kód produktu: 2025031 | PN: SEL1224GM.SYX

SONY FE 12-24 mm f/2,8 GM je světelný ultra širokoúhlý zoomový objektiv. Kompaktní a všestranný objektiv je díky extrémně širokému úhlu záběru ideální pro fotografování krajin, hvězdné oblohy či architektury. Objektiv je v nejvyšší možné kvalitě řady Sony G Master kombinovanou s průběžnou světelností f/2,8 a lineárním XD motorem.
Více o produktu »

  • E-Mount objektiv
  • Kontinuální světelnost f 2,8
  • Ostření od 28 cm
222 929 020 V případě dotazů se můžete obrátit na naše specialisty

Základní popis

  • E-Mount objektiv
  • Kontinuální světelnost f 2,8
  • Ostření od 28 cm
  • Full-frame formát
  • Zvětšení 0,14 x
  • Rozsah clony: f / 2,8 až f / 22
  • Tři prvky XA, dva prvky Super ED
  • Nano AR II a fluorované povlaky
  • Lineární motor XD
  • Antireflexní nanovrstva 2. generace
90%
*****

hodnotilo 3 uživatelů

Parametry

BajonetSONY E (NEX/ILCE)
Objektiv pro formátfull frame (24x36mm, kinofilmový formát)
Typ objektivuširokoúhlý
Min. ohnisková vzdálenost (mm)12
Max. ohnisková vzdálenost (mm)24
Zaostřováníautomatické/manuální
Optická stabilizacene
Filtry (průměr v mm / aplikace)zadní gelové
Pevná světelnost v celém rozsahu zoomuano
Světelnost při nejkratší ohniskové vzdálenosti2,8

Popis produktu SONY FE 12-24 mm f/2,8 G Master

Specifikace objektivu

  • BAJONET : Bajonet E společnosti Sony
  • FORMÁT : Full-Frame, 35 mm
  • OHNISKOVÁ VZDÁLENOST (MM) : 12–24
  • EKVIVALENT OHNISKOVÉ VZDÁLENOSTI 35 MM (APS-C) : 18–36
  • SKUPINY/ČLENY OBJEKTIVU : 14–17
  • ZORNÝ ÚHEL (35 MM) : 122?-84?
  • ZORNÝ ÚHEL (APS-C) : 99?-61?1
  • SVĚTELNOST (F) : 2,8
  • SVĚTELNOST (F) : 22
  • POČET LAMEL CLONY : 9
  • KRUHOVÁ CLONA : Ano
  • MINIMÁLNÍ VZDÁLENOST PRO ZAOSTŘENÍ : 0,28 m 
  • MAXIMÁLNÍ POMĚR ZVĚTŠENÍ (X) : 0,14x
  • STABILIZACE OBRAZU (STEADYSHOT) : integrováno v těle
  • ROZMĚRY (Š X V X H) : 97,6 x 137 mm 
  • HMOTNOST : 847 g 
  • OBSAH BALENÍ : Přední a zadní krytka (ALC-R1EM) objektivu, měkké pouzdro a šablona pro filtry


 

Výhody objektivu

Ultraširokoúhlý objektiv F2,8 12–24 mm se zoomem

Velmi široký 12mm zorný úhel poskytovaný tímto univerzálním objektivem umožňuje zdůraznit vzdálenost a vytvářet dynamické perspektivy, které přesahují rozsah schopností lidského oka. Objektiv se zoomem, konstantní světelností F2,8 a rozsahem ohniskových vzdáleností 12–24 mm je ideální pro fotografování nočních scén, hvězdné oblohy a dalších nedostatečně osvětlených objektů při nízkých citlivostech, aniž by bylo nutné používat mimořádně dlouhé expoziční časy.

 

 

Nová optika s největším členem XA

Inovativní optická konstrukce zahrnuje tři členy XA (mimořádně asférické), včetně největšího, jaký byl dosud vyroben pro některý z objektivů ?, a jeden asférický člen a dosahuje ohromujícího rozlišení charakteristického pro řadu G Master po celé ploše obrazu.

 

 

Minimální aberace zvyšuje ostrost

Dva členy Super ED (s extra nízkým rozptylem) a tři skleněné členy ED potlačují chromatickou vadu, která může snížit rozlišení u tohoto typu objektivu s vysokou světelností, takže v žádné části plochy obrazu nedojde k rozmazání barev, a zůstane tak zachována maximální ostrost v celém rozsahu.

Ohromující efekt bokeh řady G Master

Zatímco mimořádně vysoká přesnost povrchu členů XA objektivu účinně potlačuje efekt bokeh s mezikružím, jemné vyladění sférických aberačních charakteristik během konstrukce i výroby a kruhová clona s 9 lamelami přispívají k dosažení dokonale plynulého a jemného efektu bokeh charakteristického pro objektivy řady G Master.

Ostré snímky v obtížných světelných podmínkách

Nová antireflexní nanovrstva 2. generace, kterou lze rovnoměrně nanést na velké členy objektivů nebo na vysoce zakřivené povrchy členů, byla vyvinuta tak, aby potlačila vnitřní odrazy, které mohou způsobovat odlesky a vícenásobné obrazy, a tím přispěla k pořizování čistých a ostrých záběrů. I přes široký zorný úhel objektivu zachovává antireflexní nanovrstva 2. generace vysokou čistotu a kontrast v celém snímku, dokonce i za obtížných světelných podmínek. ([A] Konvenční povrchová vrstva [B] Antireflexní nanovrstva 2. generace [1] Konvenční povrchová vrstva [2] Antireflexní nanovrstva 2. generace [3] Sklo [4] Vysoce zakřivený povrch skla [5] Odražené světlo)

Překvapivě malý a lehký

Kompaktní objektiv se zoomem, konstantní světelností F2,8 a rozsahem ohniskových vzdáleností 12–24 mm je vybaven inovativní optickou konstrukcí se čtyřmi asférickými členy, včetně tří typu XA, a mechanickou konstrukcí, která zahrnuje vysoce výkonné lineární motory XD. Tento objektiv váží pouhých 847 gramů a je ideální pro fotografování krajiny, nočních scén a architektury, přičemž zároveň poskytuje mimořádnou mobilitu pro aktivní sportovní fotografy, kteří chtějí pořizovat velmi širokoúhlé záběry.

Plovoucí mechanismus dosahuje vynikajícího rozlišení od nekonečna po zaostření zblízka

Plovoucí zaostřovací mechanismus, který rozděluje zaostřovací skupinu objektivu na dvě nezávisle ovladatelné skupiny, s mimořádnou efektivitou minimalizuje aberaci, která se mění v závislosti na zaostřovací vzdálenosti. Špičkový výkon je zachován od nekonečna až po zaostření zblízka, a to v celém rozsahu zoomu. Plovoucí mechanismus přispívá nejen k vynikajícímu výkonu při snímání zblízka, ale také k pozoruhodné ostrosti u objektů v libovolné vzdálenosti.

Provedení odolné proti prachu a vlhku

Konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti zajišťuje spolehlivost nutnou při snímání v náročných venkovních podmínkách.

Konstantní světelnost F2,8 pro flexibilní filmování

Díky konstantní světelnosti F2,8 při všech ohniskových vzdálenostech se clona při změně nastavení zoomu nemění, takže expozice, rychlost závěrky a citlivost ISO mohou při pořizování filmů zůstat konzistentní. Při použití na těle fotoaparátu APS-C nebo při nastavení zorného úhlu Super 35 je širokoúhlý konec rozsahu zoomu ekvivalentní 18 mm při použití na těle fotoaparátu Full-Frame, takže poskytuje velmi užitečný rozsah zoomu pro filmování.

Rychlé a přesné automatické ostření a sledování

Celkem čtyři lineární motory XD, dva pro každou ze zaostřovacích skupin objektivu, přispívají k rychlému a přesnému automatickému ostření a sledování, a tím dále rozšiřují velké množství výhod poskytovaných nativními objektivy od společnosti Sony. Tento pokročilý systém plně využívá rychlostní potenciál poskytovaný vysoce výkonnými těly fotoaparátů, a usnadňuje tak zachycení důležitých okamžiků v nejdynamičtějších sportech nebo jiných typech akcí. Automatické ostření pracuje tiše a s minimálními vibracemi.

Fluorová vrstva na předním členu

Přední člen objektivu disponuje fluorovou vrstvou, která odpuzuje vodu, olej a další nečistoty. Zároveň usnadňuje čištění těchto nečistot a otisků prstů, které na povrchu objektivu ulpívají.

Přirozená a lineární odezva manuálního ostření

Manuální ostření s lineární odezvou zajišťuje, že ostřící kroužek při manuálním ostření reaguje na drobné změny nastavení přímo a lineárně. Rotace ostřícího kroužku se projevuje přímo odpovídající změnou zaostření, takže ovládání působí okamžitým a přesným dojmem.

Přizpůsobitelné tlačítko aretace zaostření

Prakticky umístěné tlačítko aretace zaostření nejen snadno ovládá aretaci zaostření, ale může být přiřazeno k mnoha dalším funkcím z nabídky přístupné skrz tělo fotoaparátu.

Zadní držák filtrů

Do zadního držáku filtrů objektivu lze vložit standardní archové ND filtry, filtry pro korekci barev a další typu filtrů, které rozšíří expresivní schopnosti objektivu. Součástí balení je řezná šablona pro archové filtry.

Snadné přepínání manuálního/automatického ostření

Velkou výhodou při focení objektů a situací, které vyžadují jemné nastavení manuálního ostření, je přepínač režimů ostření, který vám umožní okamžitě přepnout mezi automatickým režimem a režimem manuálního ostření.

Integrovaná sluneční clona objektivu s vyhrazenou krytkou objektivu

Integrovaná sluneční clona objektivu účinně blokuje světlo mimo osu, které může způsobovat odlesky a vícenásobné obrazy. Dodávaná krytka objektivu zakrývá sluneční clonu a lze ji snadno připevnit a řádně zajistit s clonou nastavenou v libovolném úhlu.

Parametry produktu

BajonetSONY E (NEX/ILCE)
Objektiv pro formátfull frame (24x36mm, kinofilmový formát)
Typ objektivuširokoúhlý
Min. ohnisková vzdálenost (mm)12
Max. ohnisková vzdálenost (mm)24
Zaostřováníautomatické/manuální
Optická stabilizacene
Filtry (průměr v mm / aplikace)zadní gelové
Pevná světelnost v celém rozsahu zoomuano
Světelnost při nejkratší ohniskové vzdálenosti2,8
Světelnost při nejdelší ohniskové vzdálenosti2,8
Odolnost proti povětrnostním vlivůmano
Délka objektivu (mm)137
Průměr/šířka objektivu (mm)97,6
Hmotnost objektivu (g)847
Světelnost objektivu2,8
Další doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

Začínáme fotit fotoaparátem Nikon

Začínáme fotit fotoaparátem Nikon

Začínáme fotit fotoaparátem Nikon

Fotografujete s fotoaparátem Nikon již delší dobu, ale pořád máte pocit, že s vámi úplně nesrostl? Jednodenní kurz je určený pro nové majitele digitálních přístrojů...

1 990,-
> 3 volných míst
Večerní fotoškola - začátečníci

Večerní fotoškola - začátečníci

Večerní fotoškola - začátečníci

První ze dvou úrovní Večerní fotoškoly vám v celkem 15 lekcích umožní porozumět principům fotografování a vybudovat kvalitní základy všech zásadních fotografických...

5 890,-
> 3 volných míst
Večerní fotoškola - mírně pokročilí

Večerní fotoškola - mírně pokročilí

Večerní fotoškola - mírně pokročilí

Druhá úroveň plynule navazuje na Večerní fotoškolu - začátečníci. Účastníkům rozšiřuje obzory do dalších fotografických témat a obsahuje již i 4 praktické lekce ve...

6 990,-
> 3 volných míst
KURZ - Individuální fotografický kurz

KURZ - Individuální fotografický kurz

KURZ - Individuální fotografický kurz

Máte rádi věci šité na míru? Potřebujete lektora jen pro sebe, anebo byste rádi spojili své síly s kamarády či kolegy? Naši lektoři se budou věnovat jen vám a vašim...

PEAK DESIGN Capture v3 BLACK Standard plate

PEAK DESIGN Capture v3 BLACK Standard plate

*****
(5 recenzí)
PEAK DESIGN Capture v3 BLACK Standard plate
Doprava zdarma
  • jednoduchý a efektivní způsob jak nosit fotoaparát např. připevněný na opasek, na...
  • perfektní zpracování s doživotní zárukou
  • nosnost až 90 kg díky kvalitnímu celohliníkovému provedení
1 990,-
Skladem > 5 ks
PEAK DESIGN Capture v3 SILVER Standard plate

PEAK DESIGN Capture v3 SILVER Standard plate

*****
(4 recenze)
PEAK DESIGN Capture v3 SILVER Standard plate
Doprava zdarma
  • jednoduchý a efektivní způsob jak nosit fotoaparát např. připevněný na opasek, na...
  • perfektní zpracování s doživotní zárukou
  • balení s kompatibilní stativovou destičkou
1 990,-
Skladem > 5 ks
PEAK DESIGN Standard Plate NEW - rychloupínací destička

PEAK DESIGN Standard Plate NEW - rychloupínací destička

*****
(5 recenzí)
PEAK DESIGN Standard Plate NEW - rychloupínací destička
  • práškové lakování
  • součást Capture Camera Clipu
  • 4 očka pro upevnění rychlých spojek Anchor
590,-
Skladem > 5 ks
PEAK DESIGN Travel Tripod - karbonový stativ

PEAK DESIGN Travel Tripod - karbonový stativ

*****
(1 recenze)
PEAK DESIGN Travel Tripod - karbonový stativ
Doprava zdarma Recenze odborníka
  • průměr lahve na vodu
  • vyrobený bez kompromisů ve stabilitě, výšce a nosnosti
  • doživotní záruka
15 990,-
Skladem 2 - 3 ks

Uživatelské recenze

avatar
100%*****
11.02.2024 05:53:06

      avatar
      100%*****
      10.06.2022 07:56:11

      • Skvěle vlastnosti
        avatar
        80%*****
        10.05.2021 00:16:50

            Příslušenství k produktu SONY FE 12-24 mm f/2,8 G Master

            Začínáme fotit fotoaparátem Nikon

            Začínáme fotit fotoaparátem Nikon

            Začínáme fotit fotoaparátem Nikon

            Fotografujete s fotoaparátem Nikon již delší dobu, ale pořád máte pocit, že s vámi úplně nesrostl? Jednodenní kurz je určený pro nové majitele digitálních přístrojů...

            1 990,-
            > 3 volných míst
            Večerní fotoškola - začátečníci

            Večerní fotoškola - začátečníci

            Večerní fotoškola - začátečníci

            První ze dvou úrovní Večerní fotoškoly vám v celkem 15 lekcích umožní porozumět principům fotografování a vybudovat kvalitní základy všech zásadních fotografických...

            5 890,-
            > 3 volných míst
            Večerní fotoškola - mírně pokročilí

            Večerní fotoškola - mírně pokročilí

            Večerní fotoškola - mírně pokročilí

            Druhá úroveň plynule navazuje na Večerní fotoškolu - začátečníci. Účastníkům rozšiřuje obzory do dalších fotografických témat a obsahuje již i 4 praktické lekce ve...

            6 990,-
            > 3 volných míst
            KURZ - Individuální fotografický kurz

            KURZ - Individuální fotografický kurz

            KURZ - Individuální fotografický kurz

            Máte rádi věci šité na míru? Potřebujete lektora jen pro sebe, anebo byste rádi spojili své síly s kamarády či kolegy? Naši lektoři se budou věnovat jen vám a vašim...

            PEAK DESIGN Capture v3 BLACK Standard plate

            PEAK DESIGN Capture v3 BLACK Standard plate

            *****
            (5 recenzí)
            PEAK DESIGN Capture v3 BLACK Standard plate
            Doprava zdarma
            • jednoduchý a efektivní způsob jak nosit fotoaparát např. připevněný na opasek, na...
            • perfektní zpracování s doživotní zárukou
            • nosnost až 90 kg díky kvalitnímu celohliníkovému provedení
            1 990,-
            Skladem > 5 ks
            PEAK DESIGN Capture v3 SILVER Standard plate

            PEAK DESIGN Capture v3 SILVER Standard plate

            *****
            (4 recenze)
            PEAK DESIGN Capture v3 SILVER Standard plate
            Doprava zdarma
            • jednoduchý a efektivní způsob jak nosit fotoaparát např. připevněný na opasek, na...
            • perfektní zpracování s doživotní zárukou
            • balení s kompatibilní stativovou destičkou
            1 990,-
            Skladem > 5 ks
            PEAK DESIGN Standard Plate NEW - rychloupínací destička

            PEAK DESIGN Standard Plate NEW - rychloupínací destička

            *****
            (5 recenzí)
            PEAK DESIGN Standard Plate NEW - rychloupínací destička
            • práškové lakování
            • součást Capture Camera Clipu
            • 4 očka pro upevnění rychlých spojek Anchor
            590,-
            Skladem > 5 ks
            PEAK DESIGN Travel Tripod - karbonový stativ

            PEAK DESIGN Travel Tripod - karbonový stativ

            *****
            (1 recenze)
            PEAK DESIGN Travel Tripod - karbonový stativ
            Doprava zdarma Recenze odborníka
            • průměr lahve na vodu
            • vyrobený bez kompromisů ve stabilitě, výšce a nosnosti
            • doživotní záruka
            15 990,-
            Skladem 2 - 3 ks

            Poradna k produktu

            SONY FE 12-24 mm f/2,8 G Master

            Přidat příspěvek
            • Michal
              Odpovědět

              Filtry

              Michal 05.05.2021 23:46:18
              Dobrý den, nevíte náhodou, kde sehnat ty archové filtry? Popřípadě, jestli je sony bude nabízet, když dávají k objektivu tu šablonu? Díky.
              • Jakub Valdivia
                Odpovědět

                RE:Filtry

                Jakub Valdivia 10.05.2021 14:07:34

                Dobrý den,

                filtry na tento objektiv vyrábí firma Haida. My bohužel tyto zadní filtry nemáme v nabídce. 

            Instagram feed
            Instagram feed
            Instagram feed
            Instagram feed
            I nás baví Instagram.
            @fotoskodacz
            Servisní knížka plná výhod
            • 4 servisní prohlídky
            • základní kurz ovládání zrcadlovky
            • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

            Kompletní informace »

            Čekejte prosím...