Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Cuba – People and Country

Termín: 9. 5. - 27. 5. 2023
9. 5. 2023 | 3 minuty čtení

Minigalerie Centra FotoŠkoda hostí od 9. května výstavu fotografií z daleké Kuby. Polly a Michal vždy snili o návštěvě této země s vědomím, že je to ráj fotografů, a letos v lednu si tento sen konečně splnili. Výstava plná barev a místní kultury je v prostorách prodejny k vidění do soboty 27. května.

Fotografický ráj v Karibiku

Polly Story-Lebl je americká blogerka, fotografka a životní znalkyně, narozená v Montaně a žijící na částečný úvazek v Praze. Michal Lebl je český chemik, fotograf a nadšenec do Esperanta, který se po 25 letech v USA vrátil do Prahy. Posledních 15 let se pohybují mezi Prahou a malou vesničkou v Montaně. 

Rozhodli se, že by bylo smysluplnější nechat si poradit od někoho, kdo ví něco o Kubě a fotografování. A nebyl nikdo kvalifikovanější než Chris Baker, přispěvatel National Geographic, který se v posledních několika desetiletích specializoval na Kubu. Fotogalerii Kuby najdete na tomto odkazu. Pokud vás zajímají další jejich fotografie z e-bikingu po ČR, můžete je sledovat zde.

Fotografie z této výstavy je možné zakoupit a veškerý výtěžek půjde na podporu ukrajinského válečného úsilí. Samozřejmě nemusíte nic kupovat a svůj příspěvek můžete posílat přímo organizacím podporujícím obranu Ukrajiny. Vámi vybraný tisk můžete zakoupit v oddělení alb a rámů za cenu 1 000 Kč.

Zveme vás na vernisáž výstavy, která se koná v úterý 9. května od 17:30 hodin v přízemí Centra FotoŠkoda.

Cuba – People and Country 

Tour with Christopher Baker

Polly and Michal have always dreamed of visiting Cuba knowing that it was a photographer’s heaven and finally realized that dream this past January. They decided that it would be more meaningful to have the advice of somebody who knows a thing or two about Cuba and capturing it through photos. And there was nobody more qualified than Chris Baker, a National Geographic contributor, who specialized in Cuba over the past several decades. 

Polly Story-Lebl is an American blogger, photographer, and life connoisseur, born in Montana and living part time in Prague. Michal Lebl is a Czech chemist, photographer, and Esperanto enthusiast who returned to Prague after 25 years in USA. For the past 15 years they move between Prague and tiny village in Montana. 

The Cuba photo gallery can be found at this link. If you are interested in more of their photos from e-biking around Czech Republic, you can follow them here

Photographs from this exhibition can be purchased (one print for 1 000 CZK) and all proceeds will go to support the Ukrainian war efforts. Of course, you don’t have to purchase anything, and you can send your contribution directly to organisations supporting Ukraine.

CANON EOS 90D
CANON EOS 90D tělo

32.5 Mpx APS-C CMOS snímač a DIGIC 8 procesor, Dual Pixel AF s detekcí obličeje a 45 křížovými body, 4K UHD/30p a 1080p full HD se snímkonavíc frekvencí až 120p/ BEZ CROPU

31 990,-
CANON EOS 250D
CANON EOS 250D černý + 18-55 mm IS STM

miniaturní rozměry a hmotnost - ve světě fotoaparátu s vyměnitelnými objektivy (DSLR, CSC), 24,1 Mpx APS-C snímač s vyspělou technologii dual-pixel, Wi-Fi a Bluetooth zajištuje propojení s chytrými zařízeními

17 990,-
CANON EOS 6D Mark II
CANON EOS 6D Mark II

Plnoformátový snímač CMOS s rozlišením 26,2 Mpx, ISO 40 000 (rozšíření na ISO 102 400), 45 křížových bodů AF (v hledáčku)

35 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Diskuze

Cuba – People and Country

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...