Aktuality z fotosvětaFotosoutěže

Letem fotosvětem #31 : O hromadě foťáků letící na Mars a jednom velkém, ve kterém se bydlí

Letem fotosvětem #31 : O hromadě foťáků letící na Mars a jednom velkém, ve kterém se bydlí
3. 8. 2020 | 4 minuty čtení

Na konci července, zatímco se svět hádal, jestli je větší teplo u Sony A7S III nebo Canonu EOS R5, jsme se podívali po tom, co se dalo přehlédnout. A to by byla škoda, protože inspirace se dá načerpat z výsledků několika soutěží. Našli jsme pár technických NEJ na palubě vesmírných vozítek ale i na palubě našich aut. A podívali jsme se, kam směřuje Kodak a kam směřuje jeden “normální” obyvatel Indie každý večer.

Zdroj inspirace - ceny AIPP 2020 Silver Lining Photography Awards

Organizátoři australské Silver Lining Photography Awards se dobře popasovali s COVID 19 a výsledkem je nový zdařilý koncept soutěže. Letos se soutěžilo ve dvanácti kategoriích z 3 000 účastníků bylo vybráno 120 finalistů (v každé kategorii 10) prvních pět si pak rozdělilo ceny v hodnotě 45 000 $. Díky překopané organizaci bylo hodnocení a komunikace otevřenější. Hlavní cena se letos neudílela. Už takhle mimochodem měli porotci asi co dělat, protože finále je našlapaná dechberoucí pokoukaná. (zdroj:aippawards)

Kodak otáčí na generická léčiva

Začátkem minulého týdne společnost Kodak dostala příslib půjčky 765 milionů USD od USA, aby se mohla otočit k výrobě přísad pro generické léky používané v boji proti koronaviru. Během pár hodin bylo veselo - byla nastíněna nežádoucí závislost USA na zahraniční farmacii, Kodak byl označen za tradiční americkou značku a burza zaznamenala nárůst akcií Eastman Kodak o více než 2 000% na úctyhodných 60 $ za akcii. (zdroj:irozhlas)

19 kamer na Marsu

30. července úspěšně odstartovala další mise NASA na Mars - Rover Mars 2020. Na výzkumu se bude podílet i speciální vozítko Perseverance. Jeho mise potrvá po přistání (18.02.21) nejméně jeden rok (tedy ten místní na Marsu, takže asi 687 pozemských dnů). Podle specifikací obsahuje jenom samotné vozítko rekordních 19 kamer a fotoaparátů. Ty jsou navrženy tak, aby poskytovaly záznam v nejjemnějším detailu. (zdroj:mars.nasa)

 

První stabilizovaná kamera do auta

Pomalu si zvykáme na zdokonalující kamery v autech. Přibývají nové technologie jako je 4K záznam obrazu, pasivní what3words, Super Slow Motion, zdokonalené noční vidění atd. a ty se pozvolna stávají standardem. Vedle toho se občas objeví novinky jako Nextbase 622GW, které vystřelí palubní kameru na špičku. 622GW vedle výše uvedeného umí jako první režim zdokonaleného čtení v mlze a hlavně má unikátně stabilizaci obrazu. Upřímně by nás zajímalo testování obou inovativních technologií na našich silnicích na podzim. (zdroj:nextbase)

Oslava prošlé brambory

O trochu bizarní soutěži Fotografa brambor jsme vás informovali. Koneckonců jde o britskou záležitost, tomu ukázkově odpovídá přístup i ocenění. Vítězný snímek s názvem „End of Lockdown“ fotografa Rayem Spencem, získal více než 1 000 GBP, včetně Fujifilm X-A7 , ročního členství v Královské fotografické společnosti , workshopu s oceněným fotografem Benediktem Brainem a tříleté předplatné na Photocrowdu. (zdroj:photocrowd)

 

Bydlet ve foťáku

“Nebydlete blbě” je slogan jednoho webového tuzemského portálu. Ten očividně nedorazil do Indie. Ravi Hongal si nechal zhotovit dům, který odráží jeho lásku k focení. I když… už jde možná o posedlost … asi je za pomyslnou hranou nasadit na fotoaparát Nikon celou noc blikající blesk Canon, necitlivě prokombinovat paměťovou SD kartu Sony s všudypřítomnými kinofilmy a nad vchod umístit pro jistotu logo Epsonu. V podobném duchu se nese údajně i interiér a aby se náhodou Ravimu venku nestýskalo, pojmenoval své 3 děti po známých producentech foto techniky. (zdroj:.novinky)



 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

 

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-
DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Fotosoutěže

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...