Instagram a #fotoskodafest: Setkejte se s online tvůrci offline!

Instagram a #fotoskodafest: Setkejte se s online tvůrci offline!

Jejich přezdívky jsou mezi vašimi sledovanými tvůrci, jejich fotky jsou vám inspirací. Poznejte i je samotné! Na FotoŠkoda Festu se s umělci, jejichž tvorbu tak dobře znáte, setkáte tváří v tvář a odkryjete tajemnou a neosobní masku, kterou vytváří virtuální prostor. Přijďte se inspirovat od těch, kteří to s fotkou a sociálními sítěmi opravdu umí!

Setkejte se s online mistry tváří v tvář

Kdo dnes nikdy neslyšel o Instagramu, jako by nežil. Řada z nás čerpá (nejen foto)inspiraci na účtech talentovaných tvůrců, které často známe jenom jako virtuální přezdívku se zavináčem. Jak se ale budete moci přesvědčit teď v listopadu, jsou to lidé z masa a kostí stejně jako my a za jejich úchvatnými snímky je pečlivá práce, fantazie a tvrdá dřina. Přijďte na FotoŠkoda Fest poodhalit roušku tajemství inspirativních účtů, famózních fotek a příběhů, které se za nimi skrývají, a setkat se osobně s umělci definujícími online prostor.

@tomashavel

Mezi krajináři všude po světě je Tomáš Havel známým jménem, a kdo o něm slyšel jen málo, nebo dokonce vůbec, má nyní skvělou šanci to napravit. Jeho dechberoucí snímky jsou charakteristické impozantními sceneriemi, které jsou často doplněné a umocněné lidským elementem, a oči se od nich odtrhávají jenom hodně těžko.

Jeho přednáška byla naplněná, než bys řekl švec, je ale možné, že se nějaké to místečko uvolní, tak neházejte flintu do žita! O jeho vyprávění o fotografování na cestách nemusíte přijít, jenom pečlivě sledujte program. :)

© Tomáš Havel

chci slyšet Tomáše Havla

@kristynakvapilovaphotography

Kristýna tráví spoustu času na cestách se svými čtyřnohými chlupáči Charliem a Woodym a právě oni a jejich další čtyřnozí přátelé jsou také hlavními modely na Kristýniných fotkách. A že umějí chytnout za srdce! Každý, kdo kdy k nějakému takovému kamarádovi přilnul, by jistě rád měl ve svém albu podobné umělecké fotky, jakými Kristýna plní Instagram.

Ti šťastní z vás, kteří stihli ulovit místo na její přednášce, se můžou těšit na povídání o tom, jak takové cestování a focení s psy vypadá a jak vlastně na něj. Pokud jste ale v klikačce tentokrát neuspěli, nezoufejte - ještě pořád se může místečko uvolnit!

© Kristýna Kvapilová

chci zjistit, jestli se na přednášce neuvolnilo místo

 

@barunkaga

Bára Gajová razí heslo "focení je způsob, jakým zachycujete to, jak vidíte svět vy". Její lifestylové portréty mají jiskru, nápad a osobitost a podle Bářiných slov jistě i řadu chyb, které ale dělají její portréty tím, čím jsou.

Na FotoFestu si ji šťastní vyvolení mohou poslechnout na přednášce a osvojit si její know how na workshopu, kde vás naučí fotit srdcem místo hlavou. I když jsou beznadějně obsazené, může se pár míst uvolnit, tak nezapomeňte sledovat program!

© Barbora Gajová

chci sledovat přednášku     chci sledovat workshop

@zahorizont

Tvorba Jakuba Gráfa v sobě spojuje krajinu a ženský půvab. Svůj profil tak plní atmosférickými fotkami krásných žen v krásném prostředí a navíc stojí také za hashtagem #zahorizonty, pod kterým už najdeme přes 27 000 fotek. A aby toho nebylo málo, je také manuálně zručný a vyrábí kožené popruhy na fotoaparáty.

Pestré portfolio, co říkáte? Na své přednášce vám poví o tom, jak se krajinářským objektivem fotí portrét a proč to vůbec nemusí být na škodu a řadu dalších věcí, které se k portrétům v přírodě vážou. Pokud jste neulovili místo, sledujte program, možná se na vás ještě usměje štěstí! A pokud ne, můžete do jeho světa proniknout alespoň v tomto rozhovoru.

© Jakub Gráf

chci dát pozor na přednášku jakuba gráfa

@petrklempa

Širokoúhlým portrétem je známý i Petr Klempa. Jak už znají účastníci jeho kurzů v Centru FotoŠkoda, přistupuje k fotce lidsky, rád přiznává prostředí, ve kterém fotí, a rozhodujícím elementem je dojem a zachycení života. Proto se nebojí experimentovat s kompozicí ani netradičními ohnisky a to všechno doplňuje unikátním postprocesem.

S Petrem se na Festu můžete potkat hned třikrát, na dvou workshopech a jedné přednášce. Workshopy jsou plné do posledního místa, pár jich ale na posledních několik šťastných zbývá na přednášce - tak ať vám neutečou!

© Petr Klempa

chci na petrovu přednášku

@bezfrazi

Projekt Bez frází charakterizují dvě slova: sport a příběh. Na svých webových stránkách zveřejňují příběhy inspirativních osobností ze sportovního světa, které osloví nejen ty, kteří sportu holdují.

Na přednášce se dozvíte, jak vlastně celý projekt vznikl, kam míří a dozvíte se i o knihách a spoustě dalšího. A nejen to - jako jedni z prvních si budete moci prohlédnout, osahat a koupit tu nejnovější z nich!

© Bez frází

chci na přednášku bez frází

Čekejte prosím...