Fotogalerie (3)

Křest knihy Japonsko fotografa Daniela Šperla

Křest knihy Japonsko fotografa Daniela Šperla Zobrazit fotografie v galerii (3)

Fotografa Daniela Šperla jistě není třeba představovat, fotografické obci je znám jako autor dokumentárně pojatých cyklů z domova i různých částí světa. Jeho novou knihu – Japonsko, sociologickou sondu současného Japonska, bychom naopak rádi představili, mimo jiné proto, že ji vydal jako svůj první nakladatelský počin. Křest knihy proběhne 6. února v Leica Gallery ve Školské ulici. Začátek akce 19:00.

Kniha JAPONSKO je sestavena z výběru černobílých fotografií, které vznikaly během pěti fotografických cest a studijních pobytů v Japonsku mezi lety 1997 až 2015. Soubor fotografií je českým vhledem do svébytné japonské kultury a osobitou sociologickou studií každodenního života lidí v japonských velkoměstech i na venkově. V knize se snažím médiem černobílé fotografie zachytit dynamický život japonských obyvatel, ale též jejich tradice, historii, kulturu a zvyky.

DANIEL ŠPERL (*1966) vystudoval obor fotografie na Institutu výtvarné fotografie Svazu českých fotografů, na katedře fotografie pražské FAMU a poté studoval na ITF FPF SU v Opavě. Ve volné tvorbě se věnuje převážně černobílé dokumentární fotografii. Pracuje jako televizní a filmový kameraman. Žije v Praze.

DANIEL ŠPERL – JAPONSKO | E-shop

Galerie

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!

Podobné články

Firmware 1.01 pro Nikon D850
Firmware 1.01 pro Nikon D850

17. 1. - Nikon včera vydal aktualizaci firmwaru pro svůj nejvýkonnější přístroj, zrcadlovku Nikon D850. Nový firmware opravuje...

Firmware 2.00 pro Sony Alpha A9
Firmware 2.00 pro Sony Alpha A9

15. 1. - Sony Alpha A9 je vlajkovou lodí ve flotile bezzrcadlovek Sony. Tento model je určen především reportérům, sportovním...

Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • poukázka na fotoslužby

Kompletní informace »

Čekejte prosím...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace