Výstavy

Lukáš "Kenji" Vrábel: Kenjiho náhodná výstava

Termín: 29. 6. - 18. 7. 2020
15. 6. 2020 | 3 minuty čtení

Kenjiho portréty jsou plné života a radosti z ní, stejně jako workshopy s ním. Od 29. 6. do 18. 7. si můžete v Minigalerii vychutnat výstavu jeho lifestylových snímků, které vznikly i na workshopech pod naší hlavičkou. Pokud se vám některá z fotek zalíbí, můžete si ji odnést domů, výstava je prodejní.

Slovo autora

Kdo mě aspoň trochu zná nebo sleduje na sockách, tak ví (nebo alespoň tuší), že nejsem úplně ten typ, který by ve velké míře holdoval výstavám. Vždyť celý svět je jedna velká výstava a já nemám na fotkách nejspíš nic, co už někdy někdo neviděl. A hodnotu ty fotografie mají spíše pro lidi, kteří jsou na nich zachycení.

Možnost uspořádat výstavu mě ale potěšila, a když už tady je, tak proč jí nevyužít. Rozhodl jsem se tedy, že na výstavě mimo jiné ukážu, jaké fotky nám vznikají na fotografických workshopech s FotoŠkodou.

O autorovi

Jako malý kluk jsem chtěl být indián. Marně by v tom kdokoliv hledal souvislost s focením, takže vám místo vymýšlení příběhu o kouzelném indiánském chlapci, který se stal fotografem, řeknu pravdu. Kdysi v roce 2013 mě kousl jedovatý pavouk a já získal superschopnost skrze hledáček vidět a zachytit lidskou radost, lásku, touhu a jiné emoce.

Spíchl jsem si tedy dobře padnoucí popruh na foťák a rozhodl se bojovat proti zločinům nevkusu, kýče a špatně aranžovaných póz. Každé ráno vyrážím (po snídani a kávě) ze svého úkrytu a fotím svatby, portréty, lifestyle a nechávám za sebou šťastné a spokojené obyvatele, kteří se mohou ve svém městě i nadále cítit bezpečně a radostně a tuto radost si mohou připomínat prostřednictvím krásných fotografií. Potřebujete taky zachránit? Nasviťte na oblohu znak plnovousu nebo zavolejte!

Kdo tedy jsem?

Jsem svatební, portrétní a lifestylový fotograf, retušér a lektor. Jsem součástí týmu Svatber (svatební foto a video). Působím jako ambasador značek Sigma a Zoner. Jako lektor vedu kurzy a workshopy mimo jiné pro FotoŠkoda.cz a slovenskou AKF Bratislava.

Jak v komerční fotografii, tak ve své vlastní tvorbě nejčastěji využívám důvtip, vášeň a foťák. Mám za sebou několik úspěchů nejen v mezinárodních soutěžích, sérii líbivých výstav, pár ocenění a neúspěšnou kariéru sólového zpěváka. Narodil jsem se a vystudoval gymnázium v Jihlavě, kde nyní také žiji. Za focením ale cestuji i do vzdálených končin.

Největší vášní a motivací je pro mě můj syn, skvělá žena, rodina, přátelé a sladkosti. Rád navazuji nové spolupráce a vítám zajímavé výzvy.

Jste na stejné vlně? Dejte mi o tom vědět.

Výstava je prodejní, cena jedné fotografie je 1 000 Kč. Vernisáž se nekoná.

SIGMA 24-70 mm f/2,8 DG DN Art pro Sony E

Sony E bajonet / full frame / Art řada, Rozsah clon: f/2,8 až f/22, 6 prvků FLD, 2 prvky SLD 3 ASPH

32 390,-
SIGMA 56 mm f/1,4 DC DN Contemporary pro Sony E (APS-C)

ohnisková vzdálenost 56 mm (84 mm při přepočtu na 35 mm snímač), optická skladba: 10 čoček v 6 skupinách, světelnost f/1,4

11 890,-
SIGMA 30 mm f/1,4 DC DN Contemporary pro Sony E (APS-C)

Bajonet Sony E (APS-C), Ohnisko 45 mm (ekv. 35 mm / full frame), Rozsah clony f/1,4 až f/16

8 890,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Diskuze

Lukáš "Kenji" Vrábel: Kenjiho náhodná výstava

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...