Fototipy

Cestování po vlastní ose s foťákem v ruce

Cestování po vlastní ose s foťákem v ruce
22. 5. 2018 | 4 minuty čtení

Cestování je dnes trendy záležitostí. Proč by také nebylo, když existuje tolik možností, jak poznávat svět. Letecké společnosti se předhánějí v nabídce co možná nejlevnějších letů. Hostely nabízejí super servis za pár kaček. Instagrameři nám ukazují, kam je možné se podívat a kde je to maximálně fotogenické skrze miliony obrázků denně. Současnost přeje cestování, a to je úžasné.

Cesta za poznáním

Díky poznávání nových krajin se člověk dozvídá mnoho nového o zemích, jež doposud neznal, o jejich kultuře, ale i obyvatelích. Nabízí se mu spousty vizuálních obrazů, které vysloveně volají po tom, aby byly zachyceny fotoaparátem. Co je však tou největší podstatou cestování, je poznávání sebe sama. Každý, kdo se vydá mimo svou vlast, cestuje i do hlubin své duše. Získává nové přátele s podobným mind setupem a především pak zjišťuje, že stres, který je vlastní právě lidem v naší zemi, může směle hodit za hlavu. Každý cestovatel se naučí žít v mnohem větší pohodě a svobodě, a právě tyto hodnoty jsou tím, co se jednoznačně promítá do fotografické tvorby všech cestovatelů.

Když se na takové fotky podíváte, chcete se přenést na tatáž místa. Chcete tam být a tiše rezonovat s přírodou a naší planetou. Chcete zlézat hory, plavat v jezerech, objevovat podmořský svět, navštěvovat chrámy a naslouchat svému vnitřnímu já.

Vyjet na cestu po vlastní ose je dobrodružné a návykové. Vyjeďte poprvé, podruhé a potřetí a jste v tom, stejně jako miliony dalších lidí. Pokud jste fotograf, máte dnes jedinečnou možnost pořídit snímky, které byly dříve dostupné jen v časopisech typu National Geographic. Dnes můžete být tvůrcem obsahu pro takový časopis či pro jejich Instagram i vy sami. Můžete zásobovat fotobanky a na cesty si vydělávat samotným cestováním. Můžete být cestovatelským blogerem a opět si na cesty vydělávat psaním a focením, či můžete díky svým fotografiím a textům na blogu získat spaní zdarma v těch nejzajímavějších hotelech po celém světě. Můžete být členem affiliate programu od Booking.com a za své ubytování skrze recenze získávat zpátky finanční odměny. Můžete být influencerem a dostávat zajímavé produkty, které budete pro vybrané brandy sdílet na svém Instagramu či Facebooku.

Sociální sítě a volné cestování otevřely tolik možností, že se to zdá až neuvěřitelné. Chcete-li se vydat na svou první fotografickou cestu, pak stačí, abyste sledovali Instagram, který je plný inspirace, naučili se používat Google mapy a abyste si svou cestu dobře naplánovali, stáhli si appku od Zaletsi.cz nebo Skyscanneru, kde budete mít pravidelné updaty o nejdostupnějších letech. Součástí přípravy na první cestu je schopnost umět se dobře sbalit. Nevěřili byste tomu, jak otravnou cesta se může stát, když nejste optimálně vybaveni. Cestujte proto s lehkostí a nalehko. Věřte, že vám na čtrnáctidenní cestu postačí i dvacetilitrový batoh a dobrý fotoaparát, ideálně skladná zrcadlovka či pokročilý kompakt se širokým zoomem.

Nezapomeňte, cestování je o nastavení mysli!

SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
FUJIFILM Instax SQUARE Link obal šedý

Pevné a odolné skořepinové pouzdro, Odolné proti prachu a vodě, Chrání vaše oblíbené zařízení před nárazy a poškrábáním

499,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Tipy na focení - komunita

Tipy na focení - komunita

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...