Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Nová ikona: Představujeme fotoaparát Leica M11-P

Nová ikona: Představujeme fotoaparát Leica M11-P
26. 10. 2023 | 5 minut čtení

Společnost Leica Camera AG právě představila svůj nový ikonický fotoaparát s názvem Leica M11-P, který je průkopníkem v používání šifrovaných metadat v souladu s iniciativou Content Authenticity Initiative (CAI). Nejen, že pomáhá chránit vaše autorská práva, ale také autentičnost obsahu. A co více může nová Leica nabídnout?

LEICA M11-P

Fotoaparát LEICA M11-P představuje další milník v historii fotografie. Je to první fotoaparát na světě, který pomocí metadat přispívá k ochraně autentičnosti a autorských práv digitálních snímků.

V dnešní době lze se snímky snadno manipulovat. Padělané a uměle vytvořené obrázky ohrožují spotřebitelskou důvěru, což představuje fatální problém, který ohrožuje základy fotografického zpravodajství. Díky funkci Leica Content Credentials však obdrží každý pořízený snímek digitální štítek, který je podložený certifikátem vyhovujícím Content Authenticity Initiative (CAI). Pravost snímků si tak můžete jednoduše kdykoliv ověřit na webu Content Credentials nebo i v apli kaci Leica FOTOS. 

"Fotoaparáty Leica byly vždy svědky ikonických okamžiků ve světové historii. Určení autentičnosti vizuálního obsahu se však stává stále obtížnější a důležitější v době digitální fotografie. Nyní posilujeme důvěru v digitální obsah a znovu uvádíme fotoaparáty Leica jako autoritativní nástroje při dokumentaci světových událostí.“ - Dr. Andreas Kaufmann, předseda dozorčí rady společnosti Leica Camera AG

 

LEICA M11-P BLACK

Luxusní fotoaparát s propracovanými detaily

Společnost Leica si dává na svých fotoaparátech opravdu záležet, a jinak tomu není ani u nejnovějšího modelu řady M  - Leica M11-P

Nový fotoaparát nabízí interní paměť krásných 256 GB, BSI CMOS snímač s úchvatným rozlišením 60,3 Mpx a hodnotou ISO až do 50 000.  Pořídit jej navíc můžete rovnou ve dvou barevných variantách - a to v černém či stříbrném provedení.

 

 

Ikonický červený bod Leica na fotoaparátu tentokrát záměrně nenajdete. Můžete se však těšit na nadčasovou eleganci v podání nejrůznějších detailů, jako je charakteristický nápis Leica na horní desce, displej ze safírového skla odolného či na luxusní matnou černou povrchovou úpravu. 

S novou Leicou zkrátka nešlápnete vedle - pořízené snímky budou dokonale čisté a zřetelné i za zhoršených světelných podmínek.

A co všechno může LEICA M11-P nabídnout?

Určitě bezchybné snímky se zářivým obrazem plným přirozených barev díky vysoce výkonnému full frame snímači BSI CMOS, který je vybavený technologií Triple Resolution Technology, která poskytuje rozlišení až 60 Mpx.

Nabízí také dotykový displej ze safírového skla s vysokým rozlišením, který pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB, a umožňuje tak ještě přesnější vyhodnocení ostrosti obrazu a expozice, a to i za zhoršených světelných podmínek. Safírové sklo je navíc ošetřeno proti odleskům i poškrábání, a displej tak bude bez problému čitelný i při ostrém slunci

Leica M11-P se může rovněž pyšnit dokonalým obrazem za každých podmínek. Vede si zkrátka skvěle po všech stránkách - ať už rozsahem citlivosti ISO 64 až 50 000, výkonným senzorem s A/D převodníkem či dynamickým rozsahem až do hodnot 15 EV. nabízí úctyhodnou interní paměť o velikosti 256 GB, a také slot pro externí SD karty. 

 

Rychlý přenos snímků i integrované filtry

Snímky můžete bez problému přenášet do aplikace Leica FOTOS přes rozhraní Bluetooth nebo přes kabel USB-CPro ještě lepší dojem z výsledného obrazu je nová Leica vybavena sadou integrovaných filtrů, které jsou umístěny přes senzorem. Jedná se o speciální infračervený filtr a ultrafialový filtr, díky kterým dosáhnete účinné korekce světelných paprsků.

 

CHCI SE DOZVĚDĚT VÍC O LEICA M11-P

Nový širokoúhlý objektiv Leica Summicron-M 28mm f/2 ASPH

Spolu s novým fotoaparátem společnost Leica uvádí také zbrusu nový objektiv LEICA M 28 mm f/2,0 ASPH. Summicron-M, který vyniká kompaktním designem, tichým chodem i špičkovou německou optikou.

Je velmi rychlý, výkonný a doslova ztělesňuje DNA značky Leica. Využívá nejnovější senzory fotoaparátů, má zabudovanou sluneční clonu a se svou ohniskovou vzdáleností 28 mm je tak univerzálním objektivem vhodným pro portréty, produkty, reportáže i street fotografii.

 

Leica Summicron-M 28mm f/2 ASPH
 

LEICA Q3

BSI-CMOS senzor s rozlišením až 60 Mpx, Objektiv Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH, ISO 50 - 100 000 a procesor Maestro s technologií L2

146 990,-
LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-
LEICA MP 0,72
LEICA MP 0,72 černý

Dálkoměrný fotoaparát, LEICA M objektivy s ohniskovou vzdáleností od 21 do 135 mm, Plně mechanické ovládání

133 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...