Podzimní fotoudálost sezóny je tady: ulovte si místo na FotoŠkoda FESTu včas

Podzimní fotoudálost sezóny je tady: ulovte si místo na FotoŠkoda FESTu včas

Švýcarák vás tentokrát naučí, jak být opravdu univerzálním, nepostradatelným, všestranným a všeobecně oblíbeným tvůrcem, stejně jako on. Kromě Švýcaráka tu bude taky Bára Prášilová, Stanislav Petera, Dominika Gawliczková nebo Kevin V. Ton, budeme mluvit o AI ve fotkách i v právu, naučíme se fotit originální akty a glamour nebo probereme způsoby, jak fotit na cestách. Registrace startují o půlnoci z 15. na 16. října, tak je nepropásněte a ulovte si svoje místo na FotoŠkoda FESTu včas!

Učte se od profíků

Podzimní FotoŠkoda FEST letos probíhá od 6. do 12. listopadu na známých lokacích, kterými je FotoŠkoda v proslulém paláci fotografie Langhans, Leica Gallery Prague, ZERO LIMITS Studio v Libni, ale také na nových lokalitách i v ulicích Prahy. 

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

Na workshopech vás čeká Katka Janišová s úžasnými B&W portréty, Honza Kasl se sportovní fotkou, Dušan Křístek, který vás naučí Dark Mood svícení nebo vítěz Czech Press Photo Kevin V. Ton přímo v ulicích Prahy.

Máme pro vás workshopy na editaci fotek a postprodukci, kreativní svícení i analog, workshop se Zarou Wildmoons a jejími Flower Power Pornophotography, své přednášky si chystají Bára Prášilová, cestovatelka Dominika Gawliczková, influencer marketér Kuba Mařík, Stanislav Petera s vhledem do fotografického AI a spousta dalších. Už jsme vás navnadili? Čtěte dál!

UlovÍM to nejlepší z programu

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

Registrujte se včas - půlnoční lov se blíží!

Program festivalu postupně zveřejňujeme na stránkách, abyste při spuštění registrací přesně věděli, na co můžete vyrazit. Registrace startuje o půlnoci z 15. na 16. října. V programu si stačí vybrat vše, co si nechcete nechat ujít. Čeká na vás přes 160 akcí - přednášky, workshopy, streamy, výstavy a produktové prezentace.

Místa jsou omezená kvůli kapacitám sálů nebo přednáškových místností, tak nečekejte dlouho! V rámci základního vstupného ve výši 690 Kč máte možnost zúčastnit se všech akcí označených jako "v ceně vstupného", v programu pak najdete i prémiové workshopy a přednášky, které se platí zvlášť.

CO JE V PROGRAMU tentokrát?

Kdo je sakra ten Švýcarák? 

Naše fiktivní postava, která vás celým festem provede. Ostrý jako břitva, multifunkční jako švýcarský nožík. V dnešním světě už je totiž málokdo jen portrétním fotografem, dokumentaristou nebo krajinářem. Děláme videa, fotíme napříč žánry, upravujeme, publikujeme, vyvoláváme a byla by škoda nezkusit něco nového. 

Proto je FotoŠkoda FEST plný kontrastů a během 7 dnů festivalu můžete zajít na nespočet akcí, které vám nabrousí vaše fotografické nože.
 


 

Které workshopy a přednášky neminout? 

Začít můžeme třeba u street fotek a architektury. Na podzimním FotoŠkoda FESTu bude oblíbený ranní photowalk Prahou s Michalem Křenkem, Street photo a umění se dívat s Janou Kupčákovou, nebo přednáška a workshop s pražským street fotografem a vítězem Czech Press Photo Kevinem V. Tonem, o kterém už byla řeč výše.

Pořádně nabitá je tentokrát sekce fashion, akt a glamour. Anna Klečková má připravený worskhop na téma storytellingu při svatebním focení, se Zarou Wildmoons si osaháte hranice provokativních fotek nebo způsob jak nakopnout svou fantazii při focení.

Katka Janišová program zjemní svými přirozenými černobílými portréty ženské i mužské krásy, Daniel Kontuľ vnese do vašich portrétů trochu světla a naučí vás, jak ho používat pro dramatické i citlivé scény.

Pokud toužíte vylepšit svůj e-shop nebo marketingovou komunikaci, nesmí vám uniknout workshop na lifestyle a komerční produktovku, kterou vám ve velkém stylu ukážou kluci ze Zero Limits Studio. A fotky, nad kterými se budou sbíhat sliny, vás naučí fotit Sandra Wija a Jaroslav Holý na workshopu ve zmrzlinárně Crème de la Crème.

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

Poctivé řemeslo vs. umělá inteligence

Zajímavou částí programu, na kterou se moc těšíme, jsou témata spojená s AI. Konkrétně na přednášku Stanislava Petery o AI ve fotce nebo právní pohled Petry Dolejšové, která uvede na pravou míru vztah fotografa a umělé inteligence v legislativě. 

Velkým tématem jsou už klasicky i cestovatelské fotky a krajina. Z deset tisíc kilometrů dlouhé cestě po Saudské Arábii se právě vrací Dominika Gawliczková (aka Dominika na cestě), fotky z Ománu, země Pohádek tisíce a jedné noci přivezou Michaela Glücková a Marek Svoboda, z Něžné Himálaje zase Petr Jan JuračkaSportovní fotky přiveze na FotoŠkoda FEST Honza Kasl. 

V programu máme worskhopy v temné komoře, naši parťáci z Canonu, Fujifilmu, Nikonu, OM Systemu, Manfrotto, Peak Designu a spousta dalších představí novinky a poradí, jak techniku používat nebo o ni pečovat.

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

16. 10. jsem na značkách a klikám!

Na skok na výstavu a zasoutěžit

I letos pro vás chystáme parádní přehlídku fotek Petra Hricka v naší minigalerii a nejen to! S akreditační kartičkou si můžete zdarma prohlédnout i výstavy aktů a glamour snímků Lukáše Dvořáka v Leica Gallery Prague, Zahradu rozkoší porotce soutěže Czech Press Photo Nicka Hannese v Czech Photo Centre a unikátní obrazový dokument 20. století Martina Wágnera v galerii 400 ASA.

Těšit se můžete i na festivalovou soutěž o skvělé ceny - informace najdete včas na našem blogu.

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

Ceny techniky budou proklatě nízko

Během festivalu budeme mít ceny na vybranou foto a videotechniku proklatě nízko, takže se vyplatí vyčíhat si nový objektiv, techniku nebo kameru s velkou slevou. O všech slevách a akcích vás budeme včas informovat.

A ještě něco. Kdyby se vám z toho zavařil mozek, zchladí vás nejlepší italská zmrzka ze zrmzlináren Créme de la créme se slevou 20 %, kterou budou moci využít všichni, kdo budou v ruce třímat festivalovou akreditační kartičku.

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

Nestíháte? Připojte se online (nebo si pusťte záznam)

Část programu budeme jako obvykle streamovat i na našem YouTube. Těšit se můžete na 10 akcí, které budou jenom v online prostoru a budete si je moct pustit kdykoliv i zpětně. Je nám totiž jasné, že ne všichni opustí svůj rodný ranč na celý týden, aby se mohli nerušeně oddávat FotoŠkoda FESTu. 

Nalaďte si proto doma náš YouTube kanál, ať vám neunikne ani myš. 

FotoŠkoda FEST - 6.-12. 11. 2023

Exponuj emoce, střílej pocity!

V galerii na Facebooku si můžete připomenout atmosféru z jarního festivalu a my už se nemůžeme dočkat, až se s vámi zase uvidíme!

na viděnou na fotoškoda festu!

Čekejte prosím...