Výstavy

Nikon slaví 100 let - "Výstava historických fotoaparátů Nikon"

Termín: 25. 9. - 30. 9. 2017| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
23. 9. 2017 | 2 minuty čtení

V rámci oslav kulatého jubilea, které značka Nikon v letošním roce slaví, pro vás v prostorách naší Minigalerie připravila také průřez nejdůležitějšími milníky, které ovlivnily vývoj fotografického řemesla. Kromě samotné techniky se v unikátní instalaci můžete těšit na příběhy fotografů, kteří techniku používali, a také na spoustu zajímavostí, o nichž jste možná dodnes neměli ani tušení. Rozhodně tedy stojí za to se u nás od 25. do 30. září zastavit a vrátit se zpátky v čase ve vší barvitosti, jakou si dokážete představit.

Na časové ose do minulosti

Společnost Nikon již od svého založení jako Nippon Kogaku K.K. v roce 1917 poskytuje světu jedinečné výrobky a odborné znalosti, které posouvají hranice možností optických a přesných technologií. Při příležitosti oslav 100. výročí založení společnost Nikon připravila výstavu historických produktů mapující evoluci ve fotografii. V jedinečné instalaci můžete vidět jeden z prvních modelů fotoaparátů na trhu - Nikon F vyráběný v roce 1959. Dalšími kousky, které zde můžete spatřit, jsou třeba Nikkormat Ft, Nikon F2 či Nikon F70.

Digitální éru zahajuje první digitální kompakt Nikon Coolpix 300 nebo první cenově dostupná poloprofesionální digitální zrcadlovka Nikon D100. Fotoaparáty jsou doplněné krásnými příběhy jejich majitelů nebo povídání se spoustou zajímavostí, o kterých jste dodnes třeba vůbec netušili. Víte, který fotoaparát byl ve vesmíru? Víte, že Nikon vyráběl fotoaparát přímo na míru expedici cestující kolem severního polárního kruhu? Nebo víte, díky komu se Amerika - a poté celý svět - dozvěděla o objektivech Nikkor? To vše a mnohem více zjistíte právě na výstavě.

 

WALTHER STANDARD klasické/100 stran, 30x30, zelené

30 x 30 cm, 100 bílých, obsahuje kapsu na CD nebo negativy

490,-
WANDRD PRVKE 31L Blue Photo Bundel V3

pět polstrovaných přepážek a tři vnitřní popruhy, odolný proti povětrnostním vlivům, boční přístup

7 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...