Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Michal Křenek: Svět sportovní fotografie

Termín: 10. 8. - 29. 8. 2020
4. 8. 2020 | 2 minuty čtení

Sport a fotografie jsou jeho vášní, a když je spojí dohromady, vznikne něco neobyčejného. Od 10. do 29. srpna si v minigalerii můžete prohlédnout výběr ze snímků sportovního fotografa Michala Křenka, které pořídil od roku 2011 do současnosti a z nichž některé jste dosud nemohli nikde vidět.

O výstavě

Nadšení, euforie, zklamání, každodenní potřeba, práce, radost, seberealizace či závislost. I tak lze popsat sport na všech výkonnostních úrovních. Sport nás naplňuje a posouvá vpřed.

Zachytit pomíjivý okamžik, který trvá tisícinu vteřiny - to je úkol sportovních fotografů, kteří na tu správnou fotku čekají mnohdy i řadu let.

Sportovní dramata se odehrávají nejen na velkých stadionech a při velkých zápasech, ale i přímo před vaším domem. I proto navštěvuje Michal Křenek i malé závody. Cíl je však vždy stejný: zachytit jeho celoživotní vášeň - sport.

Výstavu tvoří kolekce snímků, které vznikly od roku 2011, a zahrnuje i dosud nepublikované fotografie.

O autorovi

Běhal jsem od malička. A když jsem na školní cesty vzal analogovou zrcadlovku, nebylo daleko k tomu ji vzít i na stadion. A tím to vlastně jen začalo. Spousta pokažených snímků a spousta roliček kinofilmu. Výsledek? Několik slušných fotek, i když s odstupem času bych je vyhodil. Nezůstalo jen u focení běhání, ale na řadu přišly i další sporty, jako je pozemní hokej, florbal, fotbal a mnoho dalších.

Focení (nejen) sportu je vášeň, koníček a relax, který si pravidelně dopřávám. A pokaždé je to nová výzva. Každé focení je příprava na to další s cílem odnést si parádní snímek. A ono se to občas povede.

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...